Δίκη Γιακουμάκη: Εκείνοι που δε θυμούνται κι εκείνοι που δε θέλουν να θυμούνται…

Δίκη Γιακουμάκη: Εκείνοι που δε θυμούνται κι εκείνοι που δε θέλουν να θυμούνται…

Σε δηλώσεις του, μετά τη λήξη της ακροαματικής διαδικασίας στην περιβόητη «δίκη Γιακουμάκη» το μεσημέρι της Τετάρτης, ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη Δημήτρης Μπούκας, σχολίασε κατ’ αρχάς, τα αποτελέσματα της κατάθεσης της μάρτυρος κατηγορίας από την οποία κατάθεση προέκυψε μια διαφορετική εικόνα σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες της ακροαματικής διαδικασίας, όταν γενικώς μεταφέρονταν η αίσθηση ότι όλα έβαιναν καλώς στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

«Η οικογένεια Γιακουμάκη θεωρεί ότι όσα έπρεπε να αποδειχτούν, αποδείχτηκαν. Η οικογένεια έμεινε ικανοποιημένη από το αποδεικτικό υλικό που υπήρχε και από πριν» σημείωσε για να προσθέσει με νόημα ο κ. Μπούκας: «τώρα αν κάποιοι άνθρωποι ή πραγματικά δε θυμούνται ή θέλουν να μην θυμούνται, αυτό είναι άλλο θέμα και εκείνοι που πραγματικά δε θυμούνται είναι ιερή και σεβαστή η θέση τους, εκείνοι όμως που δεν θέλουν να θυμούνται, πραγματικά είναι κρίμα για εκείνους».

 

Η εγκυμονούσα μάρτυς

Σε σχέση με την αδιαθεσία της εγκυμονούσας μάρτυρος κατηγορίας, ο κ. Μπούκας υποστήριξε πως αναμένεται να αποφανθεί το νοσοκομείο για την κατάσταση της γυναίκας. Ωστόσο τόνισε πως η προχωρημένη εγκυμοσύνη της δεν της επιτρέπει την συναισθηματική υπερφόρτιση που βίωσε την Τετάρτη και αυτό να επαναληφθεί.

«Εμείς θεωρούμε αποδεδειγμένα ότι δε μπορεί να παραστεί, γιατί διατρέχει κίνδυνο η κύησή της και υπερτερεί η ζωή ενός ανθρώπου που έρχεται» σημείωσε χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει κενό στη νομοθεσία, τόνισε ο κ. Μπούκας, ο νόμος προβλέπει σε αυτές τις περιπτώσεις να αναγιγνώσκεται η κατάθεση του απολειπόμενου μάρτυρα όταν δικαιολογημένα απουσιάζει και το ανέφικτο της εμφάνισης αποδεικνύεται εν προκειμένω. Έτσι, υποστήριξε πως θα πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία και ότι είναι να αποδειχτούν αποδείχτηκαν. «Για αυτά που αποδείχτηκαν δε θα λάβουμε θέση, θα αποφασίσει το δικαστήριο» είπε.

Show Buttons
Hide Buttons