Γ. Ζάψας: «Μέτωπο» με Καχριμάνη και με στόχο τη νίκη στις εκλογές

Γ. Ζάψας: «Μέτωπο» με Καχριμάνη και με στόχο τη νίκη στις εκλογές

Με σαφήνεια «μέτωπο» με τον απερχόμενο Περιφερειάρχη έχει η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών», τόνισε μιλώντας στο βράδυ της Τρίτης, στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Ζάψας, καθορίζοντας τη στάση που θα τηρήσει η παράταξή του, τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών αλλά και μετεκλογικά.

Αν και προ ημερών δήλωνε για ένα ειδικό θέμα πως δεν εισχωρεί σε «αντικαχριμανικά μέτωπα», το βράδυ της Τρίτης, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, έκανε σαφές πως αν είναι εκτός του δεύτερου γύρου των εκλογών, ο ίδιος και η παράταξή του, θα στηρίξουν τον αντίπαλο του απερχόμενου Περιφερειάρχη.

«Απέναντι μας είναι ο απερχόμενος Περιφερειάρχης και η παράταξή του. Εμείς λέμε ότι πάμε να πάρουμε την Περιφέρεια, αν οι πολίτες επιλέξουν μια άλλη λύση, τι θα κάνουμε; Θα αλλάξουμε τις επιλογές μας; Είμαστε απέναντι, αυτό είναι ξεκαθαρισμένο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο στόχος που βάζει η στηριζόμενη από το ΣΥΡΙΖΑ, περιφερειακή παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών», είναι η νίκη στις εκλογές του Μαΐου και με αυτό το στόχο πορεύεται ως τα τώρα η παράταξη, στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου και στην διατύπωση του προγραμματικού της λόγου. Για το ψηφοδέλτιο όπως έχει ως τώρα παρουσιαστεί τόνισε πως «δείξαμε ποιοι είναι αυτοί που θα στηρίξουν το εγχείρημα. Και ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε, είναι η βάση διότι μας στηρίζει και ξεκινήσαμε και το επιδιώξαμε κιόλας, αλλά όπως θα είδατε υπάρχει πολύς κόσμος από την κοινωνία«. Και τόνισε: «Το 2014 ήταν μια καλή εκλογή όχι για να κερδίσεις αλλά για να εκπροσωπήσεις τα δύο κόμματα που μας στηρίζανε. Τώρα διεκδικούμε την Περιφέρεια«.

 

Τα θέματα

Για το μεγάλο θέμα των σεισμικών ερευνών και της πιθανής εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, ο κ. Ζάψας εμφανίστηκε διφορούμενος, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τον κίνδυνο να διαταραχθεί το φυσικό και το οικονομικό περιβάλλον στην Ήπειρο που είναι δομημένο σήμερα πάνω στον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής. Τόνισε όμως από την άλλη, πως η όποια απόφαση της παράταξης σήμερα, προεκλογικά, δεν πρόκειται να δεσμεύσει τα μέλη της παράταξης στο αυριανό περιφερειακό συμβούλιο…

«Δεν πρόκειται να δεσμεύσω τους περιφερειακούς συμβούλους στο αυριανό Περιφερειακό Συμβούλιο. Η απόφαση των συμβούλων θα είναι με το χέρι στην καρδιά και τι συμβαίνει στην Ήπειρο δεν θα αποτελέσει «Λυδία λίθο» μια προγραμματική μας απόφαση. Δεν πρόκειται να αποτελέσει ζήτημα για την παράταξη αύριο, ο καθένας με το χέρι στην καρδιά θα ψηφίσει» σημείωσε.

Τέλος, για το θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου, ο κ. Ζάψας επανέλαβε την άποψη πως η Ήπειρος χρειάζεται οπωσδήποτε το τρένο και πως θα το διεκδικήσει ως επόμενη περιφερειακή αρχή, μετ’ επιτάσεως.

Show Buttons
Hide Buttons