ΔΗΓΜΑΤΑ 1/3/2018

ΔΗΓΜΑΤΑ 1/3/2018

Αφού λοιπόν, δεν ήταν… φιάσκο η εκδήλωση του Ριζόπουλου, αντίθετα προς ό,τι προσδοκούσαν κάποιοι, οι ίδιοι ξεκίνησαν την προσπάθεια να απαξιώσουν τον κόσμο που πήγε. «Όχλο» έλεγε τις προάλλες ο Τσίπρας τον κόσμο που βγήκε στο Σύνταγμα για να διαδηλώσει για το ονοματολογικό των Σκοπίων και παρομοίως, έφτασε στα αυτιά μου ο ισχυρισμός «κύκλων» πως οι μισοί τουλάχιστον που πήγαν στην εκδήλωση, ήταν ρουφιάνοι του τάδε…

Η πολιτική και η τοπική αυτοδιοίκηση

Θέλω να κλείσω σήμερα, με τα της εκδήλωσης, εντός ή εκτός εισαγωγικών, του Σπύρου Ριζόπουλου, στο Grand Serai Xenia, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, κάνοντας το σχολιασμό του αποήχου…

Στην ουσία της εκδήλωσης δεν θα μπω, μπορεί να την κρίνει άλλωστε, όποιος έχει πολιτική αντίληψη, διαβάζοντας το κείμενο της ομιλίας του πρωταγωνιστή και να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει μαζί του. Να τον αξιολογήσει, τέλος πάντων…

Ένα γενικό συμπέρασμα που εξάγω από την συγκέντρωση αυτή, καθώς και από την αντίστοιχη εκδήλωση του Βασίλη Γαρδίκου στην Ελεούσα, την ίδια ώρα, για την κοπή της βασιλόπιτας της παράταξης «Αυτοδιοικητική Ενότητα Δήμου Ζίτσας», είναι ότι η αποστροφή του κόσμου για την κεντρική πολιτική τον οδηγεί να καλύπτει τα «κενά» του, ασχολούμενος με την τοπική αυτοδιοίκηση. Όταν μαζεύονται από 300 περίπου άτομα στην καθεμιά από τις δύο, εκδήλωση, κάτι λέει… και τη γενική αυτή διαπίστωση καλό είναι να έχουν κατά νου οι ασχολούμενοι με τα αυτοδιοικητικά πράγματα.

 

Φωτογραφίες χωρίς ψηφιδωτό!

Αφού λοιπόν, δεν ήταν… φιάσκο η εκδήλωση του Ριζόπουλου, αντίθετα προς ό,τι προσδοκούσαν κάποιοι, οι ίδιοι ξεκίνησαν την προσπάθεια να απαξιώσουν τον κόσμο που πήγε. «Όχλο» έλεγε τις προάλλες ο Τσίπρας τον κόσμο που βγήκε στο Σύνταγμα για να διαδηλώσει για το ονοματολογικό των Σκοπίων και παρομοίως, έφτασε στα αυτιά μου ο ισχυρισμός «κύκλων» πως οι μισοί τουλάχιστον που πήγαν στην εκδήλωση, ήταν ρουφιάνοι του τάδε… Άρα δε γέμισε η αίθουσα από κόσμο που με ενδιαφέρον πήγε να ακούσει μια ομιλία αλλά από βαλτούς που στάλθηκαν για να «κόψουν κίνηση»!!! Σατανικό!

Από την άλλη, εφόσον κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με τους παρόντες στο ακροατήριο, χωρίς επεξεργασία με… εφέ, ώστε να κρύβονται τα πρόσωπά τους, υπήρχε περίπτωση να δούμε ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους γνωστά πρόσωπα από φορείς που έχουν δοσοληψία κάθε είδους, με την Περιφέρεια Ηπείρου; Εν ενεργεία Δημάρχους, ας πούμε; Ειλικρινά, πιστεύετε ότι ο Ριζόπουλος ανέμενε τέτοιο κοινό στην εκδήλωσή του;

Μιας και είπα Περιφέρεια… πρωί – πρωί την επομένη της εκδήλωσης, άρχισαν τα σούρτα φέρτα στο Μέγαρο της κεντρικής πλατείας, τα στελέχη της τοπικής ΝΟΔΕ ΝΔ… Αποστολή εξετελέσθη, άλλωστε!

 

Ο πολιτικός πολιτισμός του Ζάψα

Μια ξεχωριστή στιγμή στην προχθεσινή εκδήλωση, ήταν και η επιστολή του Γιώργου Ζάψα, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών», προς τον επικοινωνιολόγο, επιστολή δείγμα πολιτικού πολιτισμού από έναν άνθρωπο που διακρίνεται γι’ αυτό, ανεξάρτητα με το ποιον αντίπαλο έχει απέναντί του.

Η επιστολή Ζάψα προς Ριζόπουλο λοιπόν, έλεγε τα εξής: «Χαιρετίζουμε την παρέμβαση σας στα αυτοδιοικητικά και πολιτικά πράγματα της περιφέρειάς μας, με την σημερινή σας ομιλία… Σας καλωσορίζουμε στο στίβο της αυτοδιοίκησης και σου εύχομαι καλή δύναμη. Εμείς πιστεύουμε στη συνεργασία των αυτοδιοικητικών και πολιτικών δυνάμεων για να πάει ο τόπος μπροστά. Υποστηρίζουμε πως ένας μόνο δεν φτάνει, με παρέα φτάνεις πολύ πιο μακριά! Οι νέες ιδέες και ένα καινούργιο αφήγημα για την περιφέρειά μας είναι ζητούμενο. Καλή επιτυχία!».

