Β. Τσίκαρης: Τέρμα η συζήτηση περί ΣΔΙΤ για την 4η πτέρυγα

Β. Τσίκαρης: Τέρμα η συζήτηση περί ΣΔΙΤ για την 4η πτέρυγα

Η συζήτηση περί Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για τη λειτουργία της 4ης πτέρυγας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κλείνει οριστικά, με την επικείμενη θέση σε λειτουργία της δεύτερης καρδιολογικής κλινικής και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Αυτό τουλάχιστον, τόνισε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Βασίλης Τσίκαρης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, το πρωί της Παρασκευής, κάνοντας τον απολογισμό έργου της τελευταίας χρονιάς.

Η ολοκλήρωση της μεταφοράς των προβλεπόμενων κλινικών στη νέα 4η πτέρυγα του Νοσοκομείου και η επαναχωροθέτηση σημαντικού αριθμού κλινικών στις παλιές πτέρυγες, δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες λειτουργίας του Νοσοκομείου προς όφελος των πολιτών. Η εξέλιξη αυτή απομακρύνει οριστικά την πιθανότητα παραχώρησης της 4ης πτέρυγας με τη μορφή ΣΔΙΤ, προοπτική που θα υποβάθμιζε καθοριστικά το επίπεδο της δημόσιας υγείας στην Ήπειρο, σημείωσε ο κ. Τσίκαρης, περνώντας την κυβερνητική γραμμή πως ό,τι είναι ιδιωτικό στην Ελλάδα δεν είναι καλό… «Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα ότι απομακρύνεται οριστικά η προοπτική αυτή η πτέρυγα να διατεθεί με τη μορφή ΣΔΙΤ και με τη λειτουργία όλων αυτών των κλινικών απομακρύνεται» σημείωσε.

Ωστόσο, και στη φάση αυτή, δημιουργούνται αντιδράσεις για τη λειτουργία των δύο μεταφερόμενων τώρα κλινικών στο νέο κτίριο και τις ενστάσεις αυτές μετέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ τηλεόραση, το βράδυ της Πέμπτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΠΓΝΙ και μέλος του ΔΣ, Γιώργος Φλούδας. Ο κ. Φλούδας λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ του νοσοκομείου, υποστήριξε πως σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία για τα ιατρικά δεδομένα, δημιουργείται παράρτημα ΜΕΘ στο νέο κτίριο, χαρακτηριστικά μη λειτουργικό ως επικίνδυνο.

Ερωτηθείς ωστόσο, ο Βασίλης Τσίκαρης σε αντίθεση με την εντύπωση που έδωσε στο τελευταίο ΔΣ, ότι δηλαδή θέτει σε διαβούλευση το θέμα του οργανισμού λειτουργίας, υποστήριξε στη συνέντευξη ερωτηθείς πως δεν τίθεται θέμα διαβούλευσης και πως αναμένει μόνο από το διευθυντή της ΜΕΘ την εισήγησή του για το πώς θα λειτουργήσουν τα 8 νέα κρεβάτια στο τέταρτο κτίριο. «Δε μπαίνει θέμα συζήτησης για τη μονάδα εμφραγμάτων ούτε εκεί έχει προκύψει πρόβλημα. Εμείς έχουμε προσλάβει το νοσηλευτικό προσωπικό για την επέκταση στην κλινική που ήδη υφίσταται και που έχει 6 κρεβάτια. Απλά προτίθενται άλλα 8 και ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστούν την κλινική είναι δικό τους θέμα. Είναι απαραίτητο προσωπικό να προσληφθεί, έχουμε κάνει τις ενέργειες και με τη μόχλευση προσωπικού δεν θεωρώ ότι υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα…» ήταν τα λόγια του διοικητή.

Στο ίδιο σημείο, ο κ. Τσίκαρης ρωτήθηκε και για το αν προβλέπεται στο σχεδιασμό της 4ης πτέρυγας να γίνει μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και απέδωσε την όποια μελλοντική απάντηση στις εισηγήσεις των υπηρεσιακών και στα αποτελέσματα του ΕΚΑΒ από τις ετήσιες διακομιδές παιδιών που χρειάζεται να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο αριθμός των 19 παιδιών είναι μικρός είπε, αλλά δεν προδικάζει κάτι οριστικό. «Είναι μικρός ως αριθμός αλλά μια μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων θα δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν κι άλλες παράλληλες δραστηριότητες» σημείωσε.

Show Buttons
Hide Buttons