Β. Φλέσσα: Η Ήπειρος και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα

Β. Φλέσσα: Η Ήπειρος και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα

Την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Ηπείρου, ως κορυφαίου συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιοχής, αναδεικνύει στον προεκλογικό της αγώνα για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, η δημοσιογράφος και φιλόλογος, Βίκυ Φλέσσα, υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Περνώντας από την Ήπειρο για τις ανάγκες του προεκλογικού της αγώνα, η κ. Φλέσσα, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, και αναφέρθηκε στις απόψεις και προτάσεις της ως υποψήφια ευρωβουλευτής. Στο πλαίσιο του προεκλογικού της αγώνα, πραγματοποιεί μια ανοιχτή διαβούλευση με τους πολίτες ανά την επικράτεια, ζητώντας ιδέες και προτάσεις για την προβολή του κάθε τόπου. Τις προτάσεις αυτές πρόκειται να παρουσιάσει σε μια ανοιχτή εκδήλωση η κ. Φλέσσα, με προτάσεις από όλη Ελλάδα. Εκεί θα παρουσιάσει το πως μπορούν να αξιοποιηθούν τα πολιτιστικά τοπόσημα της κάθε περιοχής, όπως από την Ήπειρο, η Δωδώνη, ο Αχέρων Ποταμός και τα Ζαγοροχώρια.

Την Βίκυ Φλέσσα παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της ΝΔ, Θεόδωρος Τζαρούχης μιλώντας για μια καταξιωμένη δημοσιογράφο.

Η κ. Φλέσσα τόνισε πως είναι στόχος να αναδειχθεί η πολιτιστική ιδιαιτερότητα της Ηπείρου με τα ηπειρωτικά προϊόντα και να δημιουργηθούν θεσμοί ώστε «οι Ευρωπαίοι να έχουν εντός τους την Ήπειρο όχι μόνο όταν έρχονται εδώ αλλά κι όταν πηγαίνουν στις πατρίδες των«. Οι προτάσεις της κ. Φλέσσα είναι μαθητές από όλη την Ευρώπη, να συμμετέχουν σε προγράμματα βιωματικής μάθησης π.χ. να μαζεύουν κάστανα, να συμμετέχουν σε πεζοπορίες, να γίνει ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράφτινγκ, στο Ιόνιο να γίνει ο Οδυσσέας ένα σύμβολο και να διοργανωθούν πανευρωπαϊκοί αγώνες ιστιοπλοΐας, ή τέλος για τα βότανα, να διοργανωθεί ένα πανευρωπαϊκό πρόγραμμα βοτανολογίας. Με αφορμή το έργο των πολιτιστικών διαδρομών στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, η κ. Φλέσσα πρότεινε να γίνουν πανευρωπαϊκοί μαθητικοί αγώνες δράματος εκ περιτροπής, στα αρχαία θέατρα της περιοχής.

«Ποιος πρέπει να είναι ο στόχος;» αναρωτήθηκε η κ. Φλέσσα. «Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και εμείς οι ίδιοι να αναλογιστούμε ποιοι είμαστε. Δεν είμαστε οι Έλληνες των μνημονίων. Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού» σημείωσε. Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε το καλό μας κλίμα, τον πολιτισμό μας, τον τουρισμό και τα τοπικά προϊόντα, κατέληξε. 

Ερωτηθείσα αν οι πολιτικοί και η πολιτική έχουν ευθύνη για την απαξίωση της σημασίας της ενωμένης Ευρώπης, η Βίκυ Φλέσσα επικαλέστηκε μια ρήση της Γαλάτειας Καζαντζάκη που λέει πως «κι από την κόλασή μου σου φωνάζω, εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω. Η πολιτική μας είμαστε εμείς…» τόνισε. 

 

«Στα Άκρα»

Αυτές τις μέρες η κ. Φλέσσα βρίσκεται σε σύγκρουση με τη διοίκηση της ΕΡΤ για την εκπομπή που παρουσιάζει εδώ και δύο δεκαετίες. Τόνισε πως έχει προτείνει στη διοίκηση της ΕΡΤ και στην ηγεσία της ΝΔ αυτή η εκπομπή να συνεχιστεί αμισθί για την οικοδέσποινά της, ώστε όπως είπε, «να καταφέρουμε να ενισχύσουμε αυτή την ιδέα της πολιτιστικής ανάδειξης της Ευρώπης«.

Show Buttons
Hide Buttons