Β. Τσίκαρης: «Η ΝΔ ενορχηστρωτής των αντιδράσεων κατά της λειτουργίας του πενταόροφου»

Β. Τσίκαρης: «Η ΝΔ ενορχηστρωτής των αντιδράσεων κατά της λειτουργίας του πενταόροφου»

Πρωτοφανές από μόνο του να μετατρέπεται σε συνδικαλιστή ένας διοικητής νοσηλευτικού ιδρύματος που έχει πάρει «γραμμή» από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου για να επιτεθεί στη ΝΔ, λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη δύο στελεχών της στο νοσοκομείο για ενημέρωση. Στις δηλώσεις του ενώπιον των δύο στελεχών, Οικονόμου και Φωτήλα, ο κ. Τσίκαρης είχε πει απλά την Παρασκευή, πως «λύθηκαν παρεξηγήσεις και λάθος εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί ως σήμερα»… Κράτησε τον πολιτικό πολιτισμό που επιβάλλει η κρατική θέση. Δύο μέρες μετά όμως, έχασε τον πολιτισμό του…

 

Είναι όμως πολύ χειρότερο από την προαναφερθείσα πολιτική απρέπεια, το να ακούς από τον διοικητή του νοσοκομείου να καταγγέλλει τη ΝΔ και να… προειδοποιεί το Γιαννιώτικο λαό, πως η αξιωματική αντιπολίτευση προωθεί το ΣΔΙΤ στην τέταρτη πτέρυγα του νοσοκομείου και εκεί οφείλονται όλες οι αντιδράσεις στη λειτουργία του πενταόροφου! Η ΝΔ δηλαδή, σύμφωνα με τη λογική του διοικητή, έχει ενορχηστρώσει όλες τις αντιδράσεις επιστημονικών οργάνων του νοσοκομείου (Χειρουργικός Τομέας,Ορθοπεδική ΚλινικήΚλινική Θώρακος – ΚαρδίαςΕπιστημονικό Συμβούλιοτης Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου, τηςΈνωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου και του Συλλόγου Εργαζομένων του ιδρύματος, έχει εξαπατήσει πολιτικές δυνάμεις μεταξύ των οποίων η ΔΗΣΥ και το ΚΚΕ αλλά και δημοσιογράφους που καταγράφουν τις αντιδράσεις των παραπάνω και τους τελευταίους μάλιστα, τους προειδοποίησε ο διοικητής για το σχέδιο το οποίο διευκολύνουν με τις φωνές τους!

Ο κ. Τσίκαρης φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί ακόμα την ουσία των αντιδράσεων και εγκάλεσε με τις χθεσινές του δηλώσεις όσους αντιτίθενται στα δικά του σχέδια – προϊόν εισηγήσεων άτυπων, διορισμένων από τον ίδιο επιτροπών και καμίας διαβούλευσης όπως τονίζει και το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου– δεν θέλουν στην ουσία να λειτουργήσει το τέταρτο κτίριο.

Πώς κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα ο κ. Τσίκαρης; Όχι από τη συζήτησή του με τους Οικονόμου και Φωτήλα όπως παραδέχτηκε αλλά από τη συνάντηση των τελευταίων με το Σύλλογο Εργαζομένων, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων. Η ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή οι δύο «γαλάζιοι» βουλευτές υποκρύπτουν κατά το διοικητή, την επιθυμία τους να μην αλλάξει το οργανόγραμμα της 4ης πτέρυγας, ώστε να μπορέσει η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ να παραχωρήσει σε ιδιώτες, δια της ενοικίασης, τμήματα του πενταόροφου. «Αυτή είναι λοιπόν η προοπτική» τόνισε, «να μισθωθεί η τέταρτη πτέρυγα σε ιδιώτη. Είναι μοντέλο ΣΔΙΤ στην υγεία». Ο κ. Τσίκαρης δεσμεύτηκε στους Γιαννιώτες πως «Δίνουμε μάχη για να μπει σε λειτουργία το κτίριο και αυτό είναι που προφανώς εξηγεί το σύνολο των αντιδράσεων και τη δυναμική των αντιδράσεων απέναντι στη λειτουργία της 4ηςπτέρυγας. Να μη μπει σε λειτουργία για να απαξιωθεί όλη αυτή η υποδομή με το αιτιολογικό ότι το δημόσιο δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την υποδομή και να περάσει στους ιδιώτες» και κάλεσε την κοινωνία σε εγρήγορση. Τους δε αδαείς πολιτικά… προειδοποίησε πως «πολλοί δε συνειδητοποιούν τη σημασία των αντιδράσεων τους»…

Στην ερώτηση «τι κάνει η διοίκηση», είπε πως συνεχίζει το σχεδιασμό της, ήδη ξεκίνησε η μεταφορά στο τέταρτο κτίριο, και με την εξοικονόμηση χρημάτων από την προμήθεια πετρελαίου, την ανάθεση της καθαριότητας, της σίτισης και της φύλαξης σε συμβασιούχους κτλ. δεν θα υπάρξουν χρηματοδοτικά προβλήματα για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών. Για το μείζον θέμα που βάζουν κυρίως οι αντιδρώντες ιατροί και νοσηλευτές, το θέμα της έλλειψης επαρκούς προσωπικού για να εξυπηρετήσει όλες τις λειτουργίες του νέου κτιρίου, ο κ. Τσίκαρης απλά παραδέχτηκε πως δεν έχει γίνει τίποτα. «Δεν έχουμε εξασφαλίσει τους τρόπους των προσλήψεων. Θα δούμε σε συνάντηση με το Υπουργείο πως θα καλυφθούν…» σημείωσε!

(Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Νέοι Αγώνες» στο φύλλο της Τρίτης, 6/3/2018)

Show Buttons
Hide Buttons