ΔΗΓΜΑΤΑ 14/11/2019

ΔΗΓΜΑΤΑ 14/11/2019

Οι εκλογές στην ΠΕΔ Ηπείρου και τα απόνερά τους απασχόλησαν αυτή την εβδομάδα την τοπική επικαιρότητα και μετά από μια φεισμπουκική ανάρτηση του πρώην Δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα που έγινε την επομένη, ανακοίνωση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», το αποτέλεσμα των εκλογών σχολίασε και η παράταξη «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή».

Τις δύο ανακοινώσεις συνέχει μια κοινή συνισταμένη κριτικής αφενός, στο Δήμαρχο της πόλης Μ. Ελισάφ που είναι λίγο ως πολύ, η… ενσάρκωση του «κακού»… και επίκλησης αφετέρου του ιδεώδους της προόδου που θα έλθουν μελλοντικά να υπηρετήσουν ενωνόμενες, τουλάχιστον οι συγκεκριμένες δύο παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου…

 

Γιατί ωρέ παλικάρια;

Επειδή ευτυχώς σε αυτή την πόλη, δεν έχουμε κάνει ακόμα, όλοι μας λοβοτομή… θα ήθελα σήμερα, να είμαι με τις δύο δημοτικές παρατάξεις, όσο σκληρός υπήρξα και με την παράταξη Ελισάφ, στα «Δήγματα» της Τρίτης…

Ο Θωμάς Μπέγκας τον τελευταίο καιρό, επειδή ενδεχομένως ονειρεύεται να γίνει υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στις όποτε γίνουν, επόμενες εθνικές εκλογές, άρχισε να λέει και να ξαναλέει στο αγαπημένο του facebook, για τις προοδευτικές δυνάμεις που πρέπει να συνεργαστούν για να φτιάξουν τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη και έγινε με δυο λόγια… Μπίστης…

Η παράταξη του Λάζαρου Νάτση από την άλλη, προτρέχει… και μιλά για το «καθήκον για την εκ βάθρων ανασύσταση του Προοδευτικού χώρου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με το ξεκαθάρισμα πολιτικών και προσώπων, κάτι που θα γίνει με διαρκή διάλογο και σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του χώρου για να προκύψει μια νέα κοινωνική πλειοψηφία, που θα αναλάβει τα ηνία στο Δήμο Ιωαννιτών την επόμενη τετραετία»… Γύρευε…

Κι αναρωτιέμαι εγώ ο εμπαθής: αφού ρε παλικάρια, Θωμά και Λάζαρε, τόσο κόπτεστε σήμερα για την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων στην Αυτοδιοίκηση, γιατί δεν την επιδιώξατε προεκλογικά και δεν ενώσατε τα τσανάκια σας τον περασμένο Μάιο; Ποιος σας εμπόδισε;

 

Η απάντηση

Η απάντηση είναι απλή, πανέξυπνοι αναγνώστες μου και την ξέρετε: ο μεν Μπέγκας είχε δεδομένη μια χρήσιμη «τσόντα» την επομένη των εκλογών αν ήταν πρώτος, ο δε Νάτσης γνώριζε πως αν κατέβαινε σε μία παράταξη με το Μπέγκα, δεν θα εκλέγονταν δημοτικός σύμβουλος ούτε αυτός ούτε κανείς από την ομάδα του.

Κι έτσι επέλεξαν αμφότεροι την αυτόνομη κάθοδο… για να μας πρήζουν σήμερα με ωραίες π@π@ριές…

Προσωπικά δεν θα πάρω…

(Παρεμπιπτόντως, η παράταξη του Λ. Νάτση παίζει να έχει βγάλει κατά του Ελισάφ μέχρι σήμερα, από τις εκλογές του Μαΐου και μετά, όσες ανακοινώσεις έβγαλε για ολόκληρη την προηγούμενη πενταετία, στην πρώτη της θητεία μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Προφανώς γιατί έμαθε να κάνει αντιπολίτευση… όχι για άλλον λόγο. Και από όσα τερατώδη έγιναν τους προηγούμενους μήνες στη ΔΕΥΑΙ για παράδειγμα, για τα οποία δεν άρθρωσε λέξη η συγκεκριμένη παράταξη, ασχολείται σήμερα μόνο με μια ΠΑΡΑΝΟΜΗ απόφαση για τα τρία άτομα με αναπηρία).

