Δήλωση Γεροβασίλη για τους εργαζόμενους του ΤΕΙ Άρτας

Δήλωση Γεροβασίλη για τους εργαζόμενους του ΤΕΙ Άρτας

Είναι η πρώτη φορά που η Αρτινή Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη παρεμβαίνει με μια δημόσια δήλωσή της στο θέμα της επικείμενης ολοκλήρωσης της απορρόφησης του ΤΕΙ Ηπείρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και της ίδρυσης πανεπιστημιακών σχολών στην Άρτα.

Παρ’ ότι θεωρητικά η Άρτα επικράτησε πολιτικά χάρη προφανώς στην Υπουργό της, σε αυτή την άτυπη διαπάλη ανάμεσα στις δύο ηπειρωτικές πόλεις, για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της Ηπείρου με ριγμένα τα Γιάννενα στο νέο τοπίο… η Αρτινή Υπουργός δεν είχε παρέμβει ως σήμερα.

Το κάνει τώρα με αφορμή τις ανησυχίες των εργαζομένων του ΤΕΙ Ηπείρου αναφορικά με το εργασιακό τους μέλλον στο νέο Πανεπιστήμιο και την κινητοποίηση στην οποία προχώρησαν από την προηγούμενη εβδομάδα, με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης – εδώ («Ο βασικός λόγος λήψης αυτής της αγωνιστικής απόφασης είναι η μη διασφάλιση της συνέχισης της εργασίας τους στον τόπο όπου κατοικούν, παρά τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου και τις επιβεβαιώσεις των Υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για το ότι δεν θα αναγκαστούν να μετακινηθούν οι εργαζόμενοι από τον τόπο που κατοικούν, μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου και την απορρόφηση του ΤΕΙ Ηπείρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εάν και εφόσον δεν το επιθυμούν» τονίζει η απόφαση).

Την περασμένη Παρασκευή, το Υπουργείο με μια ανακοίνωση προσδιόρισε τι θα προβλέπει το νομοσχέδιο της συνένωσης για τους εργαζόμενους του ΤΕΙ – εδώ. Να σημειωθεί πως ο προγραμματισμός της κυβέρνησης προβλέπει ψήφιση του σχεδίου νόμου τις επόμενες δύο εβδομάδες από την ολομέλεια της βουλής, πριν ξεκινήσει η λειτουργία του θερινών τμημάτων.

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Γεροβασίλη έχει ως εξής:

«Κάποιοι πιστεύουν πως είναι ικανοί να θαμπώσουν την ιδιαίτερα θετική πραγματικότητα της δίκαιης -επιτέλους- ίδρυσης στην Άρτα Πανεπιστημιακών Σχολών από την Κυβέρνησή μας.

Δημιουργώντας τεχνητές εργασιακές ανησυχίες στους εργαζόμενους του σημερινού ΤΕΙ Ηπείρου.

Διογκώνοντας τις κομματικές τους ταυτότητες δεν ανέχονται την θετική είδηση και καταφεύγουν στην εφεύρεση ανύπαρκτων προβλημάτων.

Ζητήματα ψηλά ιεραρχημένα, απ’ την πρώτη μέρα που εμείς αναλάβαμε την ευθύνη διακυβέρνησης, εξαντλητικά συζητημένα, μεθοδικά λυμένα και τελικά δημοσιοποιημένα απ’ τους καθ’ ύλην αρμόδιους στα υψηλότερα θεσμικά επίπεδα, παρουσιάζονται ως «γκρίζα» και εκκρεμή.

Ώστε να καρπωθούν οι ίδιοι ψηθοθηρικά και παλαιοκομματικά την δήθεν επίλυσή τους.

Εκ του ασφαλούς.

Μικροπολιτική τυμβωρυχία από «μετά Χριστόν προφήτες».

Η βούληση, η επιλογή κι η απόφαση της Κυβέρνησής μας ήταν ταυτισμένες με το επί πολλές δεκαετίες δίκαιο αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας.

Και το απέδειξε. Γεωπονική και Ανώτατες σχολές με έδρα την Άρτα.

Και αυτονόητα, προφανώς, ασφαλώς, το ίδιο ισχύει και για το προσωπικό, το ανθρώπινο δυναμικό που το επιθυμεί.

Παρόλο που κάποιοι φαντάστηκαν ότι μπορούν να επιτεθούν τόσο πολύ στον κοινό νου και να πείσουν ότι θα υπάρχουν στην περιοχή μας Σχολές και φοιτητές χωρίς εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Όσο κι αν ενοχλεί όσους συνήθισαν στην αποτελμάτωση και κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, όση προπαγάνδα και να επιστρατεύσουν, αυτή η Κυβέρνηση προσπαθεί και εργάζεται σκληρά για να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της.

Τόσο τοπικά, όσο και γενικά.

Ας το πάρουν επιτέλους απόφαση και ας πάψουν να παίζουν με την εργασιακή ηρεμία και ασφάλεια και με τις τοπικές κοινωνίες. Η πραγματικότητα είναι και θα είναι πάντα η ισχυρότερη απάντηση».

Show Buttons
Hide Buttons