«Γιάννενα Τώρα»: Η ΔΕΥΑΙ να συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά με σύννομες αποφάσεις…

«Γιάννενα Τώρα»: Η ΔΕΥΑΙ να συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά με σύννομες αποφάσεις…

Την ανησυχία της για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στη ΔΕΥΑΙ εκφράζει με ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα».

Η παράταξη του Άρη Μπαρτζώκα αναφέρεται ειδικά στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ακυρώνει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου σχετική με τον ορισμό (αντικατάσταση) μελών του Δ.Σ. της επιχείρησης, η οποία όπως λέει, αν καταστεί τελεσίδικη, δημιουργεί θέμα ακυρότητας όλων των αποφάσεων που ελήφθησαν πρόσφατα.

Η παράταξη Μπαρτζώκα παίρνει θέση και ως προς το αν πρέπει να συνεχίσει ως την 1η Σεπτεμβρίου να παίρνει αποφάσεις η απερχόμενη διοίκηση εκτιμώντας πως η ΔΕΥΑΙ δεν πρέπει να πάψει να λειτουργεί και να λαμβάνει αποφάσεις στο χρόνο πριν και μετά τις εκλογές, θα πρέπει όμως αυτές να είναι σύννομες και προς όφελος των Δημοτών. Αναφερόμενη στο έργο της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, η παράταξη Μπαρτζώκα τονίζει ότι με την έναρξη της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής, προ πενταετίας, ο κ. Δήμαρχος είχε μιλήσει για παρακωλυτικούς μηχανισμούς και συμφέροντα που δρουν στην επιχείρηση χωρίς να τους κατονομάσει, ως όφειλε. «Περίπου τα ίδια ακούσαμε και τώρα, με τη λήξη της Δημοτικής θητείας, αόριστα και πάλι χωρίς ονόματα. Οι πολίτες απαιτούν διαφάνεια παντού και κυρίως για έργα σημαντικά για το περιβάλλον» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» ήταν η πρώτη που από το 2014 ανέδειξε τα προβλήματα της ΔΕΥΑΙ τα οποία δημιούργησαν οι Δημοτικές Αρχές των τελευταίων δεκαετιών. Με τις θέσεις της και τις προτάσεις της συνέβαλε στα όποια θετικά έγιναν στην ΔΕΥΑΙ κατά την τελευταία δημοτική περίοδο. Το ίδιο θα κάνει και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο με γνώμονα το πρόγραμμά της, για εξορθολογισμό της λειτουργίας της επιχείρησης και μείωσης της τιμής του νερού, προς όφελος των Δημοτών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της παράταξης του Άρη Μπαρτζώκα, έρχεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις και μετά και την ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» του Νίκου Γκόντα

Show Buttons
Hide Buttons