Για τις νέες τιμές των διοδίων της Εγνατίας *Του Σπ. Κωνσταντόπουλου

Για τις νέες τιμές των διοδίων της Εγνατίας *Του Σπ. Κωνσταντόπουλου

Πριν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη του πρωτοστατούσαν στο κίνημα «Δεν πληρώνω». Πριν γίνουν Κυβέρνηση καλούσαν τον κόσμο να σηκώνει τις μπάρες διοδίων  και να περνάει ελεύθερα.

Με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και θα εφαρμοστεί από 01/01/2019 τα διόδια της Εγνατίας Οδού αυξάνονται για τα ΙΧ αυτοκίνητα από 0,03 σε 0,05 ευρώ ανά χιλιόμετρο δηλαδή έως και 66% καθώς επίσης καταργούνται και όλες οι απαλλαγές που ίσχυαν με την εξαίρεση των ανέργων, οι οποίοι θα διέρχονται δωρεάν όταν δείχνουν την κάρτα ανεργίας. Επίσης από 13 σταθμούς διοδίων που λειτουργούν σήμερα γίνονται 18 και 43 σταθμοί πλευρικών διοδίων.

Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή μας για τον σταθμό διοδίων της Τύριας, στο οδικό τμήμα Νεοχωρίου-Σελλών-Τύριας, η περιοχή χρέωσης καθορίζεται σε 68,4 χιλιόμετρα (μεταξύ Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων), διαμορφώνοντας την τιμή του διοδίου σε 3,42 € από 2,10 € – αύξηση 67%.

Για τον σταθμό διοδίων στο Δροσοχώρι το μήκος καθορίζεται σε 39,7 χλμ. με χρέωση 1,98€ από 1,20€ που είναι σήμερα – αύξηση 65%.

Για μια φορά ακόμη αποδεικνύεται πως, από όσα λένε, δεν τηρούν απολύτως τίποτα.

Οι Έλληνες βλέπουν και κρίνουν πλέον την ανικανότητα, την προχειρότητα και την ανεπάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Να επανεξεταστεί το θέμα άμεσα, να γίνει μείωση και όχι αύξηση του τέλους διέλευσης για τους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού σε όλο το μήκος της, προκειμένου να βοηθηθούν οικονομικά οι Έλληνες πολίτες.

*Ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος είναι Πολιτικός Μηχανικός και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ιωαννιτών

Show Buttons
Hide Buttons