«Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!»… απειλεί η περιφερειακή παράταξη του ΚΚΕ…

«Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!»… απειλεί η περιφερειακή παράταξη του ΚΚΕ…

Απειλεί να τους… ταράξει στη νομιμότητα η «Λαϊκή Συσπείρωση»… όπως λέει αναφερόμενη στην Περιφερειακή Αρχή αλλά και τις άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, για την εκλογή νέου Προέδρου και Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά τις παραιτήσεις Παργανά και Σακαρέλη. 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου» όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, έγκαιρα πήρε ξεκάθαρη θέση για τις αιτίες της υποβάθμισης των συνεδριάσεων. Οι δύο παρατάξεις της ΝΔ, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ, πιέζονται απ το λαό που βιώνει τα προβλήματα που γεννά η πολιτική που υπηρετούν και γι’ αυτό δημιουργούν ψευτοκαβγάδες για να ενσωματώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια… Και συνεχίζει: «Την ίδια στιγμή που εμπλέκεται σε επιφανειακές αντιπαραθέσεις, η περιφερειακή αρχή αρνείται να συζητήσει οποιοδήποτε πραγματικό πρόβλημα «καίει» τον τόπο και διαμορφώνει την ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων με υπηρεσιακά ζητήματα. Αδυνατεί να απαντήσει και γι αυτό χρησιμοποιεί αυταρχισμό και προσβολές στην εμπεριστατωμένη κριτική των κομμουνιστών περιφερειακών συμβούλων. Χωρίς τη δική  μας επιμονή, ούτε καν θα μετέδιδε τις συνεδριάσεις ώστε να κρύβει τα «χαΐρια» της»…

Οι τρεις Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Λαϊκή Συσπείρωσης» ζήτησαν σήμερα α) η συνεδρίαση για την εκλογή προεδρείου να γίνει δια ζώσης, ώστε να διευκολυνθεί η πραγματική πολιτική αντιπαράθεση που έχει απονευρωθεί με τις τηλεδιασκέψεις β) το νέο προεδρείο να λαμβάνει υπ όψιν τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για τη διαμόρφωση της ημερήσιας, ώστε να συζητιούνται τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής και γ) τα σημαντικά θέματα των επιτροπών περιβάλλοντος και κοινωνικών θεμάτων να έρχονται για συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο.

«Όπως ήταν φυσικό Περιφερειακή Αρχή και Παρατάξεις της «αντιπολίτευσης» ούτε καν συζήτησαν το «κύριο», αναγνωρίζοντας ότι θα αποκαλύπτονταν η πολιτική τους γύμνια και προέβαλαν υπαρκτά πλην όμως διαδικαστικά, ζητήματα για να ξιφουλκήσουν σε μια βολική γι αυτούς αντιπαράθεση. Αποδείχθηκε όπως και στην περίπτωση των Σταθμών Μεταφόρτωσης, ότι η νομιμότητα «πάει περίπατο» κάθε φορά που απαιτείται να εξυπηρετηθούν μικροπολιτικές πρακτικές. Θεωρούμε δεδομένο ότι όπως γινόταν στον παρελθόν που η πίεση δεν ήταν τόση, έτσι και σήμερα θα μπορούσαν με χαρακτηριστική ευκολία να παραβλέψουν τα διαδικαστικά ζητήματα γιατί «δεν απασχολεί κανεναν απ τους Ηπειρώτες ποιος θα είναι πρόεδρος και ποιος θα είναι αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου» όπως ειλικρινέστατα ομολόγησε και ένας από τους Αντιπεριφερειάρχες» τονίζει στην ανακοίνωση που καταλήγει με τη διαπίστωση πως «Μας έχουν πεισμώσει» και με την υπόσχεση-απειλή: «Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!»

Show Buttons
Hide Buttons