Δήμος Μετσόβου: Πρόγραμμα ανακύκλωσης στην αρχή του

Δήμος Μετσόβου: Πρόγραμμα ανακύκλωσης στην αρχή του

Ο Δήμος Μετσόβου ξεκινάει ένα νέο συστηματικό και οργανωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημάρχου Μετσόβου Κ. Τζαφέα, στο λογαριασμό του στο facebook, η προσπάθεια στοχεύει:

  • να ελαχιστοποιήσει τον όγκο και το βάρος των σκουπιδιών
  • να μειώσει το κόστος συλλογής μεταφοράς και διάθεσης απορριμμάτων
  • αποφυγή κινδύνων επιβολής προστίμων
  • μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και κινδύνων για τη δημόσια υγεία.

Για το σκοπό αυτό θα τοποθετηθούν μπλε κάδοι ανακύκλωσης σε όλες τις κοινότητες του Δήμου, στους οποίους θα πρέπει να πετάνε οι δημότες μόνο ανακυκλώσιμα υλικά το χαρτί, το γυαλί, το αλουμίνιο, το σίδηρο, το πλαστικό.

Ταυτόχρονα θα υλοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης με διανομή ειδικών σάκων μεταφοράς του ανακυκλώσιμου υλικού στους κάδους, διανομή ενημερωτικού υλικού και διοργάνωση σχετικών ημερίδων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Ο κ. Τζαφέας τονίζει απευθυνόμενος στους συνδημότες του: «Σας καλώ όλες και όλους να μετάσχουμε ενεργά το πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Μετσόβου. Να μπούμε στον κόπο να διαχωρίζουμε τα απορρίμματά μας σε ανακυκλώσιμα και οργανικά, ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας. Η καθαριότητα στον τόπο μας, ουσιαστικό κομμάτι της οποίας είναι η ανακύκλωση είναι αρμοδιότητα του Δήμου αλλά και υπόθεση όλων μας. Καμία προσπάθεια του Δήμου δεν μπορεί να έχει επιτυχία χωρίς την ενεργό συμμετοχή των πολιτών».

Show Buttons
Hide Buttons