Δήμος Ζίτσας: «Παρών» Βούζα και κάλεσμα αντίστασης στις έρευνες υδρογονανθράκων

Δήμος Ζίτσας: «Παρών» Βούζα και κάλεσμα αντίστασης στις έρευνες υδρογονανθράκων

Έτοιμη για να δώσει τη «νέα μεγάλη μάχη» για τη νέα πορεία του Δήμου Ζίτσας δηλώνει με ανακοίνωσή της η παράταξη, «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ», με επικεφαλής το Χρυσόστομο Βούζα.

Η παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Ζίτσας αναφέρεται σε μια σειρά από ζητήματα επικαιρότητας στο δεύτερο μεγαλύτερο Δήμου του Νομού και υπόσχεται να αλλάξει σελίδα με συμμάχους τους πολίτες, «Απέναντι στην αποτυχημένη Δημοτική Αρχή και σε έναν συνασπισμό ετερόκλητων ομάδων… είναι αποφασισμένη να μην τους επιτρέψει να συνεχίσουν να ασελγούν στο «πτώμα» του Δήμου μας και της προοπτικής του».

«Αν αυτή η αθλιότητα συνεχιστεί, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στον τόπο μας» σημειώνεται στην ανακοίνωση που αναφέρεται σε έργα που είναι σε εξέλιξη:

  • Ισοπεδώνουν βουνά, στήνοντας ανεμογεννήτριες, με την ανοχή εκείνων που τις ενέκριναν(Γαρδίκος-Ρογκότης) και αυτών που τις υλοποιούν(Πλιάκος). «Τραγική ειρωνεία, πως συνεχίζουν να υπόσχονται ότι θα προστατεύσουν το περιβάλλον, αυτό στο οποίο θα πρέπει να στηριχτεί το μέλλον, κυρίως των νέων παιδιών» σχολιάζει.
  • Οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες και το φυσικό αέριο, είναι ένα άλλο θέμα που θίγει η ανακοίνωση, με τον κ. Βούζα για πρώτη φορά με τόσο έντονο τρόπο να στρέφεται κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι εταιρίες που τις εκτελούν, ενεργούν ως «τσιφλικάδες» μιας άλλης εποχής με μια ιδιοκτησιακή αντίληψη που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους. Δικαίως ανησυχούμε! Διότι πληροφορούμαστε ότι οι εν λόγω εταιρίες απαιτούν από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση ώστε οι Δήμοι, οι τοπικές κοινωνίες, να μην έχουν κανένα δικαίωμα παρέμβασης, εποπτείας και ελέγχου στις έρευνές τους και στις πιθανές μελλοντικές εξορύξεις! Δεν είμαστε ολωσδιόλου αντίθετοι στις εξελίξεις της εποχής και σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Θέλουμε όμως, αυτές να γίνονται σε αρμονία με τις περιβαλλοντικές δράσεις, προστατεύοντας τον φυσικό πλούτο που χαρακτηρίζει τον τόπο μας».
  • Τέλος, η προσπάθεια με μεγαλύτερη ένταση, για την προστασία του Καλαμά, του οποίου η ρύπανση συνεχίζεται, με τις αρμόδιες αρχές να παραμένουν αδρανείς.

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» συμμετέχει ενεργά στις Κινήσεις Πολιτών ενάντια στις ανεξέλεγκτες εξορύξεις. Στελέχη της παράταξης συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις (συγκεντρώσεις στην Αθήνα) και θα είναι παρόντες και στην Πανελλήνια συνάντηση που διοργανώνει η Ανοιχτή Συνέλευση στα Ιωάννινα στις 13 Μαρτίου.

Show Buttons
Hide Buttons