Δήμος Ιωαννιτών: H εικόνα του νέου δημοτικού συμβουλίου – Ποιοι εκλέγονται

Δήμος Ιωαννιτών: H εικόνα του νέου δημοτικού συμβουλίου – Ποιοι εκλέγονται

Οι ανατροπές, οι εκπλήξεις και τα νέα πρόσωπα του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, οριστικοποιήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, καθώς χρειάστηκαν 2 και πλέον εικοσιτετράωρα για ολοκληρωθεί η αδιανόητα μακρόσυρτη διαδικασία της καταμέτρησης των σταυρών που έλαβαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των εννέα παρατάξεων που συμμετείχαν στις εκλογές του Δήμου Ιωαννιτών.

Το pbnews.gr δημοσιεύει την εικόνα των κατανεμόμενων εδρών για τις παρατάξεις που καταλαμβάνουν θέσεις στο νέο δημοτικό συμβούλιο με μια ελάχιστη επιφύλαξη.

Εδώ η εικόνα του νέου δημοτικού συμβουλίου

 

Ποιοι εκλέγονται

Η δύναμη για την παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» βρίσκεται στο κεντρικό ψηφοδέλτιο με 9 δημοτικούς συμβούλους και η παράταξη της απερχόμενης δημοτικής αρχής εκλέγει από 2 δημοτικούς συμβούλους στην εκλογική περιφέρεια Παμβώτιδος και Ανατολής, 1 στην εκλογική περιφέρεια Μπιζανίου και κανέναν σε Πέραμα και Νήσο. Έτσι, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, Κώστας Γκόγκος, ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη αυτής της δημοτικής αρχής, μένει εκτός του νέου δημοτικού συμβουλίου και εκτός τοπικής αυτοδιοίκησης μετά από πολλά χρόνια (διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Περάματος για πολλά χρόνια, πριν τον Καλλικρατικό Δήμο). Εκτός δημοτικού συμβουλίου μένει και ο Κώστας Γκέκας αφού από την Κυριακή το βράδυ, ο πρώτος εκλεγόμενος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου στο Νησί, είναι από την παράταξη Ελισάφ, ο Νικόλαος Σιορόκας.

Μια από τις ηχηρές απουσίες από το νέο δημοτικό συμβούλιο θα είναι και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Δημήτρης Κατηρτσίδης, αφού η παράταξή του εκλέγει δύο συμβούλους στην Ανατολή και προηγούνται με μεγάλη διαφορά του αντιδημάρχου καθαριότητας, ο Ηλίας Αρλέτος και ο Μάκης Χρυσοστόμου.

Βίνης Γιώργος και Αλεξάνδρα Μπέγκα εκλέγονται με την «Ενότητα Πολιτών» από την ΕΠ Παμβώτιδας, ο Δημήτρης Νάστος από την ΕΠ Μπιζανίου. Από το κεντρικό, εκλέγονται οι Θωμάς Γιωτίτσας, Γιάννης Λιόντος, Στέφανος Ζούμπας, Στέφανος Σίντος, Σοφία ΜαρκούλαΒάσω Μέγα, Βούλα Τσίλη, Γωγώ Γιώτη και Φίλιππος Τσουμάνης (εκλέγεται αν εκλεγεί Δήμαρχος ο Θ. Μπέγκας). Με μικρή διαφορά πρώτοι επιλαχόντες, στην παράταξη της πλειοψηφίας είναι οι Αγγελική Αγγέλη και Νίκος Σαρακατσάνος.

Η «σφαγή» προβεβλημένων της δημοτικής αρχής ήταν αναμενόμενη λόγω της μείωσης του αριθμού των δημοτικών συμβούλων κατά το ήμισυ και έτσι μένουν εκτός δημοτικού συμβουλίου, στελέχη όπως η αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Αλέκα Βακαλοπούλου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Μπρέχας, η Ντίνα Μπακόλα, ο Κώστας Λαόσογλου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος Νίκος Σαρακατσάνος κα. Σε πολλές περιπτώσεις δόθηκε μάχη σώμα με σώμα για την κατάκτηση μιας έδρας.

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» εκλέγει 8 δημοτικούς συμβούλους από το κεντρικό ψηφοδέλτιο και από έναν, πέραν της Νήσου, από Ανατολή και Παμβώτιδα (δεν εκλέγει σε Πέραμα και Μπιζάνι). Από την παράταξη του Μωυσή Ελισάφ, «σαρώνει» και εκλέγεται σίγουρα ο γιατρός Γιάννης Τσίμαρης από την ΕΠ Παμβώτιδας, ο Γιώργος Αρλέτος από την ΕΠ Ανατολής, ενώ από το κεντρικό ψηφοδέλτιο συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής, εκλέγονται οι Νατάσα Τύρου Ούζα, Φώτης Βάββας, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Πήχας, Ελένη Ακονίδου, Βασίλης Ζωγράφος, Γιάννης Λυκογιώργος, Γιώργος Λώλης (εκλέγεται αν εκλεγεί Δήμαρχος ο Μ. Ελισάφ) και επιλαχόντες είναι η Χριστίνα Κωτσαντή και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Θεμελής – εδώ η ως τώρα κατάταξη.

Η παράταξη «Ιωάννινα_2023» εκλέγει 5 δημοτικούς συμβούλους από το κεντρικό ψηφοδέλτιο και από έναν στις εκλογικές περιφέρειες Ανατολής, Μπιζανίου, Παμβώτιδος, Περάματος. Συγκεκριμένα οι σίγουροι στις εκλογικές περιφέρειες, είναι οι Φίλιππος Ευαγγέλου από την Παμβώτιδα, Γιώργος Λαδιάς από το Πέραμα, Αριστείδης Παππάς από την Ανατολή, και Βασίλης Αργύρης – Σπούρης από το Μπιζάνι. Από το κεντρικό ψηφοδέλτιο πέραν της επικεφαλής, εκλέγονται οι Βασίλης Κοσμάς, Γιάννης ΑϊβατίδηςΣπύρος Γκίζας και Στάθης Σιούτης, με πρώτο επιλαχόντα τον Θανάση Μωρόγιαννη κοκ. – εδώ η σειρά. 

Από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» εκλέγονται τρεις από το κεντρικό ψηφοδέλτιο και από ένας σε Ανατολή και Πέραμα. Οι σίγουρα εκλεγμένοι είναι ο Στέφανος Μάντζιος από την Ανατολή και από το Πέραμα η Γιαννούλα Μαμακή. Οι υπόλοιποι τρεις είναι ο επικεφαλής Νίκος Γκόντας και οι Νίκος Τσόλης και Βασίλης Βλέτσας, με μικρή διαφορά από τον Κώστα Τσάγκα – εδώ η σειρά

Από την παράταξη «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» εκλέγονται ο επικεφαλής Λάζαρος Νάτσης και ο Βλάσης Παπαχρήστος, από την παράταξη «Γιάννενα Τώρα» ο επικεφαλής Άρης Μπαρτζώκας και μετά από μάχη ψήφο την ψήφο για τη δεύτερη έδρα της παράταξης- εδώ η εικόνα –  ο Δημήτρης Πάνου έναντι του Κώστα Κυριαζή.

Το δημοτικό συμβούλιο συμπληρώνουν οι επικεφαλής των άλλων δύο παρατάξεων που μπαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο, Όλυ Τσουμάνη από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και Χρήστος Πατσούρας από την ΑΡΠΙ.

*Του ειδικού συνεργάτη

Show Buttons
Hide Buttons