Γιατί φόρεσαν μάσκα παντού τα Γιάννενα;

Γιατί φόρεσαν μάσκα παντού τα Γιάννενα;

Στο ερώτημα γιατί έγινε υποχρεωτική η χρήση της μάσκας παντού στα Γιάννενα και στο Νομό Αχαΐας, απάντησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση που έγινε στο Υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Τρίτης.

Τι είπε ο κ. Χαρδαλιάς; «Είμαστε πιο επιφυλακτικοί και πιο αυστηροί σε περιοχές με μικρότερες αντοχές και δυνατότητες στο σύστημα υγείας, σε σύγκριση με την Αθήνα και είναι τελείως διαφορετικά τα δεδομένα στην κάθε περιοχή, πολύ περισσότερο που στα Γιάννενα και στην Πάτρα, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αυτή τη στιγμή υπερτοπικής από τη μία και τοπικής διασποράς της νόσου», τόνισε ο Υφυπουργός.

Για τα Γιάννενα ανέφερε χαρακτηριστικά πως τα 89 από τα 101 ενεργά κρούσματα εντοπίζονται στο Δήμο Ιωαννιτών, στην Αχαΐα αντίθετα βρίσκονται διάσπαρτα κρούσματα και πολλά πέραν της Πάτρας, σε μια μεγάλη ακτίνα του Νομού Αχαΐας (83 και 52 αντίστοιχα και μεγάλη διασπορά).

Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα σταθμίζονται ανά τριήμερο και το θέμα των μέτρων είναι δυναμικό ζήτημα, που βασίζεται σε πολλές παραμέτρους. «Προτιμούμε πολλές φορές να είμαστε πιο αυστηροί μέχρι να στεγανοποιήσουμε συγκεκριμένους διάσπαρτους επιδημιολογικούς κύκλους παρά να πάμε σε οποιαδήποτε άλλη διαδικασία» σχολίασε ο κ. Χαρδαλιάς.

Show Buttons
Hide Buttons