Αυστηρές συστάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων για «αποπροσανατολιστικές» δηλώσεις γιατρών

Αυστηρές συστάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων για «αποπροσανατολιστικές» δηλώσεις γιατρών

Με μια αυστηρή ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, αποδοκιμάζει αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανακοινώσεις μελών της ιατρικής κοινότητας, με τις οποίες δημιουργείται «ανασφάλεια στο κοινό», «έλλειψη εμπιστοσύνης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους λειτουργούς του» και υπονομεύεται το έργο της πολιτείας και της Ειδικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που έχει συσταθεί για τον έλεγχο της πανδημίας.

Κάθε τέτοια δήλωση είναι αποπροσανατολιστική τονίζει στην ανακοίνωση.

Αναφέρεται επί λέξει:

«Ως ιατρικό σώμα θα πρέπει να επιδείξουμε τη σοβαρότητα και τη σύνεση που αρμόζει στο κύρος του ιατρικού λειτουργήματος. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα σε όλη αυτή την προσπάθεια, όπως άλλωστε συμβαίνει παγκοσμίας και μάλιστα και σε χώρες με προηγμένα συστήματα υγείας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες ως προς τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα μέτρα προφύλαξης και την αντιμετώπιση της νόσου.

Όμως οι κραυγές που δημιουργούν πανικό και αμφισβητούν τη συνολική προσπάθεια θα πρέπει να αποφεύγονται, ειδικά από συναδέλφους που κατέχουν θέσεις ευθύνης και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της κρίσης.

Τώρα είναι η ώρα όλοι μαζί, με σθένος, δύναμη και οργάνωση, να λογαριαστούμε με τον κορωνοϊό και να βγούμε νικητές με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες».

 

Ποιον αφορά;

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου αφορά ανάρτηση στο fb γιατρού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων που έγινε την περασμένη Παρασκευή. Με την ανάρτηση ο γιατρός αμφισβητεί τις οδηγίες της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας και σημειώνει μεταξύ άλλων: «Τόσοι Λοιμωξιολόγοι δε μπορούν να δουν ότι το Υγειονομικό σύστημα και γενικότερα η χώρα θα θρηνήσει θύματα». Και πιο κάτω καταλήγοντας: «Εγώ και το τμήμα μου ξέρουμε τι μας περιμένει και κρατάμε Θερμοπύλες, θα πέσουμε ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ (sic) για τους συνανθρώπους μας, το μόνο που σας παρακαλώ όταν όλα τελειώσουν ΤΣΑΚΙΣΤΕ αυτούς τους ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ που δε μας προφύλαξαν».

Δύο 24ωρα αργότερα, ο γιατρός κάνει νέα ανάρτηση με την οποία ανασκευάζει τα όσα έγραψε και σημειώνει πως «η ανάρτησή μου ήταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για να προστατεύσω το Υγειονομικό μας σύστημα και τους συναδέλφους μου ιατρούς και νοσηλευτές σε όλη την Ελλάδα. Δεν αναρτήθηκε για πολιτική χρήση και θα σας δηλώσω ότι η Κυβέρνηση ΧΑΙΡΕΙ του ΣΕΒΑΣΜΟΎ μου για τα Κυβερνητικά μέτρα που ήταν ΣΩΤΗΡΙΑ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ και με χειρουργική ακρίβεια δρομολογημένα στην καταστολή του COVID19. Η καταστολή της ΝΟΣΟΥ έχει επιτευχθεί 100%».

Show Buttons
Hide Buttons