Γεγονός η απόλυση εργαζομένου του ΟΤΕ, με το άρθρο 13…

Γεγονός η απόλυση εργαζομένου του ΟΤΕ, με το άρθρο 13…

Η διοίκηση του ΟΤΕ, προχώρησε τελικά με συνοπτικές διαδικασίες στην απόλυση του εργαζόμενου στα Γιάννενα με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα και 32 έτη υπηρεσίας, συνδέοντας την αξιολόγηση με την απόλυση, αξιοποιώντας το άρθρο 13 του Εσωτερικού Κανονισμού Προσωπικού που αφορά τη λύση εργασιακής σχέσης, την απόλυση, με αφορμή την αξιολόγηση. Η απόλυση ήρθε μαζί με την προκήρυξη του νέου κύματος εθελούσιας εξόδου.

«Τα στελέχη της επιχείρησης που ήρθαν στα Γιάννενα, είχαν ήδη καθαρογραμμένη την απόλυση στις βαλίτσες τους» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καταγγέλλοντας πως η ακρόαση του εργαζομένου ήταν μια τυπική υποχρέωση, πρόφαση δημοκρατικών διαδικασιών ώστε να «σφιχτοδέσουν» την πρώτη απόλυση με βάση τον Εσωτερικό Κανονισμό Προσωπικού.

«Έστειλαν μήνυμα» πανελλαδικά με την αδιάλλακτη στάση τους, ότι δεν θα υπολογίσουν ούτε τη ζωή, ούτε την αξιοπρέπεια των εργαζομένων μπροστά στα κέρδη της επιχείρησης, τονίζεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει: «Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα των ιδιωτικοποιήσεων βασικών κλάδων της οικονομίας, τις οποίες προκρίνει η κυβέρνηση σε όλους τους κλάδους προς όφελος του κεφαλαίου, και έχει σχεδιάζει με τα προαπαιτούμενα της επόμενης αξιολόγησης. Με τέτοιους όρους θα λειτουργεί η «μεταμνημονιακή εποχή» στην Ελλάδα που διαφημίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Παράλληλα, το Εργατικό Κέντρο επιτίθεται στους συνδικαλιστές των δύο σωματείων του ΟΤΕ των Ιωαννίνων. Τα διοικητικά συμβούλια και των δύο σωματείων (ΠΕΤ-ΟΤΕ και ΠΑΣΕ-ΟΤΕ), οι αντιπρόσωποι και το εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου που εκλέγονται από τον ΟΤΕ παρέμειναν όλοι τους άφαντοι από την κινητοποίηση, όπως καταγγέλλεται. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της τοπικής διοικούσας της ΠΕΤ ΟΤΕ δεν συμμετείχε καν στη στάση εργασίας, στην οποία, «για τα μάτια του κόσμου», καλούσε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος με ανακοίνωση που έδωσε μάλιστα και στον τύπο…

Show Buttons
Hide Buttons