Με δεδομένο ότι ο Ζάψας, όπως έχω γράψει κατ’ επανάληψη, έχει τη φιλοδοξία να ενώσει δυνάμεις από το χώρο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου και με δεδομένο επίσης, πως κάνει διακριτή τη θέση του έναντι του Καχριμάνη και του Ριζόπουλου, άρα αποκλείει την προεκλογική συνεργασία και με τον δεύτερο… κινήσεις αβρότητας σαν την περιγραφείσα, βάζουν παρακαταθήκη για μετεκλογικές συνεργασίες ή συμμαχίες δεύτερης Κυριακής…

Ο Ζάψας δε στηρίζει Ριζόπουλο, να γίνει σαφές κι αυτό, προς όσους βιάστηκαν να βγάλουν εύκολα συμπεράσματα. Ο τελευταίος πάντως, επειδή είδε πως του βγαίνει αλλιώς στην πορεία… σταμάτησε να δηλώνει Κεντροδεξιός και ο κόσμος που πήγε προχθές στο Serai, ήταν σχεδόν μοιρασμένος – ΔΗΣΥ και ΝΔ.

 

Θυμήθηκαν τις διαφορές τους!

Γκρίνιες προκαλεί η τελευταία κινητικότητα του αντιδημάρχου Παντελή Κολόκα, στο εσωτερικό της παράταξης της πλειοψηφίας του Δήμου Ιωαννιτών – που ούτως ή άλλως, έχει τις δικές της σκοτούρες (βλέπε πρόστιμα στις βιομηχανίες εμφιάλωσης, ας πούμε…).

Λίγο η πρωτοχρονιάτικη «πίτα» σε γνωστό μπαράκι της πόλης, λίγο οι φήμες που τον θέλουν να ενδιαφέρεται να διεκδικήσει αυτόνομα το Δήμο Ιωαννιτών, έχουν ξυπνήσει πάθη στο εσωτερικό της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών».

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, είναι λογικό ότι οι μέχρι σήμερα ισορροπίες και τα «μέλια» θα δοκιμαστούν και πολλοί θα θυμηθούν τις ιδεολογικές τους διαφορές με τον αντιδήμαρχο, ο οποίος είτε ενδιαφέρεται ειλικρινά να αποτολμήσει να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε το 2014 είτε «παίζει» την υποψηφιότητα στο Δήμο Ιωαννιτών ως «χαρτί» για να συγκινήσει το κόμμα της ΝΔ, με το οποίο ως γνωστόν, είχε μια ταραχώδη σχέση κατά τα τελευταία χρόνια.

Το προσωπικό θέμα είναι η μια πλευρά της υπόθεσης. Η ενότητα της «Ενότητας…» είναι η άλλη… και για το τελευταίο καλείται ο Δήμαρχος να παρέμβει.

 

Παραμύθια με «δράκο» το Μπέζα

Εκλογές με σκανδαλολογία δεν θα κάνει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, απ’ ότι φαίνεται αλλά και στελέχη της ΝΔ, στην προσπάθειά τους να εξοντώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Ένα τέτοιο σενάριο εξυφαίνεται στο Νομό Θεσπρωτίας από την περασμένη Τετάρτη και μετά… Η πολύωρη συζήτηση στη Βουλή για τη Novartisέβγαλε ένα «λαβράκι» για τους αντιπάλους του πρώην Υπουργού Αντώνη Μπέζα. Τουλάχιστον έτσι το αντιλήφθηκαν οι άνθρωποι…

Είπε συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης – τον οποίο στις εσωκομματικές εκλογές του 2016 της ΝΔ, στήριξε ο Μπέζας και αυτό έχει τη σημασία του για το αν ο Άδωνις, ας πούμε, τα έβαλε ξαφνικά με το Μπέζα (καμία σχέση)… Είπε λοιπόν ο Άδωνις ότι με τα τέσσερα φάρμακα της Novartisτα οποία υποτίθεται, έβαλε στη λίστα φαρμάκων τον Αύγουστο του 2013 για να πάρει τη «μίζα» των 2 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει ο ένας προστατευόμενος μάρτυς, δεν έχει ο ίδιος καμία σχέση, καθώς η αρμοδιότητα των φαρμάκων ανήκε εκείνη τη στιγμή, στον Υφυπουργό του, Αντώνη Μπέζα. Και λέει γλαφυρά ο μάρτυς πως ο Άδωνις έβαλε για ξεκάρφωμα το Μπέζα να υπογράψει εκείνος τη λίστα κι όχι ο ίδιος. Μα αφού ήταν αρμοδιότητα του Υφυπουργού το φάρμακο, πώς θα υπέγραφε ο Άδωνις; Και θα έβαζε υποτίθεται, το κεφάλι του στον τορβά ο άλλος, για να «μιζαριστεί» ο Υπουργός του; Φοβερή ιστορία, πράγματι. Αυτό είπε ο Άδωνις στη βουλή και για όποιον άκουσε, δεν «ενέπλεξε» κανένα Μπέζα στη νοβαρτιάδα… Απλά προστάτευσε τον εαυτό του, με την αλήθεια.

Άλλωστε, κανένας μάρτυς, προστατευόμενος ή άλλος, δεν ανέφερε ΠΟΥΘΕΝΑ το όνομα «Μπέζας». Πόθεν προκύπτει η εμπλοκή του λοιπόν;

Αυτά για την αποκατάσταση της πραγματικότητας που… παραμορφώνεται ενίοτε, είτε ειδωθεί με «ροζ» είτε με «γαλάζια» κομματικά γυαλιά.

(Τα «Δήγματα» δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Νέοι Αγώνες» στο φύλλο της Πέμπτης, 1/3/2018)

Show Buttons
Hide Buttons