«Γρίφοι» Καραμανλή για Ε65, Εγνατία και Αεροδρόμιο

«Γρίφοι» Καραμανλή για Ε65, Εγνατία και Αεροδρόμιο

«Γρίφους» προκαλεί με χθεσινές δηλώσεις του ο Υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής για τρεις υποθέσεις που αφορούν την περιοχή μας: η τύχη του βόρειου τμήματος του Ε65 είναι ακόμα άγνωστη… (μπορεί να μην ολοκληρωθεί ποτέ το έργο;), η ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού είναι σίγουρο πως δεν θα έχει οφέλη για τους πολλούς και τέλος, στη λογική της κυβέρνησης είναι η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των περιφερειακών αεροδρομίων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ:

Ακυρώθηκε από το ΣτΕ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διαγωνισμός Σπίρτζη για τα ηλεκτρονικά διόδια στους αυτοκινητοδρόμους μετά από προσφυγή της μειοδότριας Κοινοπραξίας.

Όπως ανακοίνωσε πάντως ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μέσα σε ένα εξάμηνο θα προχωρήσει ο ίδιος σε νέο διαγωνισμό πιο ολοκληρωμένο και αξιόπιστο λαμβάνοντας υπόψιν ό,τι αντίστοιχο ισχύει στις χώρες της ΕΕ.

Σε συνάντηση που είχε απόψε με τους δημοσιογράφους ο κ Καραμανλής αναφέρθηκε και στον «αγώνα δρόμου» που έχει επιδοθεί για να βρεθεί λύση για την Πατρών – Πύργου υπογραμμίζοντας ότι σε πρώτη φάση προσπαθεί να διασώσει την Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση του Έργου καθώς θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2023 διαφορετικά δεν θα χρηματοδοτηθεί.

Σημείωσε πάντως ότι έχει συναντήσει πολύ θετικό κλίμα στην ΕΕ και «εκεί που σκόνταψε» ήταν με το τρίτο τμήμα του Ε65 γιατί εκφράστηκαν αμφιβολίες για την βιωσιμότητα του έργου. Όπως είπε οι Ευρωπαίοι θέλουν να ξέρουν εκ των προτέρων τις σκέψεις της Ελληνικής Κυβέρνησης και όχι να αιφνιδιάζονται.

Αναφορικά με την αναγκαιότητα παραχώρησης και των υπολοίπων περιφερειακών αεροδρομίων ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι κινδυνεύουμε να έχουμε 23 σύγχρονα αεροδρόμια και τα υπόλοιπα τριτοκοσμικά.

Αναφερόμενος τέλος στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού είπε ότι ίδιος είναι θετικός αλλά θα πρέπει να προχωρήσουμε με προσοχή διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Show Buttons
Hide Buttons