ΔΗΓΜΑΤΑ 16/3/2019 (Προεκλογικός Αη Βασίλης…)

ΔΗΓΜΑΤΑ 16/3/2019 (Προεκλογικός Αη Βασίλης…)

Το μεγάλο «δώρο»

25.000 απευθείας ανάθεση σε ένα τοπικό μέσο ενημέρωσης, για την παραγωγή διαφημιστικού βίντεο για την τουριστική προβολή της Ηπείρου, 2 μήνες πριν τις εκλογές, το λες και τη… σκανδαλάρα αυτών των εκλογών…

Την απόφαση έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου την 1η Μάρτη και μειοψήφησαν οι Κωτσαντής και Ζάψας.

Εν μέσω εκλογών, ένα μέσο ενημέρωσης παίρνει χωρίς κανένα διαγωνισμό, ένα δώρο από την Περιφέρεια και κανείς δεν αντιδρά. Η αποθράσυνση του απερχόμενου Περιφερειάρχη στηρίζεται σε μια απλή συλλογιστική που θα την έλεγα, «win win situation».

Ο απερχόμενος κερδίζει, το μέσο ενημέρωσης κερδίζει, οι θιγόμενοι, αντίπαλοι του Καχριμάνη στις εκλογές, το βουλώνουν, γιατί φοβούνται ότι θα «κοπούν» από τηλεοράσεις και εφημερίδες και απλά το καταπίνουν… Με διέψευσε ευχάριστα χθες, ο Γιώργος ο Ζάψας, και θεωρώ πως τον προκάλεσα με το δημοσίευμά μου, την Πέμπτη, στο pbnews.gr.

Το πάει πιο γενικά το θέμα βέβαια, ώστε να μην έλθει σε ευθεία σύγκρουση με κανέναν και μιλάει για περίπτωση ΚΕΕΛΠΝΟ στην Ήπειρο. Ένας Συριζαίος μπορεί να καταλάβει τι εννοεί, ένας άλλος ίσως όχι…

Καταπίνεται όμως τόσο απλά, ένα τέτοιο θέμα;

 

Αυτός δε φταίει

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου, όταν ερωτήθηκε σχετικώς ο κ. Καχριμάνης, ψιλοκατάπιε τη γλώσσα του και έκανε το συνηθισμένο.

Τα έριξε στις υπηρεσίες…

Αυτές φταίνε για όλα. Ο ίδιος δε φταίει για τίποτα.

Γνωστό αυτό…

Όσοι τον είδαν αναστατωμένο τον Περιφερειάρχη, μετά τη συνέντευξη τύπου, απορούσαν τι έπαθε… Δεν έφταιγε η ζέστη πάντως, στα σίγουρα σας το λέω.

 

Ακόμα ραγιάς!

Α ναι… Αυτές τις μέρες έχουμε και το άλλο φαιδρό…

Όλοι εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τον Περιφερειάρχη!

Και να τα ευχαριστώ, και κόντρα ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη, γιατί ενέταξε χρηματοδότηση εδώ, βρήκε χρήματα από κει κοκ.

Λες και μια αόρατη δύναμη συντόνισε τους πάντες, και άρχισαν χορωδία… να ευχαριστούν τον Περιφερειάρχη, για τα καλά που κάνει στον τόπο μας…

Ακόμα και γι’ αυτά που ενδεχομένως, υπάρχει η αυτονόητη υποχρέωση ή αρμοδιότητα του Περιφερειάρχη για μια απλή διεκπεραίωση, αυτές τι μέρες γίνονται μέγα κατόρθωμα που απαιτεί μια δημόσια, ευχαριστήρια ανακοίνωση.

