«Γιάννενα Πολίτες για την ανατροπή»: «Μια συνέντευξη ανατρέπει σχεδιασμούς και πολιτικές»

«Γιάννενα Πολίτες για την ανατροπή»: «Μια συνέντευξη ανατρέπει σχεδιασμούς και πολιτικές»

«Ναι» σε τουλάχιστον ένα νέο μεγάλο κλειστό γυμναστήριο στα Γιάννενα που θα είναι αυτό που η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού υποσχέθηκε επί προηγούμενης κυβέρνησης να προχωρήσει στον Βοτανικό και «ναι» και σε ένα τρίτο κλειστό, ακόμα και προκάτ… αν η Περιφέρεια κρίνει ότι έχει πόρους και μπορεί να το λειτουργήσει, λέει η παράταξη «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή».

Η δημοτική παράταξη του Λ. Νάτση αναφέρεται στο θέμα των ημερών και μιλά για προσπάθεια ανατροπής από τον Περιφερειάρχη του σχεδιασμού και της πολιτικής που χαράκτηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση στο κομμάτι των αθλητικών υποδομών της περιοχής. «Για πάνω από 4 δεκαετίες σε αυτή την πόλη συζητάμε για την έλλειψη αθλητικών υποδομών. Ο Δήμος μας εκτός από ουραγός σε πανελλήνιο επίπεδο στις αθλητικές υποδομές δείχνει εδώ και χρόνια άβουλος σε οποιαδήποτε ουσιαστική πρωτοβουλία για την βελτίωση των ελλείψεων αλλά και για τη βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών» σημειώνεται μεταξύ άλλων.

«Στην περιοχή μας για 40 χρόνια, θετική παραφωνία αποτέλεσε μόνο η τελευταία τετραετία του ΠΕΑΚΙ. Αυτή η τετραετία που με σχεδιασμό και πρόγραμμα κατέληξε στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για παραχώρηση της έκτασης στον Βοτανικό στην ΓΓΑ για την ανέγερση του Β’ κλειστού γυμναστηρίου μετά από την εξαγγελία και του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Μάιο στα Γιάννενα. Ενός Πανηπειρωτικού Κλειστού Γυμναστηρίου 3.000 θέσεων αλλά και ενός αθλητικού κέντρου γύρω από αυτό στην παλιότερα υποβαθμισμένη περιοχή του Λασπότοπου» τονίζεται.

Για το προκάτ τονίζεται: «Η πρόταση της περιφέρειας είναι γεμάτη κενά, τόσο για την μελέτη, όσος και συνολικά για τις λύσεις που προτείνει, τι ανάγκες αυτές καλύπτουν και το κυριότερο με τι κόστη. Τόσο κατασκευής όσο και κυρίως διαχείρισης, λειτουργίας και συντήρησης».

Η παράταξη στρέφεται και κατά της δημοτικής αρχής του Δήμου Ιωαννιτών λέγοντας: «Η Δημοτική Αρχή αν και θεωρητικά έχει σχέδιο ώστε να καταστούν τα Γιάννενα Μητρόπολη των Δυτικών Βαλκανιών, μαθαίνουμε από τον τύπο ότι έχει δώσει λευκή επιταγή στην Περιφέρεια Ηπείρου. Ή έχουν ταύτιση σχεδίων ή δεν έχει σχέδιο ώστε τα Γιάννενα να αποκτήσουν τις αθλητικές υποδομές που δικαιούνται για δεκαετίες. Έστω και εκ των υστέρων περιμένουμε ενημέρωση από τον Δήμαρχο στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όχι απλά για την κατασκευή του Β’ κλειστού Γυμναστηρίου, κάτι από το οποίο κανείς δεν μπορεί να κάνει πίσω ποια σε αυτή την πόλη, όσο και για τις πολλαπλές συναντήσεις με τον κ. Θεοδωρικάκο και γιατί ακόμα ο Δήμος Ιωαννιτών δεν έχει εκμεταλλευτεί τα κονδύλια του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Κυρίως αναμένουμε ενημέρωση και για τα επόμενα βήματα του Δήμου σε αυτό το πεδίο, ελπίζοντας να μην ακούσουμε πως ούτε για την έλλειψη των αθλητικών υποδομών ήταν ενήμερος ο κ. Δήμαρχος όπως και με τους λαμπτήρες LED».

 

Show Buttons
Hide Buttons