«Γενέθλια» με ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

«Γενέθλια» με ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Γενέθλια με ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας έκανε η παράταξη Ελισάφ, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα, εκλεγμένη παράταξη του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την ΑΡΠΙ, ένα χρόνο μετά η «Νέα Εποχή» έχει μετατραπεί σε «Παλιά», χωρίς να έχει γίνει τίποτε ουσιαστικό για το Δήμο, τις υπηρεσίες του, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, την νεολαία του Δήμου μας. Ουσιαστικά λέει, η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε υποβάθμιση σε μια σειρά από δημοτικές υπηρεσίες συνεχίζοντας την ίδια συντηρητική πολιτική (μη προσλήψεις προσωπικού, ελλείψεις υποδομών, έντονα προβλήματα καθαριότητας του Δήμου, κ.τ.λ.) που ακολουθήθηκε διαχρονικά από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

«Από την αρχή η δημοτική αρχή έδειξε τις διαθέσεις της σχετικά με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων σε δημοτικές υπηρεσίες (τομέας καθαριότητας, οδοφωτισμός) και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ησυχάσει εάν νευραλγικές δημοτικές υπηρεσίες δεν παραδωθούν σε ιδιωτικά χέρια. Ύστερα από αλλεπάλληλες προσπάθειες και αφού πρώτα μεσολάβησε και η πανδημία του κορονοϊού και η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε το δικαίωμα λήψης σημαντικών αποφάσεων μόνο μέσω των επιτροπών, η δημοτική αρχή προχώρησε στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στην εκχώρηση μέρους της αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου σε ιδιώτες. Αν και η δημοτική αρχή μπορούσε να προβεί σε προσλήψεις προσωπικού (βάσει νομοθεσίας), δεν το έπραξε και κινήθηκε στην πεπατημένη, δηλαδή στροφή στους ιδιώτες, θυμίζοντας με την πολιτική πρακτική της «Παλιές εποχές» για την πόλη μας» τονίζεται μεταξύ άλλων.

Show Buttons
Hide Buttons