ΔΕΥΑΙ: Φέρνει μείωση ως 20% στα τιμολόγια η δημοτική αρχή!

ΔΕΥΑΙ: Φέρνει μείωση ως 20% στα τιμολόγια η δημοτική αρχή!

Μειώσεις στα τιμολόγια του νερού, της τάξης του 15%, προανήγγειλε με δηλώσεις του στη ΒΗΜΑ τηλεόραση, την Δευτέρα, ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων Μάκης Χρυσοστόμου.

Την πολιτική απόφαση για οριζόντια μείωση σε όλους τους λογαριασμούς, σε όλα τα υδρόμετρα τα οποία μετράει η ΔΕΥΑ Ιωαννίνων, πρόκειται να επικυρώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει ή την ερχόμενη Παρασκευή ή το αργότερο, την επόμενη Δευτέρα, και ακολούθως, θα περάσει και από το δημοτικό συμβούλιο.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ αντικρούει το επιχείρημα που είναι βέβαιο πως θα ακουστεί από την αντιπολίτευση πως δηλαδή πρόκειται για μια κίνηση με καθαρά, προεκλογικό χαρακτήρα, λέγοντας πως δε μπορούσε λόγω των νομοθετικών αλλαγών των προηγούμενων ετών, να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή της τιμολογιακής της πολιτικής.

Έστω κι έτσι, εκτιμάται πως με τη μεγάλη αυτή μείωση που θα ισχύσει από την επόμενη χρονιά, δεν κινδυνεύουν τα οικονομικά της Δημοτικής Επιχείρησης.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου υποστηρίζει πως έχει γίνει μια σημαντική προσπάθεια για την ανάταξη της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης και ενδεικτικά αναφέρει πως έχουν αντιμετωπιστεί τα τρία βασικά «μέτωπα» οφειλών της ΔΕΥΑΙ:

– Οι οφειλές προς εργολάβους της ΔΕΥΑΙ, από τα 5 εκατ. ευρώ έχουν πέσει σήμερα, στα 500.000 ευρώ,

– Στη ΔΕΗ το χρέος έχει πέσει κάτω από 3 εκατ. ευρώ, έχοντας ως αφετηρία τα 4,5 εκατ. πριν από μερικά χρόνια και

– Προς το ΣΥΔΛΙ το χρέος πέφτει σήμερα στα 4,5 εκατ. ευρώ, με μια κανονικότητα στη μηνιαία αποπληρωμή

 

Και νέα μείωση

Για τους συνεπείς δημότες ωστόσο, η μείωση στα τιμολόγια του νερού θα είναι ακόμα μεγαλύτερη…

Ετοιμάζεται ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους δημότες που θα θέλουν να αποπληρώνουν μέσω διαδικτύου τους λογαριασμούς τους, κάτι αντίστοιχο με αυτό που επιχειρεί να κάνει η ΔΕΗ. Για τους καταναλωτές αυτούς θα προβλέπεται μια μείωση 5% που προστιθέμενη στο 15%, θα συνιστά μια σοβαρή ελάφρυνση στο πάγιο έξοδο του νερού.

Show Buttons
Hide Buttons