Για τη διαρροή στο εργοστάσιο ΑΣΑ: Τι απαντά η εταιρεία;

Για τη διαρροή στο εργοστάσιο ΑΣΑ: Τι απαντά η εταιρεία;

Τι λέει η ανάδοχος εταιρεία για την προβληματική κατά τις τελευταίες ώρες, λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας ΑΣΑ που καταγγέλθηκε από την παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου»;

Το www.pbnews.gr επικοινώνησε με τους υπευθύνους του εργοστασίου και συγκεκριμένα με τον κ. Χαράλαμπο Χαραλαμπίδη, υπεύθυνο της «Αειφορικής Ηπείρου», της εταιρείας που κατασκεύασε και που διαχειρίζεται τη μονάδα επεξεργασίας ΑΣΑ.

Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο κ. Χαραλαμπίδης, στις καταγγελίες βρίσκει μεγάλο βαθμό υπερβολής και προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος.

Υπήρξε όντως πρόβλημα αλλά όχι τόσο σοβαρό για να δικαιολογήσει κανέναν θόρυβο. Πρόκειται περισσότερο για «οπτική όχληση», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαραλαμπίδης.

Το πρόβλημα ξεκινά από ένα κομμάτι κομποστοποιημένου υλικού το οποίο διαλύθηκε και το υλικό παρασύρθηκε από τη βροχή και έγινε ένα με το χώμα, διαφεύγοντας προς τα κάτω.

Το κομπόστ είναι επεξεργασμένο οργανικό υλικό, χημικά ουδέτερο που έχει κομποστοποιηθεί και έχει ωριμάσει. Στο συγκεκριμένο σημείο το υλικό χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση του χώρου, όπου κατασκευάστηκε το εργοστάσιο ΑΣΑ, μαζί με φυτόχωμα. Το κομπόστ που παράγεται στο εργοστάσιο των Ιωαννίνων είναι εδαφοβελτιωτικό υλικό που ενδείκνυται για αποκαταστάσεις ορυχείων ως επί το πλείστον, κτλ.

Πέρα από την αποκατάσταση της… «οπτικής όχλησης», η διεύθυνση του εργοστασίου προχώρησε από την πρώτη στιγμή και σε λήψη δειγμάτων προς ανάλυση, ανάλυση που θα κάνει και με δικά της μέσα αλλά και σε συνεργασία με εξωτερικά διαπιστευμένα εργαστήρια.

Show Buttons
Hide Buttons