Αρχίσαν και τα «φάλτσα», Κυριάκο;

Αρχίσαν και τα «φάλτσα», Κυριάκο;

Η κατάργηση άχρηστων και κοστοβόρων κρατικών δομών θα έπρεπε να είναι μια εκ των ων ουκ άνευ αρχή της νέας διακυβέρνησης, στο συμμάζεμα του κράτους και στην προσπάθεια για περιστολή δαπανών για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης πολιτικών που θα συνιστούν την ουσιαστική διαφοροποίηση από το πρότερο «καθεστώς».

Με τη διατήρηση του Πρωθυπουργικού Γραφείου Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ένα καθοριστικό βήμα προς… τα πίσω, στην αρχή της θητείας του και καταγράφει ένα από τα πρώτα σοβαρά «φάλτσα» της υπ’ αυτόν διοίκησης, που θα μπορούσε να βρει συνέχεια, ας πούμε, στη διατήρηση του… Οργανισμού Αποξήρανσης της Λίμνης Κωπαΐδας (κρατική δομή φάντασμα που όμως, στα πρώτα μνημονιακά χρόνια, τότε που μιλούσαμε για αναγκαίες παρεμβάσεις, ώστε η χώρα να γίνει κανονικό κράτος, είχε αποκτήσει δικαίως ανεκδοτολογικές διαστάσεις)…

Η διατήρηση του άχρηστου Γραφείου Θεσσαλονίκης του Πρωθυπουργού, όπως επίσης και η διατήρηση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, καθιστά τη Βόρεια Ελλάδα έτσι, σε μια γεωγραφική ενότητα της χώρας σκανδαλωδώς «ωφελημένη» έναντι όλων των υπολοίπων περιοχών της Επικράτειας, στις οποίες ούτε Υπουργείο υπάρχει, ούτε Γραφείο έχει ο Πρωθυπουργός…

Η διατήρηση μιας άχρηστης δομής – σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, «Στόχος είναι το Γραφείο Πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης να αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο και περιεχόμενο, όχι μόνο για την επαφή με τους πολίτες και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης, αλλά σε συνεργασία με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης και τις αυτοδιοικητικές αρχές να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και την προβολή του brand Μακεδονία» – δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο πέραν της τακτοποίησης μιας αποτυχούσας υποψήφιας βουλευτού, της πρώην βουλευτού Καστοριάς Μ. Αντωνίου εν προκειμένω.

Το φθινόπωρο του 2016, όταν ο Αλέξης Τσίπρας εφηύρε το «πρωθυπουργικό γραφείο της συμπρωτεύουσας», τοποθετώντας ως υπεύθυνη αυτού την Κ. Νοτοπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε την παλαιοκομματική μεθόδευση με την εξής φρασεολογία: «όλη η υποβάθμιση και η εγκατάλειψη της πόλης καθρεφτίζεται στο άχρηστο για τον πολίτη, αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι, γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη»! (είναι από τη σχετική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ).

Και δεν είναι μόνο ότι σήμερα, με την απόφασή του αυτή, ο νυν Πρωθυπουργός διαψεύδει τον εαυτό του… αλλά επιπλέον, όπως τονίζεται και στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνει και το ορθόν της απόφασης του Αλ. Τσίπρα για την αναγκαιότητα του θεσμού!

Διπλό αυτογκόλ, σα να λέμε…

Παναγιώτης Μπούρχας

Show Buttons
Hide Buttons