Αρχίζουν να ανησυχούν… οι θεωρίες συνωμοσίας

Αρχίζουν να ανησυχούν… οι θεωρίες συνωμοσίας

Είναι η πρώτη φορά που η ελληνική πολιτεία παρεμβαίνει για να ανακόψει τη μετάδοση θεωριών συνωμοσίας, από την αρχή της πανδημίας…

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, υλικό αναρτήσεων στο διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.

Στις αναρτήσεις γίνονται αναφορές σε μη εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού: «θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο κορωνοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η πολιτεία δεν θα επιτρέψει την δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές».

Από την αρχή της πανδημίας, και στη χώρα μας, σε περιθωριακά μέσα ενημέρωσης, εφημερίδες χαμηλής κυκλοφορίας και κυρίως σε ιστοσελίδες και blogs, ενδημούν παγκόσμιας εμβέλειας θεωρίες συνωμοσίας και fake news για τον covid-19.

Ως τώρα φαίνεται πως δεν είχαν τη διάδοση που θα μπορούσε να φοβηθεί η συγκροτημένη πολιτεία και δεν είχε υπάρξει θεσμική απάντηση. Ως σήμερα…

Show Buttons
Hide Buttons