ΔΗΓΜΑΤΑ 12/5/2020

ΔΗΓΜΑΤΑ 12/5/2020

Αντί τραπέζι… παγκάκι

Οι «νέο-Αγανακτισμένοι» είναι το κίνημα που προετοιμάζεται στις μεγάλες πλατείες της Αθήνας, αυτές τις μέρες.

Με ποιον αγανακτούν οι νεολαίοι και μη… θα αναρωτηθείτε: σε πρώτη φάση φαντάζομαι, αγανακτούν με τον κορωνοϊό που μας έκλεισε στα σπίτια μας για σχεδόν δυο μήνες. Λένε δηλαδή: «κακέ κορωνοϊούλη, που μας έβαλες σε καραντίνα, τώρα θα σου δείξουμε εμείς…» και καλούν σε συγκεντρώσεις με μπύρες και ποτά σε πλαστικά ποτήρια, στις πλατείες της Κυψέλης, της Αγίας Παρασκευής κοκ. Προσέξτε και τη γεωγραφική αναφορά, γιατί στα νότια ή τα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας, εκεί όπου ζουν δηλαδή οι φραγκάτοι, υπήρξαν τα περισσότερα κρούσματα του Sars-cov 2 στην αρχή της πανδημίας, επειδή αυτός ο κόσμος έχει λεφτά και ταξιδεύει και άρα κόλλησε πιο εύκολα τη νόσο που ήλθε από έξω.

Κι εκεί λοιπόν που συνήθως ψάχνεις για καλό τραπέζι, στα μπουζούκια ή στο μπαράκι που συχνάζεις, οι «νέο-Αγανακτισμένοι» ανταγωνίζονται λογικά για το… καλύτερο παγκάκι…

Σε δεύτερη φάση τέλος, αγανακτούν με την Αστυνομία που παίρνει την εντολή να διαλύσει τα πλήθη, καθ’ ότι οι συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων εξακολουθούν να ισχύουν, παρά τη μερική άρση των περιορισμών. Κι επειδή οι άνθρωποι αυτοί έχουν γενικά μια αλλεργία με τους «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι», αγανακτούν τόσο ώστε τα Εξάρχεια να μετακομίζουν τις τελευταίες μέρες στις διάφορες πλατείες.

 

Απλή βλακεία και θεωρίες συνωμοσίας

Η βλακεία όμως, χτυπάει και αυτούς και όχι μόνο τους άλλους που περιμένουν να μας βάλλουν τσιπάκια στον εγκέφαλο για να μας θεραπεύσουν από τον κορωνοϊό. Τους άλλους που πολύ λογικά… πιστεύουν με… ατράνταχτα επιχειρήματα πως ο Sars-Cov 2 φτιάχτηκε σε κάποια εργαστήρια της Wuhan με λεφτά του Bill Gates για να αφανίσει το μισό πληθυσμό του πλανήτη. Και μπορεί προσώρας να μην βγαίνει η πρόβλεψη για το μισό πληθυσμό της υφηλίου ή έστω για 10, 33 (προσέξτε το αυτό) ή 50 εκατομμύρια νεκρούς – τα θύματα του νέου ιού είναι γύρω στις 280.000 ως σήμερα – αλλά είναι βέβαιο πως ο Sars-Cov 2 είχε προβλεφθεί σε κάτι νουβέλες επιστημονικής φαντασίας ή από τον Dan Brown στο Inferno και πως ο τραγικός θάνατος του Kobe Bryant ήταν η προειδοποίηση του διεθνούς σιωνισμού και της διεθνούς μασωνίας πως ο θανατηφόρος ιός έρχεται…

Τι σχέση ο Kobe με τον κορωνοϊό;

Αθώοι αναγνώστες μου… Τι νούμερο φορούσε στη φανέλα του ο Kobe όταν ξεκινούσε το μπάσκετ στο Κολεγιακό πρωτάθλημα; Το 33!

Τέλος, ο κορωνοϊός σχετίζεται με το 5G, γιατί η Wuhan ήταν μια από τις πρώτες πόλεις της Κίνας, όπου εγκαταστάθηκε το πιο εξελιγμένο σύστημα μετάδοσης δεδομένων. Για τη χώρα μας, στο συγκεκριμένο θέμα, η Καλαμάτα έχει την πρωτοπορία, αφού εξόρισε τη νέα τεχνολογία βλέποντας νωρίς το κακό που πήγαν να τους κάνουν…

Γι’ αυτό σας λέω… Όλα εξηγούνται…

 

Ιός δεν υπάρχει, κρίση μόνο

Πανδημία δεν υπάρχει. Η κρίση είναι του συστήματος…

Αυτό λένε οι διάφοροι αναρχοαυτόνομοι που καλούν στις συγκεντρώσεις των πλατειών (το ίδιο λέει και το ΚΚΕ, αν δεν χάνω κάτι στο συλλογισμό των «συντρόφων»…).

