Δεν γνωμοδοτεί ο Δήμος για το ΠΔ Λίμνης – Θ. Μπέγκας: Τελείως διαφορετικό το κείμενο

Δεν γνωμοδοτεί ο Δήμος για το ΠΔ Λίμνης – Θ. Μπέγκας: Τελείως διαφορετικό το κείμενο

Δεν προτίθεται να καταθέσει γνωμοδότηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το τελικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος της Λίμνης Παμβώτιδας ο Δήμος Ιωαννιτών, όπως διαφάνηκε από σημερινές δηλώσεις του Δημάρχου Θωμά Μπέγκα.

Κι αυτό γιατί όπως προέκυψε από την χθεσινή σύσκεψη του Δημάρχου με την Πολεοδομία και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που είχαν χειριστεί το θέμα στο παρελθόν, μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό κείμενο από εκείνο που ήλθε προς διαβούλευση τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης, με την εκπνοή ουσιαστικά της πενθήμερης προθεσμίας που είχε δώσει το Υπουργείο, ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και πλέον ελπίδα του Δήμου είναι πως η κακή εξέλιξη για ένα θέμα που απασχόλησε την περιοχή επί δέκα και πλέον έτη, θα ανατραπεί από την επόμενη κυβέρνηση.

Όπως τόνισε ο κ. Μπέγκας: «Δε μπορώ να απαντήσω συγκεκριμένα, αδυνατώ να δώσω εντολή στην υπηρεσία και τους υπηρεσιακούς μου συνεργάτες που επεξεργάστηκαν όλα τα χρόνια τα διάφορα σχέδια, δε μπορώ να υποχρεώσω μια υπηρεσία που έχει στα χέρια της ένα τελείως καινούργιο κείμενο, σε πέντε μέρες να καταθέσει μια σοβαρή άποψη και να έλθω εγώ ως πολιτικός προϊστάμενος να καταθέσω μια σοβαρή πολιτική άποψη για ένα πράγμα που δε διερευνάται, δε μελετάται, δε μπορούμε να κάνουμε κάτι σοβαρό μέσα σε πέντε μέρες. Από την άλλη, πρακτικά είναι αδύνατο να τελειώσει κάτι μέχρι την Κυριακή που μετά θα έχουμε μια νέα κυβέρνηση και νομίζω ότι ήταν μια τελείως επιπόλαια επιλογή».

Όπως ανέφερε μάλιστα ο κ. Μπέγκας, το σχέδιο αναφέρεται σε παλιά περιβαλλοντική μελέτη την ώρα που το Υπουργείο έχει αναθέσει νέες περιβαλλοντικές μελέτες. «Κάνουμε μια επιπόλαια διαδικασία και δε μπορώ να συμμετάσχω σε μια τέτοια διαδικασία» κατέληξε.

 

Για τη ΔΕΥΑΙ

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη μια μετεκλογική κόντρα ανάμεσα στην απερχόμενη και τη νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή, με φόντο τη ΔΕΥΑΙ. Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» κατήγγειλε τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ με 47 θέματα, εκ των οποίων τα περισσότερα αν όχι όλα δεν έχουν τον χαρακτήρα του επείγοντος, χαρακτηριστικό για το οποίο η παράταξη Ελισάφ κατηγορεί την απερχόμενη δημοτική αρχή πως επιχειρεί να τη δεσμεύσει με αποφάσεις της. Ερωτηθείς ωστόσο ο Δήμαρχος αν το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του ΠΔ Λίμνης, ο κ. Μπέγκας μίλησε για διαφορετικές υποθέσεις επειδή για παράδειγμα η υπόθεση της πρόσληψης γενικού διευθυντή στη ΔΕΥΑΙ είχε δρομολογηθεί από το 2017.

Υπάρχει τεράστια ανάγκη για την πρόσληψη ενός νέου γενικού διευθυντή και να σταματήσει η ΔΕΥΑΙ να εξυπηρετείται από αναπληρωτή γενικό διευθυντή, σημείωσε καλώντας την παράταξη Ελισάφ να σταματήσει τις γενικόλογες καταγγελίας και να αξιολογήσει αν θέλει, τα κριτήρια πρόσληψης χωρίς έωλα και υπαινικτικά ανακοινωθέντα, όπως είπε.

Ο κ. Μπέγκας για τη ΔΕΥΑΙ αλλά και για τα θέματα καθημερινότητας του Δήμου Ιωαννιτών υποστήριξε πως ο Δήμος θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι τις 31 Αυγούστου όντας μάχιμος στην καθημερινότητα και όχι μόνο για τη ΔΕΥΑΙ. «Ανακοινωθέντα ένθεν και ένθεν δεν έχουν νόημα, η δημοκρατία έχει δώσει αποτέλεσμα, υπάρχει ένας νέος Δήμαρχος και ο νυν δήμαρχος και βάσει της αντίληψης, της παιδείας και κουλτούρας που έχω, η πόρτα μου είναι ανοιχτή να έλθει ο κ. Ελισάφ στο Δημαρχείο και να μου ζητήσει αναλυτική ενημέρωση» σημείωσε κατηγορώντας την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» πως είναι «εθισμένη» σε ανακοινωθέντα…

Κατηγόρησε δε την παράταξη Ελισάφ πως με τη στάση της συμβάλλει στην απαξίωση της πολιτικής ζωής του τόπου. Ήδη έχει βληθεί το πολιτικό σύστημα, ήδη έχει απαξιωθεί, με έωλες δηλώσεις συμβάλουν σε αυτή την απαξίωση, τόνισε για να καταλήξει: «είμαστε καθάριοι και τίμιοι και νόμιμοι σε ό,τι έχουμε κάνει ως δημοτική αρχή».

 

Τελικώς, η συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, λόγω έλλειψης απαρτίας…

Show Buttons
Hide Buttons