«Γιατί με το Σπύρο Ριζόπουλο, γιατί λέω όχι στον Καχριμάνη…» *Του Σάκη Βλέτσα

«Γιατί με το Σπύρο Ριζόπουλο, γιατί λέω όχι στον Καχριμάνη…» *Του Σάκη Βλέτσα

Σε λίγους μήνες είναι οι Περιφερειακές εκλογές, όπου καλούμαστε να επιλέξουμε Περιφερειάρχη Ηπείρου. Η Ήπειρος είναι ο τόπος μας και γι΄ αυτό πρέπει να γίνει ό,τι καλύτερο μπορεί τα επόμενα τέσσερα χρόνια για όλους. Για τους επαγγελματίες, για τους υπαλλήλους, για τους παραγωγούς, για τους συνταξιούχους. Για τους τόσους ανέργους και για τους εργαζόμενους. Για τον καθένα μας, για τη ζωή μας, για την οικογένειά μας, για να μη βλέπουμε άλλο να ξενιτεύονται τα παιδιά μας.

Το αύριο για την Περιφέρεια Ηπείρου είναι πολύ κρίσιμο! Γιατί παραμένει στάσιμη σε όλα; Τι χρειάζεται λοιπόν να γίνει, που να τη βγάλει από το τέλμα όπου τα τελευταία χρόνια έχει βυθιστεί; Μήπως δεν βρέθηκε ο κατάλληλος Ηπειρώτης για να τη βγάλει από αυτό;

Ό,τι δεν αλλάζει πεθαίνει και η Ήπειρος δεν άλλαξε, έμεινε στάσιμη!

Η Ήπειρος χρειάζεται αλλαγή και ανανέωση για να ξεφύγει από το παλιό και το κατεστημένο και ο Σπύρος Ριζόπουλος με την Περιφερειακότητα αυτό επιδιώκει. Είναι μία έννοια που στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες. Τόλμη να αναλάβουμε ευθύνες για την καταπολέμηση της ανεργίας, αυτοδιοικητική δικαιοσύνη μεταξύ όλων των δήμων και ανάπτυξη σε επίπεδο Περιφέρειας.  

Και γι’ αυτό ο κάθε καλόπιστος εκτιμά τις γνώσεις, τις ικανότητες και τη θέληση που έχει.

 • Γιατί είναι αναγκαία η επανάσταση της κοινής λογικής που πρέπει να γίνει στην Ήπειρο.
 • Γιατί πονάμε ήδη για τα χρόνια που χάσαμε. Ας φροντίσουμε να μη χάσουμε και τα χρόνια που θα έρθουν.
 • Γιατί οι Ηπειρώτες διψάμε για ελπίδα και οργανώνουμε τη στρατηγική μας με γνώμονα τη σύνεση και την ανιδιοτέλεια, αφήνοντας πίσω τα μικροσυμφέροντα, κομματικά και μη.
 • Γιατί τέλος οι Ηπειρώτες πρέπει να νοιώσουμε περήφανοι ξανά!

Έχω τη γνώμη ότι η υποψηφιότητα Ριζόπουλου τα έχει όλα αυτά και τα εξασφαλίζει.

 

► Μα θα πει κανείς, αφού η Νέα Δημοκρατία συνιστά Καχριμάνη, γιατί εσύ είσαι υπέρ του Σπύρου Ριζόπουλου;

Ανέκαθεν πίστευα αυτό που πρόσφατα δήλωσε δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι «οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιες για την τύχη τους και όχι να επιβάλλουν τα κόμματα τους εκλεκτούς τους».

Ψηφίζω Νέα Δημοκρατία και λέω ΝΑΙ στο Σπύρο Ριζόπουλο για τους λόγους που προανέφερα και για πολλούς άλλους ακόμη.

Εξάλλου:

 • Δεν ένοιωσα ποτέ ότι είμαι ένα “άβουλο ον” στη Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα που πιστεύει στην ελευθερία της έκφρασης και της προσωπικότητας.
 • Δεν έχει κανένας απολύτως το δικαίωμα να περιφέρει “προς πολιτική πώληση” την ψήφο μου, λέγοντας ουσιαστικά “τους δικούς μου τους ορίζω, στους δίνω”!
 • Δεν χαρίζω σε κανέναν το δικαίωμα να με “διατάζει” ποιον Περιφερειάρχη να ψηφίσω, να αποφασίζει πριν από εμένα για εμένα, λες και… με βλέπει ως “πολιτικό πρόβατο”. Αυτά ανήκουν σε περασμένες εποχές…
 • Έχω τη δική μου κρίση, αλλά και ελεύθερη έκφραση της άποψής μου. Κανείς και κανέναν δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένο.

