Βλέπει το… 2023 ως επόμενη Δήμαρχος η Τ. Καλογιάννη: Μεγάλη συγκέντρωση από την υποψήφια Δήμαρχο Ιωαννιτών

Βλέπει το… 2023 ως επόμενη Δήμαρχος η Τ. Καλογιάννη: Μεγάλη συγκέντρωση από την υποψήφια Δήμαρχο Ιωαννιτών

Με το τρακ του πρωτοεμφανιζόμενου σε μεγάλο κοινό, η υποψήφια Δήμαρχος Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη άνοιξε την αυλαία των εκλογών του Μαΐου για το Δήμο Ιωαννιτών, με ανοιχτή συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Du lac το απόγευμα της Τετάρτης.

Το ακροατήριο σχεδόν αμιγώς κομματικό, ήταν πυκνό για τα δεδομένα της εποχής και πρέπει να αφήνει την ικανοποίηση του καλού ξεκινήματος στην υποψήφια Δήμαρχο η οποία παρουσίασε και το όνομα της νέας παράταξης: «Ιωάννινα 2023 -Το μέλλον σήμερα».

Μπροστά σε σύσσωμη την περιφερειακή αρχή με πρώτο τον Αλέξανδρο Καχριμάνη και το Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, η κ. Καλογιάννη έδειξε πως θα ποντάρει στο έργο που παρήχθη αυτά τα 8 χρόνια στην Περιφέρεια Ηπείρου και ήταν χαρακτηριστικό πως το βίντεο που προβλήθηκε στην αρχή της ομιλίας, περιέγραψε μεγάλες παρεμβάσεις της περιφερειακής αρχής που θα προσπαθήσει ενόψει εκλογών να πιστωθεί η κ. Καλογιάννη. Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας και ένα ακόμα ανώτατο στέλεχος της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, εμφανίστηκαν να μιλούν στο βίντεο για την κ. Καλογιάννη, γενική ή ειδικά για τη συμβολή της στην κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων.

Η ομιλία της κ. Καλογιάννη ξεκίνησε από τη γέννησή της, με αναφορά στην οικογένειά της: «Τόσο ο κραταιός πατέρας μου, όσο και ο άξιος αδελφός μου προσέφεραν και προσφέρουν την δική τους συνεισφορά για το καλό του τόπου. Η δραστηριότητά τους αυτή τιμήθηκε και τιμάται από τους πολίτες, και αποκόμισαν ευρύτερη αποδοχή.  Από αυτούς έμαθα ότι η ενασχόληση με την πολιτική δεν πρέπει ποτέ να αποτελεί μονόδρομο, αλλά επιλογή. Οι πολιτικές αξίες κρίνονται μόνο από τους πολίτες και διά της ψήφου» είπε.

Επόμενος σταθμός η εμπλοκή της στα κοινά με παρότρυνση του Αλέκου Καχριμάνη, το 2010.

Και ακολούθως η απόφαση να κατέλθει ως υποψήφια Δήμαρχος. Καμία αναφορά στη ΝΔ… Αναφέρθηκε συγκεκριμένα:

«1. Οι δυνατότητες του Δήμου.

  1. Η σημερινή κατάσταση στον Δήμο μας.
  2. Η εκπεφρασμένη έντονη διάθεση νέων & έμπειρων πολιτών να συνεργαστούν μαζί μου για την υλοποίηση κρίσιμων έργων μεγάλης υπεραξίας για την πόλη.
  3. Οι υφιστάμενες χρηματοδοτικές πηγές.
  4. Οι θετικές αναφορές που συνοδεύουν την, μέχρι σήμερα, επαγγελματική και πολιτική πορεία μου, στοιχείο, το οποίο θεωρώ αναγκαίο και ισχυρό ως προϋπόθεση ανάληψης ευθύνης τέτοιας κλίμακας, αφού μία προσπάθεια ανασύνταξης της τοπικής κοινωνίας απαιτεί ικανότητες, γνώση, μέθοδο, εργατικότητα και αποφασιστηκότητα.
  5. Και κυρίως, η αγάπη μου για την πόλη μας«.

