«Γιάννενα… Τώρα», Αλήθεια… Πότε;

«Γιάννενα… Τώρα», Αλήθεια… Πότε;

Η πολιτική ειρήνη θα επανέλθει στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης και το διάστημα που αυτή διασαλεύτηκε ήταν μόνο προσωρινό… Δεν θα διαρκέσει όσο η προεκλογική περίοδος που κατά την παράταξη Νάτση ξεκίνησε… Ευτυχώς δηλαδή…

Το μήνυμα της δημοτικής αρχής πως δεν θα δεχτεί στο εξής, ανυπόστατες καταγγελίες για τη διαφόρων επιπέδων διαχείρισή της, πέρασε. Σε αυτή τη φάση είχε αποδέκτη την παράταξη «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα, η οποία προκάλεσε μια μεγάλη πολιτική αναστάτωση την περασμένη Δευτέρα, όταν κατήγγειλε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου πως αφενός στη ΔΕΥΑΙ διαπιστώνονται «οικονομικές ατασθαλίες» (sic) και αφετέρου πως το νερό που τρέχουν οι βρύσες μας δεν ελέγχεται… – εδώ.

Η δημοτική αρχή προανήγγειλε μηνύσεις κατά του συντονιστή της παράταξης Κώστα Κυριαζή, ο οποίος ήταν το πρόσωπο που έκανε και τις δύο σοβαρές καταγγελίες, έστω εν είδει ερωτημάτων, και από το βράδυ της ίδιας ημέρας, άρχισαν οι… ανασκευές, με πρώτον το δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Πάνου, όπως έγραψα την ίδια μέρα – εδώ. Στο ίδιο άρθρο, διατύπωσα και την επικριτική μου θέση για την ευκολία ή αλλιώς επιπολαιότητα, με την οποία ενίοτε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» έχει σταθεί αντιπολιτευτικά απέναντι στη δημοτική αρχή (δύο ημέρες μετά, υπερασπίστηκα το δικαίωμα της κάθε παράταξης να κάνει την αντιπολίτευση που της… αρέσει, ακόμα και αν της στοιχίζει… μηνύσεις, σχολιάζοντας την εριστική ανακοίνωση της παράταξης Νάτση που ήταν καλύτερη από ανακοίνωση της ΔΕΥΑΙ…).

Τη σχετική κουβέντα άνοιξε στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης, ο Νίκος Γκόντας, αν και η απάντηση της δημοτικής αρχής στις καταγγελίες άφηνε ανοιχτή τη συνέχεια του «πολέμου» για το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Είπε λοιπόν ο πρώην Δήμαρχος που τον θυμόμαστε στο παρελθόν να πίνει νερό μπροστά στις κάμερες… πως δεν υπάρχει λόγος για κινδυνολογίες. «Δε σταμάτησα να πίνω ποτέ νερό από το δίκτυο της ΔΕΥΑΙ, γνωρίζοντας την ποιότητα του νερού, γιατί ξέρω τη δουλειά που γίνεται στον ποιοτικό έλεγχο» είπε.

Ως επικεφαλής της καταγγέλλουσας παράταξης, ο Άρης Μπαρτζώκας ανέλαβε το βαρύ φορτίο των εξηγήσεων για τον όλο θόρυβο που προκάλεσε η παράταξή του και το πήρε εξ ολοκλήρου, μιας και ήταν παρών όταν ο συντονιστής της παράταξής του έκανε τις καταγγελίες.

Δυστυχώς, οι Έλληνες πολιτικοί πλην ελαχίστων που μένουν και στην ιστορία, αγνοούν την δύναμη ενός mea culpa και ο Άρης Μπαρτζώκας δεν είχε το σθένος να αναγνωρίσει το λεκτικό ίσως ατόπημα ή την αντιπολιτευτική υπερβολή του πρώην δημοτικού του συμβούλου και τα έριξε στους δημοσιογράφους και όσους γενικά δεν κατάλαβαν τι ήθελε να πει ο Κυριαζής… «Δεν αμφισβητήσαμε την ποιότητα του νερού της πόλης» είπε, «κι εγώ από τη βρύση πίνω νερό»… Το πρόβλημα ήταν όπως είπε, μόνο η μη ενημέρωση της ΔΕΥΑΙ για τα αποτελέσματα των ποιοτικών ελέγχων, όλο αυτό το διάστημα, από το 2015 και μετά!

Τη μήνυση μπορεί να την γλιτώσατε φίλτατε Άρη, αν καλά ερμηνεύω την τοποθέτηση του Δημάρχου και προέδρου της ΔΕΥΑΙ, όσο και εκείνη του αντιπροέδρου της επιχείρησης.

Τη χλεύη όμως, όσων ημών των ανθρώπων των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης κάνουμε σε γενικές γραμμές τη δουλειά μας, με αίσθημα δικαιοσύνης, δεν την γλιτώσατε!

Γιατί ο Κώστας Κυριαζής, όπως φαίνεται και στο βίντεο, μίλησε σαφώς, για ελέγχους που δεν έγιναν το 2017 και το 2018

 

Άνθρωπος Δεξιός εσύ, φίλε Άρη, με φιλοσοφία πολιτική που δε θυμίζει τους πολιτικάντηδες, οι οποίοι εμφιλοχωρούν και στις μικρές δημοτικές παρατάξεις, έκανες την Πέμπτη, την πιο απογοητευτική σου εμφάνιση στο δημοτικό συμβούλιο…

Φιλικά,

Παναγιώτης Μπούρχας

Show Buttons
Hide Buttons