Δήλωση του Δημάρχου Κόνιτσας για την εθνική γιορτή

Δήλωση του Δημάρχου Κόνιτσας για την εθνική γιορτή

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου καλεί τους συνδημότες του να συνετιστούν στα μέτρα περιορισμού των κινήσεων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Στη δήλωσή του ο κ. Εξάρχου αναφέρεται στα μηνύματα της αυριανής εθνικής επετείου:

«25η Μαρτίου. Διπλή γιορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το χαρμόσυνο μήνυμα του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στην Παναγία, ότι θα φέρει στον κόσμο τον Σωτήρα των ανθρώπων, καθώς και την Επανάσταση του 1821 για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού.

Οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν με θάρρος, ορθώνοντας το ανάστημά τους στον κατακτητή και με θυσία και της ζωής τους, ακόμα, διεκδίκησαν την ελευθερία και τα δίκαιά τους.

Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα, αφού βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή παγκόσμια απειλή, υπακούοντας στις διατάξεις της πολιτείας, πρέπει όλοι μας να εφαρμόσουμε, όσα ορίζονται από τους αρμοδίους, ώστε η επόμενη ημέρα να μας βρει δυνατούς.

Το παράδειγμα και η θυσία των Αγωνιστών του 1821, ας αποτελεί φάρο φωτεινό στη ζωή μας, ώστε να μας καθοδηγεί και να μας εμψυχώνει. Με πνεύμα συλλογικότητας και αλληλεγγύης να σταθούμε στο ύψος μας, να δώσουμε ο καθένας τη δική του μάχη, για να οδηγηθούμε σε ανάταση της τοπικής κοινωνίας μας και ευρύτερα της Ελλάδας μας.

Όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε».

Show Buttons
Hide Buttons