Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ λατρεύει το «Ρουβίκωνα»;

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ λατρεύει το «Ρουβίκωνα»;

Ο Δημήτρης Καλιαμπάκος, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, είναι το τελευταίο «θύμα» των μελών του «Ρουβίκωνα».

Ποιος είναι ο Δημήτρης Καλιαμπάκος όμως; Είναι καθηγητής, γνωστός για τη δουλειά του στο υπό μελέτη έργο αναστήλωσης του γεφυριού της Πλάκας, έχει βάλει όμως, παράλληλα και την υπογραφή του στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην χερσαία περιοχή «Ιωάννινα» της Περιφέρειας Ηπείρου – εδώ είναι το μελετητικό πόνημα για τα διαφορετικά στάδια της υπόθεσης «πετρέλαια» στην Ήπειρο. Αν μείνουμε στο βίντεο που ανάρτησαν σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου τα μέλη της οργάνωσης, ήταν ίσως η πιο ειρηνική, πολιτισμένη και λιγότερο προσβλητική τους «παρέμβαση», το τελευταίο διάστημα και είχε ως στόχο την έκφραση της αντίδρασης απέναντι στις έρευνες και πιθανές εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο.

Ο Δ. Καλιαμπάκος έχει στοχοποιηθεί από την «πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στην χερσαία εξόρυξη υδρογονανθράκων», για την εμπλοκή του στο έργο.

Δεν θα ήταν όμως, πιο δίκαιο να γίνει η «παρέμβαση» στο γραφείο του Υπουργού Περιβάλλοντος, ο οποίος χαρακτήρισε εθνική υπόθεση τους υδρογονάνθρακες, πριν από μερικούς μήνες, βάζοντας την υπογραφή του στη συνέχιση μιας πολιτικής επιλογής που έκαναν οι προηγούμενοι; Θα ήταν, αλλά ο «Ρουβίκωνας» δεν τα βάζει με κυβερνητικά στελέχη.

Ο «Ρουβίκωνας» είναι τα αγαπημένα «παιδιά» του προέδρου της βουλής και της πλειοψηφίας των Συριζαίων, γιατί ως τα σήμερα, δεν τα βάζουν με τα πρόσωπα αυτής της κυβέρνησης που ασκεί εξουσία, αλλά με τις ιδέες και τα σύμβολα που είτε διαχρονικά, είτε ως εξουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει απέναντί του: ΣτΕ για τη Δικαιοσύνη, Τράπεζα της Ελλάδος, ιδιωτικές εταιρείες και πολυεθνικές. Ο «Ρουβίκωνας» είναι το ιδεολογικό alter ego του ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίζεται αυτό που δε μπορεί να υπερασπιστεί η νέα, κυβερνητική φύση του κόμματος.

Το ίδιο ακριβώς, ισχύει και με τα πετρέλαια: αν ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, ήταν στην αντιπολίτευση – και ενδεχομένως, αύριο που θα είναι εκεί – θα ήταν αντίθετος στις έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων. Όσοι αντιδρούν σήμερα, ήταν μαζί του χθες στους δρόμους και στις διαδηλώσεις.

Ο «Ρουβίκωνας» με το ντου στον Καλιαμπάκο εξέφρασε την αντίδραση που την περασμένη Παρασκευή, μετουσίωσαν σε πράξη δεκάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τοπικά, με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο για τα πετρέλαια. Θα ήθελαν να βρίσκονται στο συλλαλητήριο αλλά δε μπορούσαν να είναι, πολλοί ακόμα, ίσως και οι βουλευτές του κόμματος. Ήταν μόνο οι Οικολόγοι – Πράσινοι που νομιμοποιούνται με βάση την τρέχουσα πολιτική παράνοια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να λένε «ναι στα μνημόνια» και «όχι» στο «Βόρεια Μακεδονία» για όνομα των Σκοπίων ή αντίστοιχα, «ναι στα μνημόνια» και «όχι» στις έρευνες υδρογονανθράκων. Και να παραμένουν στην κυβέρνηση…

Show Buttons
Hide Buttons