Γ. Στέφος: «Προσύμφωνο» και όχι οριστικό το «διαζύγιο» Κράτους – Εκκλησίας ακόμα…

Γ. Στέφος: «Προσύμφωνο» και όχι οριστικό το «διαζύγιο» Κράτους – Εκκλησίας ακόμα…

Κανένας αιφνιδιασμός, καμία βία δεν βλέπει στη συζήτηση για το λεγόμενο διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος.

Σχολιάζοντας με δηλώσεις του το θέμα των ημερών, ο κυβερνητικός βουλευτής τόνισε πως δεν υπάρχει σε ένα θέμα αιφνιδιασμός όταν στη συνάντηση των δύο παραγόντων, του Αρχιεπισκόπου και του Πρωθυπουργού, μετέχουν και 15 Μητροπολίτες ανάμεσα στους οποίους και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων. Για το θέμα του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας συμφωνεί και ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδος παρά τις σκοπιμότητες, όπως είπε αλλά και η χώρα μας πρέπει να προχωρήσει, όπως έκαναν άλλες χώρες.

«Δεν υπάρχει κανείς αιφνιδιασμός, γιατί δεν υπάρχει συμφωνία» τόνισε ο κ. Στέφος. «Υπάρχει μια πρώτη συμφωνία για να συζητήσουν οι δύο πλευρές αυτά που χωρίζουν το Κράτος και την Εκκλησία, ώστε να αξιοποιηθεί η περιουσία της Εκκλησίας«. Η συζήτηση γίνεται ενόψει της αναθεώρησης Συντάγματος και όπως υποστήριξε δεν έχει καταλήξει ακόμα πουθενά, απόδειξη τούτου, αποτελεί το γεγονός ότι για να έχει ισχύ η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Εξέφρασε πάντως ο κ. Στέφος, την πεποίθηση ότι σχέσεις της Ελλαδικής Εκκλησίας και των υπαγόμενων στο Πατριαρχείο Νέων Χωρών δεν πρόκειται να διαταραχθούν.

Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί όπως υποστήριξε στη συνέχεια, είναι αν η Εκκλησία ζει σε βάρος του κράτους, όπως υποστηρίζου πολλοί. Η αλήθεια που υποστήριξε ο κ. Στέφος είναι πως το ελληνικό δημόσιο διαχειρίζεται την περιουσία της Εκκλησίας με τεράστια οφέλη (!) οπότε πρέπει να διαλέξουμε: είτε θα πάμε στο λεγόμενο Γαλλικό μοντέλο… «και τα παίρνουμε όλα…» είτε θα πάμε στο Γερμανικό μοντέλο όπου ο πιστός πληρώνει μέρος των εξόδων λειτουργίας της Εκκλησίας.

«Οι ακραίες φωνές προσπαθούν να δηλητηριάσουν ό,τι καλό γίνεται στον τόπο. Είναι κατ’ αρχήν συμφωνία και είναι επ’ ωφελεία του τόπου» κατέληξε κληθείς να σχολιάσει τις φωνές αντίδρασης που ακούγονται ως τώρα.

 

Για τη Γεωργική Σχολή

Ευεπίφορο βρίσκει εν τω μεταξύ, ο κ. Στέφος, το κλίμα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε ό,τι αφορά μια πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου για την αξιοποίηση του λεγόμενου Γεωργικού Σταθμού, την οποία προώθησε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη παρουσία του προέδρου της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου Γιάννη Δεκόλη.

Η πρόταση λέει να περάσει η Γεωργική Σχολή στην Περιφέρεια Ηπείρου και να γίνει εκθετήριο ντόπιων παραγωγών. Την πρόταση έκανε ο κ. Στέφος και βρήκε το ενδιαφέρον του Υπουργού, ώστε οι παραγωγοί αποκλειστικά της Ηπείρου, να διαθέτουν τα προϊόντα τους και να έχουν τη δυνατότητα οι Γιαννιώτες να απολαμβάνουν ντόπια προϊόντα.

 

Show Buttons
Hide Buttons