 

Κριτική στο Δήμο

Η κριτική στο Δήμο και την απερχόμενη δημοτική αρχή δεν έλειψε: Είπε συγκεκριμένα μπροστά σε μέλη της δημοτικής αρχής του Θωμά Μπέγκα όπως ο Δ. Κατηρτσίδης που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή της: «Λείπει η δημιουργία και η εντατική προσπάθεια. Απουσιάζει η οργανωμένη δράση. Κυριαρχούν ο εφησυχασμός και η στασιμότητα. Η παραγωγή κρίσιμων έργων και έργων δραστικής βελτίωσης της καθημερινότητας είναι ανύπαρκτη. Ο σχεδιασμός αρκείται στις γενικές υποχρεώσεις που –απλώς- απορρέουν από τις προτεραιότητες της κεντρικής εξουσίας. Η διαρκής συνεργασία μεταξύ της πόλης των Ιωαννίνων και του πανεπιστημίου Ιωαννίνων λείπει και όταν υπάρχει είναι αποσπασματική. Οι δομές στήριξης της φοιτητικής κοινότητας είναι ανύπαρκτες. Η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας γίνεται χωρίς την ενεργή συμμετοχή του δήμου. Η έλλειψη έργων εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος είναι εμφανής, όπως και πολλά άλλα«.

Και πιο κάτω βάζοντας τους δικούς της στόχους, είπε: Οι αρχές που διέπουν το πρόγραμμά μας είναι:

– η φυγή από το τέλμα που έχει περιέλθει ο Δήμος.

– η ισχυροποίηση του ρόλου του Δήμου στο δύσκολο έργο της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής

– η τόνωση της τοπικής οικονομίας και η αναζωογόνηση της αγοράς

– η ενίσχυση και ανάδειξη του δημόσιου χώρου της πόλης,

 

Το λογότυπο και το όνομα

Για το όνομα της παράταξης ανέφερε:

«ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Ο Δήμος μας. Ενιαία οντότητα. Το περίγραμμα: Περίβλεπτος, Λυκόστομο, Κρύα, Κρυόβρυση, Μάζια, Δρίσκος, Κράψη, Μουζακαίοι, Κουτσελιό, Μανωλιάσα, Κοσμηρά, Κόντσικα, Μάρμαρα, Καρδαμίτσια, Ιωάννινα. Η τοπική αναφορά της πολιτικής μας δραστηριότητας. Το δικό μας επίκεντρο.

2023: Δεν ζητούμε λευκή επιταγή, χωρίς ημερομηνία λήξης. Η τετραετία που αναφερόμαστε είναι αρκετή και για να υλοποιήσουμε τα έργα που είναι αναγκαία σήμερα και για να καθορίσουμε με εδραίο και βάσιμο τρόπο τα έργα που θα διαμορφώσουν την επόμενη δεκαετία. Δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει πολιτικό κόστος, γι’ αυτό και δεν έχουμε κανέναν δισταγμό να ορίσουμε το χρόνο που θα κριθούμε.  Μία θητεία, για μας, είναι ο ελάχιστος αλλά και ο μέγιστος χρόνος για την συνεισφορά σε μία πολιτική θέση τέτοιας κλίμακας. Τέσσερα χρόνια είναι αρκετά για να θέσουμε τις βάσεις αναγέννησης της πόλης μας«.

 

Προγραμματικοί άξονες

Τέλος, η κ. Καλογιάννη όρισε τους 8 προγραμματικούς άξονες της υποψηφιόττηάς της:

Άξονας 01. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άξονας 02. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

  • Σχεδιασμός πολιτιστικών και αθλητικών δρώμενων, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με προοπτική τη θεσμοθετησή τους.
  • Ανάπτυξη πυρήνων ποιοτικών υποδομών πολιτισμού και αθλητισμού
  • Δημιουργία νέων ευκαιριών για ψυχαγωγία και διασκέδαση στο αστικό και περιαστικό ιστό.

Άξονας 03. ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ – ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άξονας 04. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Άξονας 05. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Άξονας 06. ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ – ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ

Άξονας 07. ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ

Άξονας 08. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΟΛΗΣ

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία. 

Show Buttons
Hide Buttons