 

Και κάτι ακόμα:

Λέει ο Μπέγκας στην ανακοίνωσή του, για την απόφαση της αυτόνομης καθόδου των Κεντροαριστερών αιρετών, αντί του ενιαίου ψηφοδελτίου που τέθηκε ως ενδεχόμενο από κάποιους: «Αντιδράσαμε ως πολιτικά όντα, απαντώντας στις σειρήνες των καιρών που επεδίωξαν να περάσουν το απολιτίκ μοντέλο».

Παραθέτω εδώ ένα άλλο απόσπασμα: «Σήμερα έχουμε υποχρέωση περισσότερο από κάθε άλλη φορά να οικοδομήσουμε μια νέα Αυτοδιοίκηση. Να συμφωνήσουμε ότι η πόλη μας, ο Δήμος μας, δεν είναι ο χώρος που θα λύσει τις διαφορές του το κεντρικό πολιτικό σύστημα, αλλά το τελευταίο καταφύγιο δημοκρατίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας. Και ενώ όλοι συμφωνούν ότι οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις θα πρέπει να εκφράζουν κατεξοχήν τις τοπικές κοινωνίες, λίγοι τόλμησαν ή μπόρεσαν να το κάνουν πράξη. Εμείς θέλουμε, μπορούμε και κάνουμε την υπέρβαση. Αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να ξεπερνάμε τις παλιές νοοτροπίες».

Ποιος το έχει πει αυτό; Ο Μανώλης Καπελίδης, τον Απρίλιο του 2014, ανακοινώνοντας τη συνεργασία των παρατάξεων «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» και «Κοινωνία Πολιτών», έχοντας στο πλευρό του, τους δύο επικεφαλής, Θωμά Μπέγκα και Παντελή Κολόκα αντίστοιχα…

Όταν δηλαδή, το 2014, ο Μπέγκας συνεργάζονταν με τον «δεξιό» Κολόκα και έβαζε στο ψηφοδέλτιό του, «δεξιά» στελέχη όπως ο Γιάννης Λιόντος, η Ελένη Βασιλείου, ο Βασίλης Καλούδης κα., δεν εφάρμοζε το «απολιτίκ μοντέλο» αλλά γινόταν πρωτοπόρος!

Του κ@λου τα εννιάμερα… (πολλά… μπιπ μαζεμένα σήμερα…).

 

Διαβολικές σκέψεις

Το σατανικό μου μυαλό συνδυάζει διάφορα γεγονότα, όπως το ότι παραμονές των εκλογών της ΠΕΔ Ηπείρου, επιδιώχθηκε και έγινε συνάντηση ανάμεσα στη δημοτική αρχή του Μ. Πλιάκου και τη νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, για το θέμα των αποχετεύσεων της Ελεούσας.

Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ένα αγκάθι στις σχέσεις των Δήμων Ζίτσας και Ιωαννιτών από την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο και το δίκιο είναι με το μέρος του Δήμου Ιωαννιτών και της ΔΕΥΑΙ που διεκδικεί από το Δήμο Ζίτσας να εφαρμόσει τις συμβάσεις που υπέγραψαν οι προκάτοχοι του Πλιάκου, Βλέτσας και Ρογκότης και να πληρώνουν οι δημότες του στη ΔΕΥΑΙ, όσα πληρώνουν και οι κάτοικοι της Πεδινής, του Κατσικά κοκ. Για τη διαφορά αυτή, οι δύο πλευρές έχουν φτάσει στα δικαστήρια.

Θέλω να ελπίζω πως μετά το κομπρεμί στην ΠΕΔ, η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΙ δεν θα επικαλεστεί καμιά ανύπαρκτη δικαστική απόφαση για να αποδεχτεί τις ανήκουστες απαιτήσεις του Δημάρχου Ζίτσας. Το παρακολουθώ καιρό το θέμα…

 

Πρώτη πράξη «αντίστασης»

Κι αφού ο Δήμαρχος Ιωαννίνων «πολιτογραφήθηκε» Νεοδημοκράτης… μετά τις εκλογές της ΠΕΔ Ηπείρου, αναμενόμενα θα πρέπει να αρχίσει να συμμορφώνεται με τις κυβερνητικές εντολές.

Το θέμα της κατάθεσης όλων των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος αποφασίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου το 2015 και τότε το υποστήριζε στο δημοτικό συμβούλιο μόνο η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ν. Γκόντας ήταν λάβρος κατά των κυβερνητικών μεθοδεύσεων… από το 2015 και μετά.

