Γιαννιώτης ο πρώτος Έλληνας Δήμαρχος στη Γερμανία!

Γιαννιώτης ο πρώτος Έλληνας Δήμαρχος στη Γερμανία!

Εκλέχτηκε ο πρώτος Έλληνας δήμαρχος στη Γερμανία. Ο Δημήτρης Αξούργος εκλέχθηκε με ποσοστό 56,3%, από την πρώτη Κυριάκη στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην πόλη Schwerte (Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία-49.000 κατοίκους). Ο υποψήφιος με το (SPD) Δημήτρης Αξουργός επικράτησε του κοινού υποψήφιος τριών κομμάτων CDU, Πρασίνων και Φιλελευθέρων (FDP) ο οποίος έλαβε μόλις 29,8% των ψήφων.

O 35χρονος εκπαιδευτικός,γεννήθηκε στα Γιάννενα και από το 5ο έτος της ηλικίας του έζησε στο Iserlohn. Ο πατέρας του εργάστηκε στην Kettenwerken Thiele και η μητέρα του στην Kirchhoff Automotive.

Μετά το απολυτήριο Γυμνασίου σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μπόχουμ ιστορία και κοινωνικές επιστήμες. Από το 2010 διδάσκει στο Friedrich-Bährens-Gymnasium, ενώ στα 21 χρόνια του εκλέχτηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος.

 

Επιστολή του Θ. Μπέγκα

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή στο νεοεκλεγέντα Δήμαρχο:

«Αξιότιμε συνάδελφε και συντοπίτη Δήμαρχε Δημήτρη, Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή σου από την πρώτη Κυριακή στη θέση του Δημάρχου της  Schwerte. Η επιτυχία σου αυτή γεμίζει όλους τους Έλληνες και ειδικά εμάς τους Γιαννιώτες με υπερηφάνεια. Ταυτόχρονα αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ένας δήμος της Ελλάδας και ένας ης Γερμανίας να έρθουν πιο κοντά. Σου εύχομαι δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνεις. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις».

Show Buttons
Hide Buttons