Γ. Ζάψας: «Θα πάω και κόντρα στο ΣΥΡΙΖΑ, αν χρειαστεί…» (βίντεο)

Γ. Ζάψας: «Θα πάω και κόντρα στο ΣΥΡΙΖΑ, αν χρειαστεί…» (βίντεο)

Χαλαρός – όπως συνήθως – και χωρίς άγχος για τη συγκρότηση του συνδυασμού του, την εύρεση ονόματος, τη διατύπωση των προγραμματικών θέσεων κτλ., εμφανίστηκε ο Γιώργος Ζάψας, στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση, το βράδυ της Δευτέρας.

Ο υποστηριζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση της ίδρυσης της νέας παράταξης, με τον κατάλογο των 111 ονομάτων που υπογράφουν για τη στήριξη της νέας αυτοδιοικητικής πρωτοβουλίας, έκανε κατ’ αρχάς γνωστό, πως ελάχιστα από τα πρόσωπα που μετέχουν σε αυτό τον κατάλογο, θα είναι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Στόχος του συνδυασμού του θα είναι να «φωτογραφίσει» τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σημαντικότερος στόχος του θα είναι η επόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου… η ομάδα με την οποία δηλαδή, θα κληθεί, εφόσον είναι Περιφερειάρχης, να διοικήσει την Ήπειρο.

Το τι θα πουν οι άλλοι υποψήφιοι είναι κάτι που μετράει ο Γιώργος Ζάψας, όπως τόνισε. Ακούει και διαμορφώνει άποψη.

«Διαμορφώνω άποψη για πολλά ζητήματα όπως οι υδρογονάνθρακες. Ξέρω πως κανείς δε θέλει να το θίξει…» τόνισε και μίλησε και για τα καύσιμα στον Αμβρακικό Κόλπο που θύμισε πως από νομαρχιακός σύμβουλος Πρέβεζας, εδώ και χρόνια, ζητά να φύγουν από την Αμφιλοχία.

Η αποστροφή που είχε μεγαλύτερη σημασία από τα λεγόμενα του Γιώργου Ζάψα, ήταν πως δεν αποκλείεται να πάρει αποστάσεις από το ΣΥΡΙΖΑ, στη διατύπωση των προγραμματικών του θέσεων, αν το κρίνει απαραίτητο. Είπε συγκεκριμένα: «Εγώ φτιάνω μια παράταξη με τη στήριξη του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος να συμφωνήσω με την κυβέρνηση. Η παράταξη θα πιάσει όλα τα ζητήματα κι αν δε συμφωνούμε με την κυβέρνηση, δεν χάλασε ο κόσμος. Αν κάτι δεν συμφέρει τους Ηπειρώτες θα είμαι απέναντι…»

Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα των ερευνών και εξορύξεων υδρογονανθράκων: «να καταστρέψω μια περιοχή, τη Ζίτσα φερ’ ειπείν που είναι περιοχή ΠΟΠ για το κρασί;», αναρωτήθηκε. Και συμπλήρωσε: «Ξαφνικά έρχονται και κάνουν έρευνες με κίνδυνο να έχουμε πρόβλημα στους αμπελώνες. Κατ’ αρχήν δεν είπα όχι ακόμα αλλά με απασχολεί πολύ το θέμα, από τον Αμβρακικό μέχρι τη Σαγιάδα. Είναι μια τουριστική περιοχή, αν πληγεί η δραστηριότητα μόνο και μόνο για να γίνουμε μια μεγάλη πετρελαιοπηγή έχω θέμα…».

«Η παράταξή μου θα πάρει θέση για τα ζητήματα και δεν θα αφήσει τίποτα να πέσει κάτω» κατέληξε.

Show Buttons
Hide Buttons