Βήματα… όπισθεν της δημοτικής αρχής για το Μουσικό Σχολείο

Βήματα… όπισθεν της δημοτικής αρχής για το Μουσικό Σχολείο

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε κατά την συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ με αντιπροσωπείες καθηγητών, μαθητών και γονέων και κηδεμόνων, μετά τη μουσική διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν οι μαθητές το πρωί της Τρίτης.

Στη σημερινή ανακοίνωση της δημοτικής αρχής – έρχεται ως συνέχεια στην πρώτη απάντηση – αυτό που τονίζεται είναι πως ο εκμισθωτής δε δύναται να προχωρήσει στις απαιτούμενες παρεμβάσεις. Διαφαίνεται δε περιθώριο εκτόνωσης της έντασης καθώς η δημοτική αρχή εμφανίζεται θετική στο να αναζητηθεί άλλος χώρος, πέραν της Περιβλέπτου, για να πάει το Μουσικό σχολείο την επόμενη χρονιά – διαβάστε εδώ σχετικά. 

 

Η ανακοίνωση

«Το πρόβλημα με την στέγαση του συγκεκριμένου σχολείου σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, ανέκυψε με αφορμή την λήξη της μίσθωσης προ δεκαμήνου και την αδυναμία της ιδιοκτησίας να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί άδεια καταλληλότητας του κτιρίου. Διευκρινίζεται ότι στο διάστημα αυτό δεν υφίσταται μίσθωση και ο δήμος δεν καταβάλλει κανένα χρηματικό ποσό για την χρήση του κτιρίου.

Με δεδομένη την αδυναμία του ιδιοκτήτη (Κληροδότημα) να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση άδειας καταλληλότητας ο δήμος εξέτασε εναλλακτικές λύσεις για τη στέγαση του κτιρίου» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Έτσι προτάθηκε στην Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου η περίπτωση μεταστέγασης στο σχολείο της Περιβλέπτου.

Διευκρινίζεται ότι πρόκειται για πρόταση και όχι για απόφαση του Δήμου.

Κατά την δίωρη συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου αναλύθηκε λεπτομερώς η υφιστάμενη κατάσταση και τονίστηκε ότι η έλλειψη άδειας καταλληλότητας του κτιρίου δημιουργεί διαδικαστικά προβλήματα που δε διευκρινίζονται περαιτέρω.

Συμφωνήθηκε να γίνει νέα επικοινωνία με τους διαχειριστές του Κληροδοτήματος όπως επίσης να ζητηθεί και η συνδρομή της Περιφέρειας προκειμένου να βρεθεί λύση για παραμονή στο υφιστάμενο κτίριο.

Παράλληλα θα ερευνηθούν κι άλλες πιθανές λύσεις για μεταστέγαση του σχολείου από τη νέα σχολική χρονιά, στην περίπτωση που δεν διασφαλιστεί άδεια καταλληλότητας.

Ο Δήμος Ιωαννιτών θα αναζητήσει οικόπεδο για ανέγερση νέου σχολείου, κάτι όμως που δεν μπορεί να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα, γιατί απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες (μελέτη, χρηματοδότηση και κατασκευή).

Show Buttons
Hide Buttons