«Γιάννενα Νέα Εποχή»: Συνέχεια στην εκλογική δραστηριότητα

«Γιάννενα Νέα Εποχή»: Συνέχεια στην εκλογική δραστηριότητα

Με τον Πρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Γιώργο Μπούτζα και τον ταμία κ. Δημήτρη Μπίνα συναντήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν κυρίως στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Ορειβατικού Συλλόγου.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η ανάγκη για την χάραξη, την σήμανση και τον καθαρισμό ορειβατικών και πεζοπορικών διαδρομών στο περιαστικό δάσος της πόλης, ένα έργο που μπορεί να υλοποιηθεί με την συνεργασία του Δήμου, του Ορειβατικού Συλλόγου και των πολιτιστικών συλλόγων. Ανάλογες δράσεις μπορούν να υλοποιηθούν και στις δημοτικές ενότητες Παμβώτιδας, Περάματος και Μπιζανίου. Ενδεικτικά διαδρομές μπορούν να χαραχθούν στις περιοχές Αράχθου, Δρίσκου, Δουρούτης, Κοσμηράς, Μανωλιάσσας και Μιτσικελίου.

Στην συνάντηση συζητήθηκε ακόμη η δυνατότητα για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων πεζοπορίας – ορειβασίας για μαθητές σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης.

 

Η πρόταση για ψηφιακό μουσείο

Στο πρόγραμμα της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» για την παιδεία περιλαμβάνεται η πρόταση του Ομίλου Παιδαγωγικών Μελετών για την ίδρυση και την λειτουργία Μουσείου Εκπαίδευσης. Την πρόταση είχαν επεξεργαστεί τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας και δημοσιοποιήθηκε μαζί με το υπόλοιπο μέρος του προγράμματος.

Στην συνάντηση που είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ με την Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Ομίλου Πολυξένη Μπενέκου και Μαρία Γιαννακού δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθεί η αναγκαιότητα για ένα τέτοιο μουσείο και κατατέθηκαν σκέψεις για τις παραμέτρους υλοποίησης αυτής της πρότασης.

Η ίδρυση Ψηφιακού Μουσείου και Κέντρου Προφορικής Ιστορίας της Ελληνικής Παιδείας μπορεί να υλοποιηθεί μέσα από την συνεργασία όλων των φορέων της εκπαίδευσης ώστε να αναδειχθούν πτυχές της πνευματικής ιστορίας των Ιωαννίνων.

Ο κ. Ελισάφ αναφέρθηκε στην πρόταση της παράταξης για την επανάχρηση διατηρητέων κτιρίων ιδιαίτερης ιστορικής κι αρχιτεκτονικής σημασίας σημειώνοντας ότι μέσω αυτής της πρωτοβουλίας μπορεί να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για την στέγαση του Μουσείου.

Με τον τρόπο αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί το αρχειακό υλικό που παραμένει άγνωστο και να αναπτυχθούν διαθεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Show Buttons
Hide Buttons