 

Ίσως με ρωτήσουν κάποιοι «Τι σου έκανε ο Καχριμάνης; Γιατί λες όχι στην υποψηφιότητά του, μήπως είναι αποτυχημένος;»

Η απάντησή μου, είναι ότι δεν μηδενίζω τίποτα, σκέφτομαι όμως και κρίνω από πολλά. Έτσι λέω ΟΧΙ στον Καχριμάνη ζυγίζοντας τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά:

 • Γιατί 7 συνεχόμενες θητείες (3 στο δήμο Μετσόβου, 2 στη Νομαρχία Ιωαννίνων και 2 στην Περιφέρεια Ηπείρου), ό,τι ήταν να κάνει το έκανε. Και αν κάτι δεν έκανε, γιατί δεν το έκανε;
 • Γιατί έγινε “κατεστημένο”, δηλαδή “καθεστώς” μετά από 30 και πλέον συνεχόμενα χρόνια. Και το κατεστημένο φθείρει και φθείρεται. Πολλοί είναι αυτοί που “φοβούνται” και διστάζουν να τα αναφέρουν αυτά, γιατί όποιος τολμά αμέσως “στοχοποιείται” λέγοντας «αυτός μας πολεμάει»!
 • Γιατί είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο νυν Περιφερειάρχης διοικεί συγκεντρωτικά και απολυταρχικά. Δεν άφησε να “ανθίσει” ούτε ένας αντιπεριφερειάρχης του, ούτε ένας αντινομάρχης του. Θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο στο “σύστημα εξουσίας”! Να είναι ο “απολυτάρχης”, γι’ αυτό δε αφήνει κανέναν άλλο και συχνά αφού “εκμεταλλεύονταν” τους συνεργάτες του, τους… “απέλυε”…
 • Γιατί όφειλε χωρίς διακρίσεις να προσέχει, όλους και τους 18 Δήμους της Ηπείρου, τόσο όσο την ιδιαίτερη πατρίδα του το Μέτσοβο (καλώς βέβαια το πρόσεχε). Τότε ασφαλώς η Ήπειρος θα ήταν πολύ καλύτερη.
 • Γιατί παρέλαβε την Ήπειρο “τελευταία και φτωχότερη” και “τελευταία και φτωχότερη” παρέμεινε! Τελευταίοι στην ανάπτυξη και πρώτοι στην ανεργία με ξενιτεμένα τα παιδιά μας.
 • Γιατί οι υπηρεσίες θα πρέπει να λειτουργούν σωστά από μόνες τους και να μη χρειάζεται να πάει σε αυτές με τον πολίτη ο ίδιος.
 • Γιατί ενώ στις προηγούμενες εκλογές “περιφρόνησε” το κόμμα του, τώρα “απαιτεί επιτακτικά” τη στήριξη του!

Βέβαια πολλά έργα της Περιφέρειας (όχι του ΕΣΠΑ) χαρακτηρίζονται από κάποιους “ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις”! Αντί να είναι αναπτυξιακά και δημιουργικά, ο κ. Καχριμάνης ενεργούσε ως κοινοτάρχης και όχι ως Περιφερειάρχης. ΓΙΑΤΙ;

Πολλοί εξάλλου είναι οι Ηπειρώτες που βλέπουν ότι κατά τη θητεία Καχριμάνη “κυριάρχησαν” οι απευθείας αναθέσεις στα έργα της Περιφέρειας με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, και αναρωτιούνται με ένα μεγάλο: ΓΙΑΤΙ;    

*Ο Σάκης Βλέτσας είναι πολιτικός μηχανικός, πρώην δήμαρχος Πασσαρώνος. Είναι μέλος της Γραμματείας Οργανωτικού της παράταξης του Σπ. Ριζόπουλου

(Το άρθρο δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» στο φύλλο της Τετάρτης, 12/9/2018, εδώ το λινκ και εδώ το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας)

 

 

Show Buttons
Hide Buttons