Τα «παιδιά» λοιπόν των νέων πλατειών, έρχονται να δικαιολογήσουν οι –Ζαίοι στις μέρες μας και αργά ή γρήγορα, αν μάλιστα πυκνώσει ο κόσμος στις πλατείες, βοηθούντος και του οικονομικού κλίματος που αναμένεται να στραβώσει επικίνδυνα το επόμενο διάστημα, η Κουμουνδούρου και οι κατά τόπους Νομαρχιακές Επιτροπές του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» θα αρχίσουν να κατεβαίνουν για ποτό στις συγκεντρώσεις.

Τα «παιδιά» άλλωστε, υπήρξαν χρήσιμα και στο παρελθόν, στο ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και η σχέση των δύο ανανεώνεται και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ένα μετά το άλλο, άρχισαν να θωπεύουν την πηγαία βλακεία ορισμένων.

Το αφήγημα έχει ήδη στηθεί: «για την κρίση που έρχεται, φταίει μόνο ο Μητσοτάκης», όπως άλλωστε τα Μνημόνια έφεραν την κρίση και όχι η κρίση τα Μνημόνια.

Το ερώτημα είναι αν στη νέα απόπειρα εξαπάτησης που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα τσιμπήσει το πόπολο, δεχόμενο να διχαστεί για μια ακόμα φορά. Αυτή θα είναι και η τελευταία όμως, γιατί μετά απλά δεν θα υπάρχει χώρα.

(Το σκίτσο είναι του Αρκά)

 

Όχι κάμερες στα σχολεία

Του διαβόλου είναι και οι κάμερες στα σχολεία που ψήφισε η «Κεραμέως της λέσχης Μπίλντεμπεργκ» (θεωριών συνωμοσίας, μέρος δεύτερο…).

Από εκεί που δεν το περιμένεις, βλέπεις τις τελευταίες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μια αντίδραση «κανονικών» ανθρώπων στη χρήση καμερών μέσα στις σχολικές τάξεις, γιατί θίγονται λέει, τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών. Εδώ εγώ το καίω, γιατί απορώ πόσο εύκολα μπορεί η αφέλεια – για να μην πω ανοησία – να συναντήσει τη στείρα άρνηση ή τις ταπεινές συντεχνιακές φοβίες.

Μια κάμερα στραμμένη στον εκπαιδευτικό την ώρα που παραδίδει μάθημα, ποια προσωπικά δεδομένα μαθητών παραβιάζει;

 

Τα «πόθεν έσχες»

Κάθε φορά που ανακοινώνονται τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών μας αρχόντων, συλλογίζομαι διαβάζοντας για τα δεκάδες ακίνητα και τους δεκάδες καταθετικούς λογαριασμούς και λοιπές επενδυτικές τοποθετήσεις των βουλευτών, ευρωβουλευτών και αυτοδιοικητικών μας αρχόντων, πως τα κάνουν όλα για το καλό μας…

Αυτοί κυρίως, «προσφέρουν στο ντόπο», αυτοί πρωτίστως «νοιάζονται για την πατρίδα», «αγωνίζονται για τη χώρα» κτλ.

Όσο σώζουν την πατρίδα και τον… «ντόπο», τυχαίνει να αυγαταίνει και η περιουσία τους. εντελώς τυχαίνει… ένα πράμα ανεξήγητο.

Επειδή όμως, δεν είναι στα φόρτε μου η «κιτρινίλα» και επειδή στα Γιάννενα… ένα χωριό είμαστε, δεν υπεισέρχομαι ποτέ σε λεπτομέρειες όσον αφορά τις δηλώσεις «πόθεν έσχες». Άλλωστε ο κοινωνικός βίος των πολιτικών μας αποδεικνύει εναργώς το ποιος είχε όταν μπήκε στην πολιτική, είτε από τους γονείς του είτε ως αυτοδημιούργητος και το ποιος πλούτισε από την πολιτική.