Λογικά τη στάση αυτή θα τηρήσει η παράταξή του και στη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, όταν έλθει το θέμα, γιατί γι’ αυτό μας προδιέθεσε η χθεσινή ανακοίνωση με την οποία γίνεται γνωστό ότι ο Δήμος Ιωαννιτών προσφεύγει στο ΣτΕ κατά της υπουργικής απόφασης!

Είναι ένα σαφές «ξεκάρφωμα»… και μια προσπάθεια να πειστούν οι δύσπιστοι ότι η νέα δημοτική αρχή δε θα «μασήσει» κόντρα στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Οψόμεθα… γιατί όλο αυτό που έγινε με την ΠΕΔ, θυμίζει πολιτικό «πάρε – δώσε».

 

Διαφορές…

Προσέξτε μια ουσιαστική διαφορά: ο Περιφερειάρχης Ηπείρου γνωρίζει εδώ και ενάμιση χρόνο τουλάχιστον, την εταιρεία P&I που είναι εγκατεστημένη στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο. Ήταν στα εγκαίνια της εταιρείας, τον Αύγουστο του 2017. Σίγουρα γνωρίζει τις ανάγκες για χώρους που έχει, προκειμένου να επεκταθεί, η εν λόγω εταιρεία αλλά εδώ και ενάμιση χρόνο, δεν είχε ασχοληθεί ποτέ μαζί της. Η εταιρεία ζήτησε το οικόπεδο μπροστά από το Επιστημονικό Πάρκο για να ανεγείρει κτίριο αλλά η Πρυτανεία της το αρνήθηκε, γιατί το οικόπεδο θα λειτουργήσει ως εργοτάξιο για τον ανάδοχο του έργου ανακατασκευής της Νιάρχου, όπως φρόντισε να γίνει ο Περιφερειάρχης!

Ο Αλ. Καχριμάνης έδειξε ενδιαφέρον για την P&I και την Teamviewer εσχάτως.

Πριν μιλήσει αυτός για την «Τεχνόπολη», ο Σπύρος Ριζόπουλος είχε κάνει επαφές με στελέχη των δύο εταιρειών και έστειλε επιστολές στη μισή κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, ζητώντας τη διευκόλυνση των επενδύσεων…

Τι προκύπτει από τα παραπάνω; Το αγνό και άδολο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη μας…

Έστω κι έτσι πάντως, ελπίζει να γίνει κάτι καλό.

 

Εκεί Πολυτεχνείο

Σε ρόλο… Μαρίας Δαμανάκης έξω από το Πολυτεχνείο, η Μερόπη Τζούφη τις τελευταίες μέρες, πρωταγωνιστεί στην καρικατούρα αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ για την επέμβαση της Αστυνομίας στην Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Άκουσα και τους φοιτητές να τραγουδάνε προχθές, το «Πότε θα κάνει ξαστεριά;» και μου σηκώθηκε η τρίχα…

Ξυπνήστε Έλληνες, να διώξουμε τη χούντα του Κούλη…

Με αυτά τα μυαλά ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλ6 θα πείσει τους μετριοπαθείς Έλληνες να τον προτιμήσουν στις επόμενες εκλογές; Αλήθεια τώρα…

 

Copy paste ανακοινώσεις

Copy paste ανακοίνωση για την υγεία και το Πολυδύναμο του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» εξέδωσε η τοπική κομματική οργάνωση του ΜέΡΑ25.

Ολόκληρα κομμάτια παλιότερης ανακοίνωσης της Επιτροπής Αγώνας του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα», ενσωμάτωσαν στη δική τους ανακοίνωση, τα μέλη του κόμματος Βαρουφάκη στα Γιάννενα και την έστειλαν στα τοπικά ΜΜΕ.

Προφανώς οι άνθρωποι συμφωνούσαν με το ΚΚΕ. Γιατί να τα αλλάξουν δηλαδή τα όσα έλεγε το ΠΑΜΕ;

Πού είναι το κακό «σύντροφοι», που τα πήρατε στο κρανίο; Αν έγραφαν και την «πηγή» οι «σύντροφοι του συντρόφου Γιάνη» θα ήταν υποδειγματικοί!

 

Τη μασέλα φοράει ο Παναγιώτης Μπούρχας

(Τα «Δήγματα» δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Νέοι Αγώνες» στο φύλλο της Πέμπτης, 14/11/2019)

Show Buttons
Hide Buttons