Αύξηση της δύναμης του ΠΑΜΕ στη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ

Αύξηση της δύναμης του ΠΑΜΕ στη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ

Η ΔΑΣ (ο συνδυασμός που στις αρχαιρεσίες συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ), στο 37ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, σημείωσε αύξηση δυνάμεων για 4ο συνεχόμενο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Συγκεκριμένα είχε αύξηση κατά 19 αντιπροσώπους στις εκλογές για τη νέα διοίκηση της ΑΔΕΔΥ και κέρδισε 1 έδρα επιπλέον στο νέο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. 

Στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ εκλέχτηκε ο Μαχτσίρας Θανάσης, εκπαιδευτικός στο 2ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων, εκλεγμένος αντιπρόσωπος απ’ το συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Το γεγονός της αύξησης της δύναμης της ΔΑΣ είναι σημαντικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που κλιμακώνεται η επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ:

  • Με τον νέο προϋπολογισμό «καρμανιόλα», επιγραμματικά αναφέρεται ότι πρόκειται για ακόμα έναν προϋπολογισμό – θηλιά για κάθε λαϊκή οικογένεια αφού χαρακτηρίζεται από αύξηση των έμμεσων φόρων, του ΕΝΦΙΑ και τη φορολογία εισοδήματος. Συνολικά από τα 800 εκ. που προβλέπει το πλεόνασμα, οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν περίπου το 92% και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι μόνο το 8%! Την ίδια στιγμή προβλέπονται το πάγωμα των δαπανών για την Παιδεία, η μείωση των δαπανών για την Υγεία και τις συντάξεις και από την άλλη συνολικά δίνονται 740 εκατ. ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω της μείωσης της φορολογίας και των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.
  • Με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο τον Γενάρη που είναι συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου επιδιώκουν να μετατρέψουν την ασφάλιση σε ατομική υπόθεση,ιδιωτικοποιούν την επικουρική ασφαλιση,θεσμοθετούν την ιδιωτική.
  • Με τον νέο νόμο που ετοιμάζουν για τον περιορισμό των διαδηλώσεων,σε συνέχεια των νόμων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για το χτύπημα στην απεργία και τους αγώνες έρχεται το «κερασάκι» στην «αντεργατική τούρτα». Επιδιώκουν να ελέγξουν τις μορφές πάλης και το περιεχόμενο των αγώνων των εργαζομένων. Να αποφασίζουν αυτοί ποια διαδήλωση είναι «νόμιμη», ποια «παράνομη». Στην ουσία θέλουν να επιβάλλουν με την καταστολή «σιγή νεκροταφείου». Η αντεργατική πολιτική πάει χέρι – χέρι με την καταστολή απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων.

Ενάντια στον προϋπολογισμό το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων πραγματοποιεί συλλαλητήριο την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου.

Show Buttons
Hide Buttons