Δεν φτιάξαμε το «μαγαζί», ψάχνουμε πελάτες…

Δεν φτιάξαμε το «μαγαζί», ψάχνουμε πελάτες…

Αναζητείται αεροδρόμιο στη Γερμανία στην ευρύτερη περιοχή του Ντόρτμουντ και αναζητείται επίσης Γερμανική αεροπορική εταιρεία που θα αποφασίσει το ρίσκο να συνδέσει τα Γιάννενα με εκείνη την περιοχή της Γερμανίας που πληροί τα παραπάνω…

Με ζητούμενα τα δύο προαναφερθέντα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου απευθύνει έκκληση προς Γιαννιώτες με συγγενείς στη Γερμανία και προς τα τοπικά τουριστικά γραφεία και πρακτορεία, να στηρίξουν τη γραμμή που θα… ξεκινήσει κάποια στιγμή να λειτουργεί.

Τα παραπάνω δεν είναι σενάρια είναι το συμπέρασμα των δηλώσεων που έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, αναφερόμενος στα αποτελέσματα του ταξιδιού του στη Γερμανία, για να παραστεί στην διεθνή έκθεση Anuga.

Εκεί ο κ. Καχριμάνης είχε την ευκαιρία της συνεργασίας με τον Δημήτρη Αξούργο, πρώτο Έλληνα Δήμαρχο σε Γερμανικό Δήμο και εν προκειμένω στο Δήμο Σβέρτε (βρίσκεται κοντά στο Ντόρτμουντ), καταγόμενο από τους Λογγάδες. Το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης της Γερμανίας με τα Γιάννενα συζητήθηκε εκτενώς όπως και άλλα θέματα συνεργασιών με επιχειρήσεις της Γερμανίας που θέλουν να επεκταθούν στην περιοχή μας, ή το αντίστροφο για ντόπιες επιχειρηματικές μονάδες.

 

H παρουσία στην Anuga

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε «άψογη και χρήσιμη» την παρουσία της Περιφέρειας και των επιχειρήσεών της Ηπείρου που έλαβαν μέρος στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών ANUGA που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας.

Όπως ανέφερε η Ήπειρος είχε το καλύτερο περίπτερο και συνεχάρη τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν σε αυτή, «ανοίγοντας ορίζοντες στην Περιφέρεια Ηπείρου στην  εξωστρέφεια και στα ποιοτικά προϊόντα».

Παράλληλα μετέφερε τον προβληματισμό των επιχειρήσεων που παράγουν φέτα Π.Ο.Π. Όπως είπε διαπίστωσε σε όλους ένα τεράστιο άγχος, καθώς περιμένουν να υλοποιηθούν όσα έχει ο Πρωθυπουργός για την προστασία του προϊόντος και τη δημιουργία ελεγκτικών μηχανισμών. Πρόσθεσε ακόμη ότι και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης διαβεβαίωσε ότι τα  ισοζύγια θα τηρηθούν, ο ελεγκτικός μηχανισμός -που σήμερα είναι ανύπαρκτος – θα γίνει και τα πρόστιμα – που τώρα είναι «χάδια»- θα αναμορφωθούν.

«Έδωσαν το δικαίωμα – ανέφερε ακόμη ο Περιφερειάρχης- διαχρονικά οι κυβερνήσεις σε κάποιους να κάνουν τη δουλειά τους και μη ωφελημένοι να είναι οι σωστοί τυροκόμοι και ειδικά ο κτηνοτροφικός κόσμος που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το θέμα εδώ και τώρα πρέπει να τελειώνει. Να γίνει αυτό που πρέπει και να αισθάνονται όλοι όσοι παράγουν ποιοτικά προϊόντα, είτε αυτό είναι λάδι, είτε μέλι, είτε γαλακτοκομικά». 

Show Buttons
Hide Buttons