Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι οι 8 από τους 9 κατηγορουμένους

Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι οι 8 από τους 9 κατηγορουμένους

Την ενοχή των οκτώ από τους εννέα κατηγορουμένους για τα περιστατικά βίας σε βάρος του άτυχου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, αποφάσισε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.

Η απόφαση ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από την πρόεδρο του Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε κατά περιπτώσεις ενόχους ή αθώους τους κατηγορούμενους γαι συγκεκριμένες πράξεις τους και η λέξη αθώος ακούστηκε μόνο για τον έναν εκ των κατηγορουμένων, για τον οποίο ακριβώς ο Εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωση την περασμένη Τετάρτη.

Η ποινή που ανακοινώθηκε από την έδρα για τους 5 ενήλικους κατά την τέλεση των πράξεων κατηγορουμένους είναι φυλάκιση 36 μηνών που είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, για δε τους ανήλικους κατηγορουμένους 150 ώρες κοινωφελούς εργασίας στο Ηράκλειο.

Οι ποινές δεν επιδέχονται αναστολής καθώς η έδρα αρνήθηκε το επίμονο αίτημα της υπεράσπισης, μέχρι την εκδίκαση της εφέσεως.

Όπως ανακοίνωσε μετά την απόφαση της έδρας εκπροσωπώντας τους δικηγόρους των 9 κατηγορουμένων, ο δικηγόρος Γιώργος Μπιστιόλης, όλοι οι κατηγορούμενοι θα υποβάλλουν έφεση.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη Δημήτρης Μπούκας, μεταφέροντας την άποψη της οικογένειας, «Νοιώθουν ικανοποιημένοι, είναι ευχαριστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα». «Η οικογένεια νοιώθει ότι ο Βαγγέλης εκεί που είναι θα είναι καλύτερα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν έδειξαν σημάδια χαράς με αυτό, βλέπετε ότι η ευπρέπεια τους δεν τους επιτρέπει να είναι υπερβολικοί, δεν είναι κεφαλοκυνηγοί, είναι άνθρωποι του μέτρου, δεν εκφράστηκαν με δυσμενή λόγια κατά κανενός κατηγορουμένου» τόνισε ο κ. Μπούκας.

 

Ελπίζουν στην αθώωση

Από την πλευρά τους τέλος, οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν πως έχουμε μια ιδιαίτερα αυστηρή απόφαση και πως το Δικαστήριο εξάντλησε τα όρια της επιεικείας. Η δικηγόρος Ιωάννα Τσιρίκα συγκεκριμένα δήλωσε πως το δικαστήριο βασίστηκε σε αόριστες καταθέσεις, μαρτυρίες και πολλές αντιφάσεις. «Οι περισσότερες κατηγορίες έχουν φύγει όπως με το τζάμι, με το πέσιμο έχουν φύγει οι πιο σκληρές κατηγορίες, έχουν μείνει ήσσονος σημασίας κατηγορίες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν εντελώς ελαφριές σωματικές ή απλές σωματικές βλάβες» σημείωσε.

Για μία ακόμα φορά δε οι συνήγοροι υπεράσπισης αναφέρθηκαν στο ρόλο των ΜΜΕ. Όπως τόνισε η κ. Τσιρίκα: «Δυστυχώς τα ΜΜΕ δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία συνεχίζουν και αναφέρονται σε αυτές τις κατηγορίες σα να υπάρχουν, σα να καταδικαστήκαμε γι’ αυτές, ενώ δεν υπάρχει καμία καταδίκη γι’ αυτές». «Τα ψέματα που ειπώθηκαν σε αυτό τον βαθμό, στο δεύτερο βαθμό τα ψέματα θα εξαλειφθούν, ίσως να έχουμε και αθωωτική απόφαση» συμπλήρωσε φωνάζοντας μια συνάδελφός της…

Show Buttons
Hide Buttons