 

Η νέα είσοδος

Στα… ενδιαφέροντα entries των φετινών δηλώσεων «πόθεν έσχες», ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Αυτός ξεκινάει με 17 σελίδες δήλωση «πόθεν έσχες» και είναι πιθανό ότι βγαίνοντας από την πολιτική, θα… μικρύνει η δήλωσή του, όσον αφορά τις καταθέσεις του τουλάχιστον…

Από τα δάνεια του Περιφερειάρχη τέλος, συμπεραίνω το λόγο που προ εβδομάδων, αρνήθηκε να συνεισφέρει με το μισό του μισθού του για δύο μήνες, όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, προκειμένου να ενισχυθεί το κοινό ταμείο για τον covid19. Οι ανειλημμένες υποχρεώσεις που επικαλέστηκε ο Περιφερειάρχης, αρνούμενος να δώσει ένα μισθό του στο κοινό ταμείο για τον κορωνοϊό, είναι τρία μεγάλα δάνεια που έρχονται από την περίοδο 2007-2008.

 

Τα σποτάκια των «Οριζόντων»

Δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν, παράταξη που να διαθέτει δικούς της πόρους ή απλά εργατοώρες και να της διαθέτει για το κοινό καλό.

Η παράταξη του Σπ. Ριζόπουλου στην Περιφέρεια Ηπείρου «τρέχει» αυτές τις μέρες ένα σποτάκι 40 δευτερολέπτων για την υποστήριξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Το προηγούμενο οπτικοακουστικό μήνυμα, με τη σφραγίδα των «Οριζόντων Ηπείρου», κυκλοφόρησε λίγο πριν το Πάσχα και είχε ως θέμα τη στήριξη των τοπικών προϊόντων του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής. Είχε προβληθεί αυτό και στις τοπικές τηλεοράσεις, πράγμα που σημαίνει πως η παράταξη Ριζόπουλου ξοδεύει για να ενισχύσει την Ηπειρώτικη οικονομία, εκτός από το να κάνει αντιπολίτευση.

Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιον το σποτάκι, μπορεί να μην του αρέσει η φάτσα του Ριζόπουλου ή το όνομα της παράταξης… κανείς δε μπορεί ωστόσο να παραγνωρίσει πως πρόκειται για άλλα αντιπολιτευτικά ήθη που παράλληλα με τον πολιτική σκοπό – αυτόν της αντιπολίτευσης – εξυπηρετούν και μια κοινωνικο-οικονομική αποστολή, άγνωστη ως σήμερα, στα αυτοδιοικητικά και πολιτική ήθη της περιοχής μας.

Μα και η Περιφέρεια κάνει σποτάκια, θα μου πείτε…

Ασφαλώς και κάνει αλλά αυτά μας στοιχίζουν 25.000 ευρώ το ένα!

 

Οι τέλειοι

Μια πανηγυρική επίσκεψη με μάσκες… στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ πραγματοποίησαν στελέχη της περιφερειακής αρχής, όπως μας πληροφόρησε το σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου, τη Δευτέρα.

Οι αντιπεριφερειάρχες ξεναγήθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας και του Πανηπειρωτικού και μίλησαν για «μεγάλης εμβέλειας και ποιότητας παρεμβάσεις» που έχει κάνει η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ.

Με τέτοια εγκωμιαστικά σχόλια προετοιμάζομαι να δω πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις αλλά για το χρόνο που παρέμειναν κλειστές και… μεταμορφώθηκαν αυτές, θα έπρεπε να έγινε ό,τι συνέβη όταν ο Θεός ασούμε, έφτιαξε τον κόσμο μέσα σε 7 ημέρες…

Διαφορετικά μιλάμε για απλές υπερβολές που δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα, καθ’ ότι γνωρίζουμε ότι η μισή Επιτροπή Διοίκησης είναι στελέχη της περιφερειακής αρχής ή τοποθετημένοι μετά από εισήγηση Καχριμάνη.

Η μετριοφροσύνη όμως, θα μου πείτε, είναι για τους μετρίους…

Τη μασέλα φοράει και θα «δαγκώνει» και φέτος… ο Παναγιώτης Μπούρχας

 

Από Δευτέρα 13/1/2020 «δαγκώνουμε» και ραδιοφωνικά, στον ΗΧΩfm 102,7

Καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή, 10-11 π.μ.

«Δήγματα στους 102,7» το όνομα της εκπομπής…

 

Show Buttons
Hide Buttons