Δήμος Μετσόβου: Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι απλήρωτοι εργαζόμενοι

Δήμος Μετσόβου: Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι απλήρωτοι εργαζόμενοι

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι απλήρωτοι συμβασιούχοι του προγράμματος εναρμόνισης οικογενειακής & επαγγελματικής ζωής (ΕΣΠΑ) της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Μετσόβου. 

Όπως καταγγέλλει με νέα του ανακοίνωση – δείτε παλιότερες παρεμβάσεις εδώ και εδώ – ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων, οι προθέσεις για εξόφληση των εργαζόμενων που έδωσε η Δημοτική Αρχή, δεν πληρώνουν κανένα λογαριασμό, δεν λύνουν τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Εχθές ο Σύλλογος έκανε παρέμβαση στη ΔΕΥΑΙ, γιατί στο σπίτι μιας από τις εργαζόμενες έκοψαν το νερό, καθώς υπήρχαν απλήρωτοι λογαριασμοί. Το νερό επανασυνδέθηκε και έγινε δεκτό το αίτημα για διακανονισμό, αλλά είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να τηρηθεί ο διακανονισμός αφού οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.

«Η ανάλγητη στάση της Δημοτικής Αρχής όμως, έχει σαν αποτέλεσμα και την αδυναμία των εργαζόμενων να μετακινούνται από και προς τη δουλειά τους, με συνέπεια να υπολειτουργούν τόσο ο βρεφικός σταθμός του Μετσόβου όσο και ο παιδικός σταθμός της Χρυσοβίτσας. Στερεί δηλαδή από τα βρέφη και τα νήπια την προσχολική αγωγή που απαραίτητα θα έπρεπε να προσφέρει. Αποδεικνύεται ότι η βιτρίνα του τουρισμού και της παράδοσης που έχει χτίσει το Μέτσοβο, κρύβει πίσω της απλήρωτους εργαζόμενους σε ομηρία, και έλλειψη βασικών υποδομών όπως αυτές της προσχολικής αγωγής» σημειώνεται στην ανακοίνωση με τη δέσμευση του Συλλόγου Εργαζομένων πως θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζόμενων, να αγωνίζεται μαζί τους ώστε να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και να ομαλοποιηθεί από εδώ και μπρος η μισθοδοσία τους.

Show Buttons
Hide Buttons