«Γιάννενα Νέα Εποχή»: Προειδοποιεί και απειλεί…

«Γιάννενα Νέα Εποχή»: Προειδοποιεί και απειλεί…

Στην αποκάλυψη του www.pbnews.gr για την μη αναρτημένη εδώ και μήνες στη «Διαύγεια» της απόφασης ανασύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» διαπιστώνοντας πως «κάτι περίεργο (ή σάπιο) συμβαίνει στο βασίλειο της ΔΕΥΑΙ»…

Το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να συνεδριάσει την προηγούμενη Τετάρτη και να πάρει αποφάσεις για 47 θέματα επανέρχεται ορίζοντας νέα συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα. Μεταξύ Τετάρτης και Δευτέρας μεσολάβησε η ανάρτηση στη «Διαύγεια» απόφασης ανασυγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου η οποία είχε ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 30 Ιανουαρίου, όπως αποκαλύψαμε την Πέμπτη!

Η απόφαση αναρτήθηκε στις 4 Ιουλίου, πέντε μήνες και τέσσερις ημέρες μετά την έκδοσή της και ενώ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία έπρεπε να αναρτηθεί αμελλητί με μέριμνα του οργάνου που την εξέδωσε.

Στην εν λόγω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αποφασίστηκε η ανασύνθεση του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ, ήταν παρόντες και υπερψήφισαν ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ Θωμάς Μπέγκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ Ευθύμιος Χρυσοστόμου, o τότε αντιδήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ Θανάσης Μανταλόβας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ Γεωργία Γιώτη και Ελευθέριος Δοβανάς.

Στην ανακοίνωση της παράταξης Ελισάφ αναφέρονται τα εξής: «Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ενώ γνώριζαν τόσους μήνες την εκδοθείσα απόφαση περί ανασυγκρότησης του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ, συνέχιζαν να συνεδριάζουν με την παλαιά σύνθεση του ΔΣ και να λαμβάνουν αποφάσεις δεσμευτικές για τη ΔΕΥΑΙ και τους δημότες, χωρίς να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ανάρτηση της απόφασης στο Διαδίκτυο, παρότι από το Νόμο είχαν τη σχετική υποχρέωση!!!

Η σκοπιμότητα ανάρτησης στην παρούσα φάση δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα. Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή επιδιώκει πάση θυσία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ και λήψη αποφάσεων λειτουργώντας σαν να μην μεσολάβησαν δημοτικές εκλογές.

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» θεωρεί ότι πρόκειται για ενέργειες που δεν συνάδουν με την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και την χρηστή διοίκηση.

Καλεί τόσο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ που προέρχονται από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τους φορείς όσο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην γίνουν μέρος της παρωδίας που στήνεται στην επιχείρηση.

Τονίζει ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου θα υπάρξει επανεξέταση όλων των αποφάσεων της ΔΕΥΑΙ».

Show Buttons
Hide Buttons