ΔΕΥΑΙ: Ικανοποίηση για τα δύο έργα που μπαίνουν στο ΠΕΠ

ΔΕΥΑΙ: Ικανοποίηση για τα δύο έργα που μπαίνουν στο ΠΕΠ

Την ικανοποίησή τους για την υλοποίηση ενός σημαντικού βήματος στο πρόγραμμα του ολοκληρωμένου σχεδιασμού κάλυψης των υποδομών του Δήμου Ιωαννιτών, στον τομέα της αποχέτευσης και της διαχείρισης των ομβρίων υδάτων, εξέφρασε ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι πολιτικοί υπεύθυνοι αυτού του σχεδιασμού, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, με αφορμή την ένταξη δύο ακόμα έργων της ΔΕΥΑΙ, στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο ΠΕΠ Ηπείρου, όπως αποκάλυψε το pbnews.gr από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Δύο έργα που συμπληρώνουν το μεγάλο έργο που φέρει τον τίτλο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ», και που με 19,5 εκατ. ευρώ έχει ενταχθεί στο ΕΠ –ΥΜΕΠΕΡΑΑ, έρχονται να χρηματοδοτηθούν από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014—2020». Πρόκειται για το έργο με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Δ.Κ. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ» και προϋπολογισμό 6.850.000,00 ευρώ που αφορά την κατασκευή ολοκληρωμένων δικτύων συλλογής και μεταφοράς ακαθάρτων, στους οικισμούς Νεοχωρόπουλο και Σταυράκι. Το δεύτερο έργο που εντάσσεται στο ΠΕΠ Ηπείρου, είναι επίσης πολύ σημαντικό για τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων και περιλαμβάνει τις εργασίες κατασκευής αγωγών ομβρίων σε διάφορες περιοχές της πόλης, όπως η Λούτσα, οι Αμπελόκηποι, η Μπάφρα κτλ.

Αμφότερα τα έργα έχουν έναν προϋπολογισμό που αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ.

Για «ολοκληρωμένο σχεδιασμό με αποτελέσματα» έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας. «Πρόκειται για έργα που είναι σημαντικά και σπουδαία για την προστασία του περιβάλλοντος, για την προστασία της Λίμνης, για τη ζωή των πολιτών» επεσήμανε ο Δήμαρχος και ευχαρίστησε το προσωπικό της ΔΕΥΑΙ που ωρίμασε και ενέταξε τα δύο έργα. «Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε…» κατέληξε με νόημα.

Ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού Θανάσης Μανταλόβας από την πλευρά του, χαρακτήρισε τα δύο έργα, «επιστέγασμα της τετραετούς προσπάθειας που έγινε με πολύ κόπο, δουλειά και αγωνίες». Στο τέλος της τετραετούς αυτής προσπάθειας, το αποτέλεσμα δικαιώνει τη δημοτική αρχή απόλυτα, σημείωσε ο κ. Μανταλόβας, συμπεραίνοντας πως «έχουμε υπερκαλύψει τους στόχους που είχαμε θέση για την περιβαλλοντική θωράκιση του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και αν είχαμε αναλωθεί στο μεγάλο έργο του ΕΠΠΕΡΑΑ, πήγαμε πολύ πέρα από αυτό και σήμερα έχουμε διασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις».  

Προανήγγειλε πως ο σχεδιασμός δε σταματά στη σημερινή ανακοίνωση των δυο σημαντικών έργων ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ αλλά η ΔΕΥΑΙ προετοιμάζεται για συμπληρωματικά έργα διαχείρισης ομβρίων υδάτων στο πρόγραμμα «Φιλόδημος». Έκανε τέλος λόγο για το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα που είχε ΟΤΑ στην Ήπειρο…

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο έργων που όπως είπε, αναζητούσαν οι δύο περιοχές: 21,5 χλμ. αγωγών ακαθάρτων, 1.503 ιδιωτικές συνδέσεις και δίκτυα για όμβρια που λύνουν το πρόβλημα με την εισδοχή των βρόχινων νερών στο δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΙ.

Τέλος, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Μαρμάρων και Νεοχωροπούλου, Κώστας Οικονόμου και Αρσένης Κάτσενος αντίστοιχα, ευχαρίστησαν τη δημοτική αρχή. Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως θα υλοποιηθεί στη ΔΚ ένα έργο ζωτικής σημασίας που θα δώσει πνοή στην καθημερινότητα και ποιότητα, θα δώσει υπεραξία στις περιουσίες των δημοτών και ο κ. Κάτσενος επεσήμανε πως το έργο αυτό έπρεπε να είχε γίνει πριν από πολλά χρόνια. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως, σημείωσε τονίζοντας πως απαλλάξει τους κατοίκους του Νεοχωρόπουλου από έξοδα για την εκκένωση των βόθρων.

Show Buttons
Hide Buttons