Για το ποδόσφαιρο (χωρίς τίτλο)

Για το ποδόσφαιρο (χωρίς τίτλο)

Η «κανονικότητα του Κούλη» λέει ότι αν δε μας βολεύουν οι νόμοι, τους αλλάζουμε. Απλά και ξάστερα.

«Ρομπιά» ασύλληπτου μεγέθους η ιστορία με το Μπάοκ του Πόντιου.

Με μεθόδους της κομματικής ελίτ της μετασοβιετικής Ρωσίας, των ολιγαρχών του πλούτου, νυν και πρώην φίλων του αυτοκράτορα Πούτιν, ο Σαββίδης είδε να του στρώνεται το χαλί από την εποχή του Σαμαρά και μετά, όταν άρχισε να ξεδιπλώνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στο Ελλαδιστάν.

Σε ένα διακομματικό γαϊτανάκι, στο οποίο μασκαρεύονται για να χορέψουν όσο ο Ιβάν χτυπάει το ντέφι, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως η όμορφη Εύα, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο Σαββίδης γνωρίζει πως η δύναμη είναι το ποδόσφαιρο, το «όπιο του λαού».

Οι προηγούμενοι του έσβηναν πρόστιμα για τη ΣΕΚΑΠ με τροπολογίες μεταμεσονύχτιες, άσχετων βουλευτών εντολοδόχων του Μαξίμου, όταν ένοικός του ήταν ο Αλέξης. Ο Σαμαράς του έδινε ξενοδοχεία, ο Αλέξης το λιμάνι της Θεσσαλονίκης κι εκείνος του ανταπέδιδε ευγνωμοσύνη… προβλέποντας πως δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Μητσοτάκης! (δεν αποκλείω μετά την ψήφιση της τροπολογίας, ο Ιβάν να δώσει συνέντευξη στο κανάλι του… και να προβλέψει ότι ο Αλέξης δεν θα ξαναγίνει ποτέ στο μέλλον Πρωθυπουργός).

Ο Καμμένος Πάνος τέλος, πήγαινε στο άνοιγμα του καναλιού του Ιβάν για να δείξει πόσο κολλητός του είναι και οι μισοί ΑΝΕΛ έβρισκαν δουλειά στο νέο τηλεοπτικό σταθμό.

 

Και σήμερα, έρχεται η «κανονικότητα του Κούλη»… Γιατί «Κούλης» είναι ο Πρωθυπουργός που κάνει κωλοτούμπες και βιάζει το νόμο και τη λογική, προκειμένου να γλιτώσει από τον υποβιβασμό το Μπάοκ του Ιβάν. Του Ιβάν που παραβίασε το νόμο, και άρχισε απροκάλυπτα και χωρίς ιδιαίτερη προσοχή, να στήνει τη δική του «παράγκα», στην «παραγκούπολη» που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί ο Ιβάν έχει μάθει από τη Ρωσία να μη φυλάγεται, να μη φοβάται το νόμο, γιατί στο κάτω – κάτω, αν τον παραβεί, θα βρεθεί ένας πρόθυμος «Κούλης»… είτε λέγεται Κυριάκος, είτε λέγεται Αλέξης, είτε λέγεται Αντώνης, να τον αλλάξει. Έτσι και τις προάλλες, ο Ιβάν έβαλε το κουμπούρι στη μέση του και μπήκε στο γήπεδο, χωρίς να καταλαβαίνει τίποτα!

 

«Μα…» λέει, η κυβέρνηση… «θα επαναστατήσει η Θεσσαλονίκη». Αυτό λέγεται πολιτικό κόστος που προφανώς μετράει η κυβέρνηση και ο Κούλης, γιατί πιθανά, σχεδιάζει να πάει σύντομα σε πρόωρες εκλογές;

Γιατί σου λέει, το ΣΥΡΙΖΑ δεν τον έριξαν τελικά οι Μακεδονομάχοι Βορειοελλαδίτες, όπως προέβλεπαν οι Νεοδημοκράτες, πριν από τις εκλογές του Ιουλίου. Τον έριξε η οικονομία. Για το Μπάοκ όμως, οι Θεσσαλονικείς είναι ικανοί να ρίξουν τη ΝΔ, οπότε ο Κυριάκος φυλάγεται…

 

Προσωπικά πάντως, δεν θα με ενδιέφερε καθόλου αν οι Βόρειοι πραγματοποιούσαν την απειλή τους και αυτονομούνταν… Τους χάριζα και την Κρήτη… στο αυτόνομο κράτος τους…

Βόρεια Ελλάδα (με την Κρήτη) και Νότια Ελλάδα από Θεσσαλία και κάτω, μαζί με τα νησιά και να δούμε σε 10 χρόνια που θα βρίσκεται το ένα κράτος και που θα είναι το άλλο.

Η πολιτική ευφυΐα των Θεσσαλονικέων συμπυκνώνεται σε μερικά ονόματα, από την πολύ σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου: Λευτέρης Ζαγοράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Κυριάκος Βελόπουλος και Βασίλης Λεβέντης… Τον πρώτον τον έκαναν δυο φορές ευρωβουλευτή οι Θεσσαλονικείς, τη δεύτερη την έκαναν βουλευτίνα τον περασμένο Ιούλιο και τους άλλους δύο τους έβαλαν στη βουλή ως αρχηγούς κομμάτων.

Τι χειρότερο δηλαδή θα μπορούσαμε πολιτικά να περιμένουμε από τη Θεσσαλονίκη για το μέλλον, αν έπεφτε κατηγορία ο Μπάοκ;

 

Μια «σοβαρή» κυβέρνηση, ολόκληρο… «επιτελικό κράτος» να κινδυνεύει τελικώς από μια… κωλοτροπολογία προκειμένου να σωθεί μια ποδοσφαιρική ομάδα, μια ανώνυμη ποδοσφαιρική εταιρεία!

«Βουλευτίσκοι» που στοιχίζονται πίσω από τους οπαδούς της εκλογικής – ποδοσφαιρικής τους περιφερείας και προειδοποιούνται από το κυβερνών κόμμα με πειθαρχικά μέτρα…

Οι δε –ζαίοι που τρίβουν τα χέρια τους με την αναστάτωση στο κυβερνητικό στρατόπεδο, θέλουμε να ξεχάσουμε πως μέχρι χθες έγλυφαν τις σόλες του Ιβάν. Και οι Πασόκοι, για να μην ξεχνιόμαστε, έσβηναν τα χρέη της ομάδας πριν από μερικά χρόνια, με εισηγήσεις του Βαγγέλα…

Αντίστοιχα για να μην ξεχνιόμαστε, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από τη Λάρισα μέχρι τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, σκανδαλωδώς διαχειρίστηκαν αντίστοιχα ή παρόμοια θέματα, εξευτελίζοντας πλήρως ένα λαοφιλές άθλημα, στη χώρα που γέννησε το… Ολυμπιακό ιδεώδες!

Δεν έχει σωτηρία αυτή η Μπανανία, με τίποτα… Μα με τίποτα…

(Το κείμενο είναι απόσπασμα από τα «Δήγματα» της Πέμπτης, 30/1/2020)

Show Buttons
Hide Buttons