ΑΡΠΙ: «Τεχνικό πρόγραμμα μακριά από τις ανάγκες των πολλών»

ΑΡΠΙ: «Τεχνικό πρόγραμμα μακριά από τις ανάγκες των πολλών»

Ως μια συνέχεια των προηγούμενων τεχνικών προγραμμάτων και μακριά από τις ανάγκες των πολιτών, θεωρεί το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ιωαννιτών για το έτος 2020 που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξη του Χρήστου Πατσούρα, «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα». 

Ως μια συνέχεια των προηγούμενων τεχνικών προγραμμάτων που ουσιαστικά όπως ομολόγησε και η Δημοτική Αρχή για το έτος 2019 υλοποιήθηκε το 10% με 12% των έργων που περιλαμβανόταν στο προηγούμενο τεχνικό πρόγραμμα. Αυτό το στοιχείο, το οποίο δεν φορά μόνο την τρέχουσα χρονιά, αλλά διαχρονικά από τα τεχνικά προγράμματα συνήθως υλοποιείται ένα αρκετά μικρό ποσοστό των έργων που αναφέρονται μέσα σε αυτά, μαρτυρά την ουσιαστική έλλειψη ιεράρχησης βασικών αναγκαίων έργων που χρειάζεται ο Δήμος, σημειώνει ο κ. Πατσούρας σε δήλωσή του. 

«Η στοχευμένη προσπάθεια υλοποίησης ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων, παιδικών σταθμών, διαμόρφωσης ελεύθερων χώρων και πλατειών, αθλητικών υποδομών, έργων αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικών έργων, απουσιάζει σε ακόμη ένα τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου. Το πιο ουσιαστικό όμως είναι ότι για ακόμη μία φορά, και από τη νέα Δημοτική Αρχή, απουσιάζουν εκείνα τα έργα που θα καλυτερεύσουν την καθημερινότητα των Δημοτών σε διάφορες γειτονιές της πόλης μας (στη Καλούτσιανη, στη Καραβατιά, στους Αμπελόκηπους κ.τ.λ.), αλλά και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας (στην Δημοτική Ενότητα Ανατολής, Δημοτική Ενότητα Περάματος, Μπιζανίου κ.ο.κ.). Το μόνο που ουσιαστικά θα αναδειχθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είναι το κέντρο της πόλης στα πλαίσια και μόνο της τουριστικής της προβολής» τονίζει.

Show Buttons
Hide Buttons