Λες και ο Ηπειρώτης, 106 χρόνια μετά την απελευθέρωση, παραμένει ακόμα ραγιάς…

 

Θέμα για λίγους

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ, τους ρυθμούς ανάπτυξης κτλ. θέμα για το οποίο κάλεσε σε συνέντευξη τύπου χθες, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, έχει ενδιαφέρον το εξής: το θέμα με τις χαμηλές επιδόσεις της Περιφέρειας Ηπείρου στη διαχείριση του ΕΣΠΑ που ως αναδημοσίευση των πανελλαδικών στοιχείων, από το site της aftodioikisi.gr, δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο σε μόλις 2-3 μέσα ενημέρωσης, των «Νέων Αγώνων» συμπεριλαμβανομένων, θεωρητικά δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου.

Επί της ουσίας τώρα, οι απαντήσεις που έδωσε ο Περιφερειάρχης είναι τουλάχιστον αστείες, όπως και αυτές για το πρόγραμμα ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων, τις οποίες επανέλαβε και χθες…

Δεν έπρεπε να μετράνε όλες τις Περιφέρειες μαζί, είπε, γιατί η Αττική είναι Στόχος 2 και όλες οι υπόλοιπες είναι Στόχος 1!

Δεν περιγράφω άλλο…

 

«Γαλάζιος» αναβρασμός

Οι ευχές του Θόδωρου Τζαρούχη στη Νατάσα Τύρου – Ούζα, για την υποψηφιότητα της τελευταίας στο Δήμο Ιωαννιτών, με το συνδυασμό του Μωυσή Ελισάφ, ήταν η «σπίθα» που άναψε μια φωτιά η οποία σιγόκαιε εδώ και καιρό, στην τοπική ΝΔ.

Οι διαδικτυακές ευχές του προέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, κάτω από τη σχετική ανάρτηση της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου, στο facebook, έβγαλαν στο κάγκελα, μέλη και στελέχη της ΝΔ στο Νομό Ιωαννίνων που από τη μια αντιδρούν στην αυτοαναίρεση του προέδρου της ΝΟΔΕ, για τα μαθήματα συμπεριφοράς που παρέδιδε προ καιρού ο ίδιος προς τους… νεαρούς του κόμματος – «δεν κάνουμε like σε αναρτήσεις αντίπαλων υποψηφίων στο διαδίκτυο» κτλ. – και που από την άλλη, εξανίστανται γιατί η πρώην υποψήφια βουλευτής της ΝΔ και πρώην αντιπεριφερειάρχης, επέλεξε να είναι υποψήφια κόντρα στην κομματική γραμμή που λέει «Τατιάνα Καλογιάννη».

Ως εκ τούτου, υπάρχουν Νεοδημοκράτες που ζητούν τη διαγραφή της κ. Τύρου – Ούζα από το κόμμα, γιατί παρέβλεψε τη στήριξη που η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων έδωσε στην κ. Καλογιάννη και με απλά λόγια έτριψε στη… μούρη του Τζαρούχη, τη στήριξη που άρον – άρον έδωσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ στην επικεφαλής του συνδυασμού «Ιωάννινα_2023» στις 23 Νοεμβρίου!

 

Απειλούν με παραιτήσεις

Δεν μπόρεσα να εκτιμήσω τη σοβαρότητα ενός ανώνυμου τηλεφώνου που δέχτηκα το πρωί της Πέμπτης, από μια σοβαρή κυρία η οποία μου μίλησε εκπροσωπώντας όπως μου είπε, πολλά μέλη τοπικών οργανώσεων της ΝΔ, σε Δήμους του Νομού Ιωαννίνων…

Τα μέλη αυτά απειλούν με μαζικές παραιτήσεις αν δεν αναθεωρήσει τη στάση του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων του κόμματος.

Ξαναλέω όμως, πως αν δεν δω υπογραφές και επώνυμες καταγγελίες, δε μπορώ να μιλήσω σοβαρά για την παραπάνω καταγγελία.

Το κλίμα πάντως στο εσωτερικό της τοπικής ΝΔ είναι εκρηκτικό και από εκεί που έλεγα προ ενός έτους, πως ο Θόδωρας επανέφερε το κόμμα του στην κανονικότητα, τείνω να πιστέψω πως κανονικότητα υπήρχε στη ΝΔ επί Βασιλείου!

