Γιατί κ. Δήμαρχε; Ηρεμήστε…

Γιατί κ. Δήμαρχε; Ηρεμήστε…

Θα το πω για πολλοστή φορά…

Θα το γράψω μάλλον, για πολλοστή φορά. Απλά θα το γράψω με πιο σκληρή γλώσσα: ο Δήμαρχος τραμπουκίζει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Το έλλειμμα καλής διαχείρισης των συζητήσεων στο δημοτικό συμβούλιο, έχει επισημανθεί πολλές φορές μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, στη διάρκεια συνεδριάσεων, ακόμα και από δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Πολλές φορές, εξανέστη με τον τρόπο διαχείρισης των συνεδριάσεων από τον πρώτο του σώματος, πρόεδρο Γιώργο Παπαδιώτη, ο Φίλιππος ο Τσουμάνης, αλλά αυτός ούτως ή άλλως, έχει έναν λίγο παραπάνω από το κανονικό, εκρηκτικό χαρακτήρα…

Ο Γιώργος ο Βίνης δεν είναι από τους φασαριόζους δημοτικούς συμβούλους αλλά πολλές φορές εξερράγη τους τελευταίους μήνες, γιατί του στέρησε το λόγο ο πρόεδρος. Αυτό έγινε και το απόγευμα της Τετάρτης, σε ένα ουδέτερο για τη δημοτική αρχή, θέμα: την οικονομική στήριξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη στέγαση των φοιτητών και ο αντιδήμαρχος τσακώθηκε με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος επιτρέπει παράτυπα, στο Δήμαρχο, να παρεμβαίνει σχεδόν μετά από κάθε ενοχλητική για τον ίδιο και τη δημοτική αρχή, τοποθέτηση επικεφαλής ή δημοτικού συμβούλου παράταξης της αντιπολίτευσης. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου είναι συγκεκριμένος: ο Δήμαρχος όπως και οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι παίρνουν το λόγο από τον πρόεδρο. Ο Δήμαρχος Μπέγκας ωστόσο, τον παίρνει όποτε γουστάρει…

Και την Τετάρτη, επιτέθηκε στον Βασίλη Καφαράκη γιατί παρεξήγησε μια φράση του τελευταίου που θεώρησε προσβλητική για τους Τσίλη και Τσαμπαλά. Το έχει κάνει κι άλλες φορές, σε άλλους. Το να φωνάζει «ντροπή» ο Δήμαρχος σε ένα δημοτικό σύμβουλο, ίσως να δικαιολογούνταν αν τον έβριζε, ας πούμε… Ο Καφαράκης όμως, δεν το έκανε αυτό, ούτε είναι τέτοιος άνθρωπος.

Η συζήτηση εκτροχιάστηκε αλλά στο τέλος, ο πρόεδρος το έλυσε… Έφταιγε ο Καφαράκης, όχι ο Δήμαρχος…

Show Buttons
Hide Buttons