Αφύλαχτα σύνορα…

Αφύλαχτα σύνορα…

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στους μεθοριακούς σταθμούς Κακαβιάς και Μέρτζανης ζητούν οι αστυνομικοί υπάλληλοι των Ιωαννίνων από την πολιτεία για το άνοιγμα των συνόρων και την ανεξέλεγκτη όπως φοβούνται οι αστυνομικοί, διέλευση των πολιτών της γείτονος χώρας που τις τελευταίες ώρες παρουσιάζει έξαρση στα κρούσματα του covid19.

Από την περασμένη Δευτέρα επιτρέπεται η διέλευση μόνο των ομογενών που διαμένουν στην Αλβανία και από την ερχόμενη Δευτέρα θα επιτρέπεται η διέλευση για όλους.

Ο Ανέστης Κωνσταντινίδης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού μας, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε η Ένωση με τον Περιφερειάρχη και τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας, στους οποίους τέθηκε το παραπάνω θέμα. Μίλησε για παντελή έλλειψη μέτρων την ώρα που στον Προμαχώνα είναι μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Ο ΕΟΔΥ δεν έχει απαντήσει στις εκκλήσεις της Ένωσης, το θέμα τέθηκε προ ημερών στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Λευτέρη Οικονόμου κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα αλλά τίποτα δεν έγινε και για τις 2.500 αφιξοαναχωρήσεις την ημέρα από την περασμένη Δευτέρα, θα μπορούσαν να προσφέρουν μια βοήθεια τα μηχανήματα που πρρόκειται να προμηθευτεί η Περιφέρεια Ηπείρου για τα τελωνεία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η μηχανική υποστήριξη αρκεί, χωρίς τους ειδικούς του ΕΟΔΥ. 

Στο πλευρό του κ. Κωνσταντινίδη ήταν και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας, ο οποίος ανέφερε πως το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους κατοίκους της γείτονος χώρας. Τα σύνορα με την Αλβανία χρησιμοποιούν και άλλοι Βαλκάνιοι και Ευρωπαίοι πολίτες που έρχονται στη χώρα μας μέσω των παραλίων της Αδριατικής. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν στην Κακαβιά άνθρωποι του ΕΟΔΥ, τόνισε ο κ. Γρίβας και ζήτησε άμεσα μέτρα.

 

Υπέρ του ανοίγματος των συνόρων ο Δήμαρχος

Στη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος της πόλης μας ρωτήθηκε για την εξέλιξη της πανδημίας και για πιθανές ανησυχίες από το άνοιγμα των συνόρων. Τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των συνόρων με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων. 

«Η περίοδος του εγκλεισμού έχει ολοκληρωθεί. Δεν μπορούμε να επανέλθουμε σ’ αυτή. Τα σύνορα πρέπει να ανοίξουν, το Πανεπιστήμιο τον Σεπτέμβριο πρέπει να επανέλθει στην κανονική λειτουργία του και την τουριστική περίοδο πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Υπό μία προϋπόθεση. Να τηρούμε όλοι, μα όλοι, τα υγειονομικά μέτρα και να προφυλάσσουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Νομίζω ότι είμαστε σε μονόδρομο», ανέφερε στις δηλώσεις του.

Show Buttons
Hide Buttons