Προσέξτε όμως και κάτι τελευταίο: σε ένα επίπεδο πάνω από την τοπική οργάνωση της ΝΔ και ενδεχομένως και στην Πειραιώς, καμία ενόχληση δεν εκφράζεται για την υποψηφιότητα της κ. Τύρου-Ούζα, σε πλήρη αναντιστοιχία με τη ΝΟΔΕ.

Μπάχαλο με δυο λόγια… Και το κόμμα αυτό έρχεται να μας κυβερνήσει και να μας σώσει από το ΣΥΡΙΖΑ… το νου σας!

 

Η επιστολή παραίτησης

Σε ό,τι αφορά τέλος, την… «πέτρα του σκανδάλου», τη Νατάσα Τύρου – Ούζα, παραιτήθηκε από περιφερειακή σύμβουλος και ο Καχριμάνης κρατά στα χέρια του μια από τις ελάχιστες επιστολές παραίτησης συνεργατών του, για όλα αυτά τα χρόνια που εκλέγεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«…η αξιοπρέπειά μου, η αξιοπιστία μου και ο σεβασμός προς όλους σας με οδηγεί στο να σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου της Περιφέρειάς μας…» σημειώνει μεταξύ άλλων η κ. Τύρου – Ούζα. Και καταλήγει λέγοντας: «Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή με αξιοπρέπεια και πίστη στις αρχές μου για να πετύχουμε ως πολίτες τους στόχους μας για την ανάπτυξη και εξωστρέφεια της περιοχής μας».

 

Ιδιότητα «πρώην»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τώρα, που ανακοίνωσε χθες τους πρώτους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού για την Περιφέρεια Ηπείρου, εισήγαγε μια καινοτόμα ιδιότητα για κάποιους από τους υποψηφίους: του «πρώην εργαζόμενου» μιας ιδιωτικής επιχείρησης, τουτέστιν του απολυμένου από τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Θέλοντας να αναδείξει τα αγωνιστικά «παράσημα» κάποιων ανθρώπων απέναντι σε κακιές εργοδοσίες, το τοπικό ΚΚΕ έβαλε στην πολιτική ορολογία ενόψει εκλογών και την ιδιότητα αυτήν…

 

Μια απάντηση για το Κάστρο

Σε απάντηση σχολίου της στήλης της περασμένης Πέμπτης, για τη Τζαμάλα του Κάστρου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων και Φίλων του Κάστρου, Κώστας Τσάγκας επικοινώνησε μαζί μου για να μου εκφράσει την άλλη άποψη, στα όσα μετέφερα προχθές.

Κατ’ αρχάς, επιβεβαιώνεται πως υπήρξε ένα μικροεπεισόδιο με μετανάστες, το οποίο για προληπτικούς και μόνο λόγους, κατέληξε στο νοσοκομείο για τον ένα άνδρα, αλλά δεν οφείλονταν σε ρατσιστική βία.

Το «Μακεδονία Ξακουστή» ακούστηκε κάποια στιγμή που δεν ήταν ο ίδιος υπεύθυνος για τη μουσική αλλά αντέδρασε αμέσως για να μην υπάρξουν παράπονα και τα πατριωτικά εμβατήρια έμειναν εκεί. Ωστόσο, το «bella ciao» ακούστηκε πολλές φορές και κανείς δε μίλησε, μου είπε ο κ. Τσάγκας…

Τέλος, για τη χορηγία επιχειρήσεων υπέρ της συγκεκριμένης Τζαμάλας είναι μια πάγια πρακτική που ακολουθείται στη φωτιά του Κάστρου καθώς δε μπορεί να καλύψει κανείς τα έξοδα μιας από τις πιο επιτυχημένες, είναι η αλήθεια, Τζαμάλες της πόλης.

Και για να είμαστε δίκαιοι, οι διοργανωτές την επομένη ημέρα, παρέδωσαν το χώρο ακριβώς, όπως ήταν πριν τη φωτιά…

(Τα «Δήγματα» δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Νέοι Αγώνες» στο φύλλο του Σαββάτου, 16/3/2019)

Show Buttons
Hide Buttons