«Γιάννενα Νέα Εποχή»: Εγκαλεί το Δήμαρχο για την απλήρωτη προτομή του Μυλωνά

«Γιάννενα Νέα Εποχή»: Εγκαλεί το Δήμαρχο για την απλήρωτη προτομή του Μυλωνά

Με ένα σχόλιο για το θέμα που ανέδειξε πρώτο το pbnews.gr την περασμένη Κυριακή, για το απλήρωτο υλικό από το οποίο φιλοτεχνήθηκε η προτομή του Γ. Μυλωνά αφιλοκερδώς από τον Γιαννιώτη καλλιτέχνη, Θόδωρο Παπαγιάννη, καλεί η παράταξη του Μωυσή Ελισάφ το Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα να είναι προσεκτικότερος στις δημόσιες τοποθετήσεις του – και από το fb.

Σε σχόλιο της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» τονίζεται: «Αποτελεί προσβολή προς την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση της πόλης, ο τρόπος με τον οποίο ο δήμαρχος της πόλης μας απαξιώνει δημόσια έναν σπουδαίο, καταξιωμένο και διεθνούς φήμης γλύπτη τον Θεόδωρο Παπαγιάννη.

Γίνεται διπλή η προσβολή όταν έχει ως αφετηρία την προτομή του Γεωργίου Μυλωνά, ενός πολιτικού που σφράγισε την πορεία των Ιωαννίνων με την ίδρυση του Πανεπιστημίου.

Ο δήμαρχος, όταν τοποθετείται δημόσια, εκπροσωπεί το θεσμό, το Δήμο, τα Γιάννενα. Έχει υποχρέωση να μην προσβάλει την πόλη και κυρίως να μην απαξιώνει ανθρώπους που έχουν προσφέρει και θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν».

 

Show Buttons
Hide Buttons