ΔΕΥΑΙ: Ποιες είναι οι «διευκρινήσεις» που ζητά η Αποκεντρωμένη για την έκπτωση συνέπειας; (έγγραφο)

ΔΕΥΑΙ: Ποιες είναι οι «διευκρινήσεις» που ζητά η Αποκεντρωμένη για την έκπτωση συνέπειας; (έγγραφο)

Ο Δήμαρχος μίλησε για «διευκρινήσεις» που ζητά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να εγκρίνει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ για την έκπτωση συνέπειας 15% προς τους δημότες – καταναλωτές της δημοτικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύουμε σήμερα, ωστόσο – διαβάστε εδώ ολόκληρη την απόφαση της Αποκεντρωμένης – ζητούνται «Τα στοιχεία της νόμιμης δημοσίευσης της προκείμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών, τα αναγραφόμενα στοιχεία στο άρθρο 1… και ειδικότερα τη μελέτη κόστους – οφέλους από την οποία να προκύπτει ότι μπορεί να χορηγηθεί έκπτωση συνέπειας 15% και η οποία πρέπει να επισυνάπτεται στον προϋπολογισμό και στο πρόγραμμα επενδύσεων καθώς και στοιχεία ότι η απόφαση συνάδει με τα αναγραφόμενα…» σε μια σειρά από νόμους και υπουργικές αποφάσεις.

Επίσης η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θεωρεί μη νόμιμη την απάλειψη από την έκπτωση όσων ήδη απολαμβάνουν προνομίων στην τιμολογιακή πολιτική της δημοτικής επιχείρησης (πολύτεκνοι, αναπηρία άνω του 67% κτλ.).

 

Επίθεση από Γκόντα

Η παρατάξη Γκόντα ανέδειξε το θέμα στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο.

Σε ανακοίνωσή της η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» τονίζει πως «Ο εμπαιγμός των συμπολιτών και από την διοίκηση της ΔΕΥΑΙ και από την Δημοτική Αρχή γενικότερα, δεν έχει τελειωμό. Με ειδικό σημείωμα στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΙ, η διοίκηση της επιχείρησης προπαγανδίζει, εν όψει εκλογών, μείωση των λογαριασμών στους πολίτες οι οποίοι εξοφλούν έγκαιρα τους λογαριασμούς. Πρόκειται για μια πράξη, η οποία αποδεικνύει περίτρανα ότι στερούνται κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητας, αφού αυτή η ενέργεια δεν έγινε αποδεκτή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου, διότι δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν πολλές παράμετροι, οι οποίες να επιτρέπουν αυτή την ενέργεια».

Ο εκπρόσωπος της συγκεκριμένης παράταξης στη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ κ. Στέφανος Μάτζιος είχε συναινέσει στη συγκεκριμένη πράξη της μείωσης λογαριασμών της ΔΕΥΑΙ, επισημαίνοντας παράλληλα τις βασικές αρχές της νομιμότητας, εν τούτοις αγνοήθηκε από την διοίκηση παντελώς.

«Την ευθύνη αυτής της πράξης του εμπαιγμού των πολιτών την φέρει εξ ολοκλήρου η διοίκηση της επιχείρησης, της οποίας πρόεδρος είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος και αντιπρόεδρος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρυσοστόμου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Show Buttons
Hide Buttons