Γ. Ζάψας: Ο αθλητισμός μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή

Γ. Ζάψας: Ο αθλητισμός μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή

Στην τελετή έναρξης του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων Κλασικού Αθλητισμού Ελλάδας και Κύπρου και τα εγκαίνια του ταρτάν του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων, παραβρέθηκαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Ζάψας, μαζί με υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, ανάμεσα στους οποίους τα μέλη της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, Σπύρος Ντάνης και Πέτρος Παλάσχας.

Σε ανακοίνωση της παράταξης του Γ. Ζάψα επισημαίνονται τα εξής: Η εκδήλωση ανέδειξε, για μια ακόμη φορά, την αξία του αθλητισμού ειδικά για τους νέους, αλλά και τα αποτελέσματα της βελτίωσης των αθλητικών υποδομών, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των πολιτών, αλλά και να αποτελούν πόλο έλξης μεγάλων διοργανώσεων.

Απαιτείται ένα ολοκληρωμένος σχεδιασμός ενίσχυσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, προκειμένου οι Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες, όλων των ηλικιών, με αναπηρίες ή χωρίς, να μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη του αθλητισμού χωρίς εμπόδια.

Παράλληλα, η ύπαρξη υποδομών, με δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων έχει σημαντικό, θετικό οικονομικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και εμπορικό «αποτύπωμα».

Ενθαρρύνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες και αξιοποιώντας με σχέδιο, όραμα και διαφάνεια, όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, μπορούμε να καταστήσουμε τον αθλητισμό, σημαντικό παράγοντα στην προσπάθεια της ανάπτυξης του τόπου μας.

Show Buttons
Hide Buttons